“Θύελλα” στο ΠΑΣΟΚ: Να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες ο πρόεδρος

Σε περίοδο ομφαλοσκόπησης κινδυνεύει να μπει το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογικές μπόρες. Παρά την άνοδο έστω και μικρή το ΠΑΣΟΚ…δοκιμάζεται ξανά. Η αμφισβήτηση είχε ξεκινήσει από τη Νάντια Κωνσταντοπούλου, πέρασε από τον Γερουλάνο και τον Κωνσταντινόπουλο και παρά τις απαντήσει κύκλων της Χαριλάου Τρικούπη ο θόρυβος δεν έχει κοπάσει! Μάλιστα το άρθρο του Νίκου Παπανδρέου βάζει πλέον σε άλλη τροχιά τις εξελίξεις.

Τι θα κάνει τώρα ο Νίκος Ανδρουλάκης;  Δεν γίνεται να μην αντιδράσει. Και όχι μέσω κύκλων του προφανώς. Ο ίδιος οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες και να αποδείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τις δυσκολίες αυτής της συγκυρίας. Εδώ και τώρα. Για να δείξει ότι έχει πυγμή. Ότι ασκεί ηγεσία. Μια πρώτη κίνηση είναι να ζητήσει την παραίτηση του Ανδρέα Σπυρόπουλου ο οποίος ως γραμματέας και προσωπική του επιλογή αποδοκιμάστηκε από τη βάση. Βγήκε μόλις έβδομος στη σειρά…

Ταυτόχρονα να προτείνει ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής για τη θέση του γραμματέα που να δείχνει ότι σπάει τις ομαδοποιήσεις, ότι έχει τη δυνατότητα να ενώσει- το όνομα του Παραστατίδη που ακούστηκε έχει νόημα. Ή κάτι ανάλογο.

Παράλληλα πρέπει να…τελειώσει με το αποτυχημένο Πολιτικό Συμβούλιο καταργώντας το και να ορίσει ένα 7μελές ή 9μελες Εκτελεστικό Γραφείο με συνολική εκπροσώπηση τάσεων και φυσικά έμπειρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Κι έχει τέτοια στελέχη πρώτης γραμμής και με τεράστια εμπειρία το κόμμα.

Παράλληλα οφείλει να οργανώσει ένα δυνατό «πρωινό καφέ» με εξέχοντες συνεργάτες. Πολιτικά και επιστημονικά στελέχη. Να δώσει νέα πνοή στο Κίνημα και στην Χαριλάου Τρικούπη , να πείσει ότι μπορεί να οδηγήσει μπροστά το κόμμα.

Και το επόμενο βήμα: Οργάνωση της Κεντρικής Επιτροπής και συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με ξεκάθαρες πολιτικές αποφάσεις και επόμενες κινήσεις με ό,τι προβλέπει το Καταστατικό. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ απαιτεί λύσεις τώρα.