Νέος κύκλος διαδικτυακών μαθημάτων του Mathesis

Ξεκινάει ο  νέος κύκλος διαδικτυακών μαθημάτων του Mathesis   των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης του ΙΤΕ. Έξι αγαπημένα μαθήματα για την Επανάσταση του 1821, την αριστοτελική ηθική, το αρχαίο ελληνικό θέατρο, την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, την επιστήμη δεδομένων και τις διαφορικές εξισώσεις   περιμένουν τους ενδιαφερόμενους  στο https://mathesis.cup.gr

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει στην πλατφόρμα του Mathesis και μπορείτε ήδη να δηλώσετε τη συμμετοχή σας και να δείτε την πρώτη εβδομάδα πριν την επίσημη έναρξη στις 8 Μαΐου 2023.

Συμμετέχουν οι καλύτεροι  πανεπιστημιακοί  δάσκαλοι στο πεδίο τους από όλα τα πανεπιστήμια της χώρας και του εξωτερικού, σε ποιοτικά, δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα, διαθέσιμα για κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη!

– Φιλελληνισμός και ’21: Οι πολλές όψεις ενός διεθνούς φαινομένου, M. Ευθυμίου, Πανεπιστήμιο Αθηνών

– Αριστοτελική Ηθική, Π. Κόντος, Πανεπιστήμιο Πατρών

– Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο και Δράμα, Β. Λιαπής, Aνοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

– Eπιστήμη και 4η Βιομηχανική Επανάσταση: Ένα στοίχημα για την ανθρωπότητα, ένα στοίχημα για μας, Ν. Ταβερναράκης, Α. Αργυρός, Σ. Γιαννόπουλος, Α. Λάππας, Π. Τραχανιάς, Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, Π. Σούρλας, Νομική Σχολή Αθηνών.

– Επιστήμη Δεδομένων και Εφαρμοσμένη Μηχανική Μάθηση με Python, Π. Λουρίδας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

– Διαφορικές Εξισώσεις 1: Στοιχειώδεις μέθοδοι λύσης – Εφαρμογές, Στ. Τραχανάς, ΙΤΕ – Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Η  πρώτη εβδομάδα των μαθημάτων είναι ήδη διαθέσιμη κατά την τρέχουσα περίοδο των εγγραφών. Όλα τα μαθήματα είναι ασύγχρονα και μπορείτε να τα παρακολουθήσετε τις ημέρες και ώρες που επιθυμείτε, δωρεάν. Η έκδοση βεβαίωσης επιτυχούς παρακολούθησης, για όσους την επιθυμούν και τη δικαιούνται, προσφέρεται σε συμβολικό αντίτιμο της τάξης των 20 ευρώ (άνεργοι δωρεάν).

Τα μαθήματα «Επιστήμη και 4η Βιομηχανική Επανάσταση: Ένα στοίχημα για την ανθρωπότητα, ένα στοίχημα για μας και Επιστήμη Δεδομένων και Εφαρμοσμένη Μηχανική Μάθηση με Python» έγιναν με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης.  Η δημιουργία του μαθήματος «Φιλελληνισμός και ’21: Οι πολλές όψεις ενός διεθνούς φαινομένου» στηρίχθηκε σε δωρεά της κας Αθηνάς Φωτιάδου-Μητσούλη, ενώ του μαθήματος «Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο και Δράμα» σε δωρεά του κ. Γιώργου Αγουρίδη, μέλους του ΔΣ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

«Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους όσοι υποστηρίζουν το έργο και την προσπάθειά του» επισημαίνεται.

Info: https://mathesis.cup.gr[email protected] / 210-3849038.