ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΣΤΗΝ “Π”

Ήταν μία ομολογουμένως δύσκολη χρονιά, όμως με σύστημα, καλό προγραμματισμό, πείσμα και στήριξη από τους γονείς και τους καθηγητές τους τα κατάφεραν. Αριστούχοι των σχολείων του Ηρακλείου μοιράζονται με την «Π» τις εμπειρίες τους από τη χρονιά που πέρασε αλλά και τα όνειρά τους για το μέλλον.

η Στεφανία Χόνδρου
η Στεφανία Χόνδρου

«Ταβάνι» έφτασε η Στεφανία Χόνδρου, απόφοιτος του 3ου Λυκείου Ηρακλείου, που συγκέντρωσε 19.500 μόρια και θέλει να περάσει στην Ιατρική Αθηνών.

Πάντα είχε κλίση προς αυτό το αντικείμενο, θεωρεί πως έχει τις ικανότητες να προσφέρει στο συγκεκριμένο επάγγελμα.

«Μου αρέσει η ιατρική, με συναρπάζει, έχει πολλές προοπτικές, στο κομμάτι της έρευνας και στον ιδιωτικό τομέα» αναφέρει. «Δεν το είχα καν ονειρευτεί ότι θα φτάσω τόσο ψηλά σε βαθμολογίες» λέει.

Τα κατάφερε, όμως, με συγκέντρωση στον στόχο της, ουσιαστικό και όχι ανούσιο διάβασμα και με καθηγητές που εμπιστευόταν, οι οποίοι είχαν εμπειρία και της έδειξαν ποιο δρόμο να βαδίσει.

ο Γιάννης Κοπιδάκης
ο Γιάννης Κοπιδάκης

Πλώρη για την Ιατρική Κρήτης έχει βάλει ο Γιάννης Κοπιδάκης, από το Παγκρήτιο, ο οποίος θα βαδίσει στα χνάρια των γονιών του, αφού και οι δύο είναι γιατροί.

Τα κατάφερε με συνεχή δουλειά και προσπάθεια, επιχείρησε να δει σαν παιχνίδι τη διαδικασία της μάθησης και όχι σαν αγγαρεία.

«Το έκανα κομμάτι του εαυτού μου, στερήθηκα κάποια χόμπι μου, το καράτε και το βόλεϊ, αλλά μόνο για φέτος» αναφέρει.

 

η Ειρήνη Μακράκη
η Ειρήνη Μακράκη

Με καλύτερη ψυχολογία, η Ειρήνη Μακράκη, κόρη του ιδιοκτήτη του φροντιστηρίου «Θεμέλιο», Γιώργου, κατάφερε φέτος, που έδινε για δεύτερη χρονιά, να συγκεντρώσει 19.260 μόρια και θέλει να περάσει στην Ιατρική.

«Ήταν η μοναδική επιλογή μου, έδωσα φέτος μία δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό μου και όλα πήγαν καλά» αναφέρει και προσθέτει πως «είχα βαθιά πίστη ότι θα πετύχω, ήμουν πιο αισιόδοξη, δεν είχα καθόλου άγχος και διατήρησα μία ισορροπία στο διάβασμά μου».

 

 

η Σοφία Σαββάκη
η Σοφία Σαββάκη

Στη Νομική Αθηνών ονειρεύεται να σπουδάσει η Σοφία Σαββάκη, από το Πειραματικό Λύκειο, η οποία έχει πατέρα δικηγόρο και πάντα ενδιαφερόταν να ακολουθήσει αυτό το επάγγελμα.

Έδινε για δεύτερη φορά εξετάσεις και κατάφερε να φτάσει τόσο ψηλά με πολύ και συστηματικό διάβασμα.

Παραδέχεται πως ήταν μία δύσκολη χρονιά, τη στιγμή που οι φίλοι της ως φοιτητές ήταν πιο χαλαροί, δεν κλείστηκε, όμως, μέσα και οι κόποι της δικαιώθηκαν.

