Οπαδικά κίνητρα κρύβονται πίσω από τρία διαδοχικά επεισόδια με ξυλοδαρμούς που καταγγέλθηκαν το τελευταίο διήμερο στην πόλη της Έδεσσας και οδήγησαν δύο άτομα στο νοσοκομείο.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πέντε άτομα (21 έως 54 ετών), με τους εμπλεκόμενους πάντως να κάνουν λόγο για προσωπικές διαφορές. Δύο εκ των συλληφθέντων φαίνεται, κατά πληροφορίες, να είναι γνωστοί οπαδοί αντίπαλων ομάδων.
Όλα φαίνεται να ξεκίνησαν με αφορμή ένα γκράφιτι σε σύνδεσμο οπαδών. Το πρώτο επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου, όταν μια ομάδα τριών ατόμων 20, 18 και 34 ετών επιτέθηκαν σε έναν 54χρονο και στον ανήλικο γιο του 16 ετών χτυπώντας τους και τραυματίζοντας τους ελαφρά.
Λίγο αργότερα ο 54χρονος μαζί με δύο άλλα άτομα 21 ετών εντόπισε τον 20χρονο και του επιτέθηκαν τραυματίζοντάς τον και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Το πρωί της Τετάρτης (19/2) ο 54χρονος μαζί με ομάδα αγνώστων ατόμων εντόπισε και τον 34χρονο που είχε επιτεθεί στον ίδιο και στο γιο το προηγούμενο βράδυ και του επιτέθηκαν τραυματίζοντας τον και στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο. Τραυμάτισαν ελαφρά και έναν ακόμη 34χρονο που ήταν μαζί του.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, το βράδυ της Τρίτης οπαδοί μιας ομάδας της Θεσσαλονίκης παρενόχλησαν οπαδούς άλλης ομάδας που ετοιμάζονταν για ταξίδι στο εξωτερικό και υπήρξε μια διένεξη. Αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός των οπαδών της πρώτης ομάδας που τράπηκαν σε φυγή.
Αργότερα οι οπαδοί της πρώτης ομάδας (πατέρας και γιοι), επιτέθηκαν με σιδερογροθιά σε οπαδό της άλλης ομάδας που αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Έδεσσας με τραύματα στο κεφάλι.
Από την αστυνομία σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη, συμπλοκή, εξύβριση και απειλή.