 

Από μικρή είχε θέσει ως στόχο να σπουδάσει στη Νομική και θα δηλώσει το Τμήμα στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη. Η Εβίτα Σμπώκου, από το 3ο Λύκειο Ηρακλείου , έκανε τη συγκεκριμένη επιλογή χωρίς να επηρεάζεται από το οικογενειακό της περιβάλλον. «Χρειάζεται συστηματικό διάβασμα , ήταν μία αγχώδης χρονιά και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου, που είχαμε μία πολύ καλή χημεία μεταξύ μας και με βοήθησαν να πετύχω τον στόχο μου» αναφέρει.

Η Κορίνα Καταντωνάκη
Η Κορίνα Καταντωνάκη

Ονειρεύεται να γίνει γιατρός και θέλει να σπουδάσει στην Ιατρική Ηρακλείου.

Η Κορίνα Καταντωνάκη, από το 7ο Λύκειο Ηρακλείου, έχει έναν ξάδελφο που είναι γιατρός και αποτελεί για εκείνη πηγή έμπνευσης.

Κατάφερε να συγκεντρώσει 18.936 μόρια με διάβασμα όλα τα χρόνια που ήταν μαθήτρια, στερήθηκε εξόδους, καθώς ο ελεύθερος χρόνος της ήταν περιορισμένος.

Είχε, όμως, καλούς καθηγητές, στο σχολείο και στο φροντιστήριο, που τη βοήθησαν.

 

η Δήμητρα Πρινιανάκη
η Δήμητρα Πρινιανάκη

Στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο θέλει να περάσει η Δήμητρα Πρινιανάκη, από το 10ο Λύκειο Ηρακλείου.

Την ενδιαφέρει ο συγκεκριμένος τομέας και για αυτό θέλει να τον ακολουθήσει.

Όπως λέει, χρειάστηκε υπομονή για να τα καταφέρει, «είναι βασικό να μη βαρεθείς, όχι ότι δε θα έχεις δυσκολίες, μετά από το Πάσχα σταμάτησα να βγαίνω πολύ έξω» αναφέρει.

Στη Βιολογία Ηρακλείου θέλει να σπουδάσει η Ερμιόνη Παπανικολάου, η οποία, λόγω της υψηλής βαθμολογίας που συγκέντρωσε έχει αρχίσει να «φλερτάρει» και με την Ιατρική. Θεωρεί ότι αυτός ο τομέας ανοίγει μπροστά της πολλά ενδιαφέροντα πεδία και προοπτικές. Έχει μία κλίση στα μαθήματα που χρειάστηκε να εστιάσει. Αφιέρωσε ένα χρόνο στον στόχο της, διάβαζε πολύ αλλά έκανε και διαλείμματα για να μπορεί να τα βγάλει πέρα όλο αυτό το διάστημα. Η ψυχραιμία, όπως λέει, βοηθάει πολύ τους υποψήφιους.

Ο Κώστας Χατζηδάκης
Ο Κώστας Χατζηδάκης

Τον ενδιαφέρει πολύ η μηχανική σαν επιστήμη και θέλει να σπουδάσει Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών ή Μηχανολόγων Μηχανικών στην Αθήνα.

Ο Κώστας Χατζηδάκης, από το 2ο Λύκειο Ηρακλείου, επιλέγει το συγκεκριμένο κλάδο από δική του επιθυμία αφού κανείς στο περιβάλλον του δεν τον επηρέασε.

Τα κατάφερε με ποιοτικό και όχι ποσοτικό διάβασμα και τρεις μήνες πριν από τις εξετάσεις περιορίστηκε σημαντικά ο ελεύθερος του χρόνος.

 

Ο Μιχάλης Χατζάκης

Φαντάζεται τον εαυτό του δικαστή ή εισαγγελέα.

Ο Μιχάλης Χατζάκης, από το 2ο Λύκειο Ηρακλείου, συγκέντρωσε 19.284 μόρια και θέλει να περάσει στη Νομική Αθήνας.

Πέτυχε τον στόχο του με μεθοδικότητα, φυσικά διάβασμα, όχι μόνο την τελευταία χρονιά, χωρίς όμως να προβαίνει σε υπερβολές.

«Το κυριότερο είναι το διάβασμα αλλά είχα σημαντική βοήθεια και από τους καθηγητές μου» αναφέρει.

η Μαρία Προμπονά
Ο Μιχάλης Χατζάκης

Ονειρεύεται ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι σε θέση να αποκαθιστά αδικίες που βλέπει σήμερα στην κοινωνία μας.

Μία θέση στη Νομική Αθηνών θα της έδινε αυτή την ευκαιρία, θεωρεί η Μαρία Προμπονά, από το 7ο Λύκειο Ηρακλείου.

Ήταν, όπως λέει, μία προσπάθεια πολλών χρόνων, κατάφερε να μη στερηθεί ό,τι της προσέφερε χαρά και ταυτόχρονα να μην παραμελεί το διάβασμά της.

Ήταν σημαντική η βοήθεια των καθηγητών και του σχολείου και του φροντιστηρίου για την επιτυχία της.

η Κάτια Μπροκαλάκη Γούναρη
η Μαρία Προμπονά

Στην Ιατρική Κρήτης ονειρεύεται να περάσει η Κά́τια Μπροκαλά́κη Γού́ναρη, από το Πειραματικό Λύκειο.

Είναι ένα επάγγελμα που την ενδιαφέρει καθώς κάθε μέρα θα έχει μπροστά της κάτι καινούργιο για να αντιμετωπίσει.

«Δε στερήθηκα ιδιαίτερα πράγματα, αφιέρωσα, βέβαια, πολλές ώρες στο διάβασμα ενώ είχα πάρα πολύ άγχος φέτος» παραδέχεται η ίδια.

 

ο Ενρίκο Φαβορίτο
η Κάτια Μπροκαλάκη Γούναρη

Η Νομική Αθηνών θα του προσφέρει πολλές δυνατότητες, δε θα τον περιορίσει, θεωρεί ο Ενρίκο Φαβορίτο, από το Πειραματικό Λύκειο.

Του άρεσαν πολύ τα μαθήματα του προσανατολισμού του, αφού και η Φιλολογία ήταν ανάμεσα στις επιλογές του.

Κατάφερε να συγκεντρώσει υψηλή βαθμολογία με σωστό προγραμματισμό, τον ενδιέφερε ό,τι διάβαζε και το έκανε με όρεξη.

«Είχα ένα στόχο, αφιέρωσα ένα χρόνο σε αυτόν και στο εξής θα είμαι πολύ καλύτερα», αναφέρει.

Η έρευνα ενδιαφέρει ιδιαίτερα τον Ανδρέα Τράπαλη, από το Πειραματικό Λύκειο, ο οποίος θέλει να σπουδάσει Φαρμακευτική Αθηνών και να ακολουθήσει μεταπτυχιακές σπουδές. Κατάφερε να συγκεντρώσει πολύ υψηλή βαθμολογία με συγκεκριμένο πρόγραμμα και αρκετό διάβασμα.

 ο Μάριος Πλευράκης
ο Ενρίκο Φαβορίτο

Στη Νομική Θεσσαλονίκης θέλει να περάσει ο Μάριος Πλευράκης, από το Παγκρήτιο.

Από μικρός τού άρεσε το συγκεκριμένο αντικείμενο και θεωρεί ότι μπορεί να βοηθήσει στις επιχειρήσεις των γονιών του.

Δεν τον ενδιαφέρει απαραίτητα να γίνει δικηγόρος, του αρέσει ο κλάδος ο δικαστικός και η διπλωματία.

Τα κατάφερε με συστηματικό διάβασμα, χωρίς υπερβολές, «έπαιξε σημαντικό ρόλο η σταδιοδρομία μου μέχρι τώρα,  έμαθα πώς να διαβάζω με την καθοδήγηση από το σχολείο και τους καθηγητές από έξω ενώ είχα τη στήριξη από τους γονείς και τους φίλους μου» αναφέρει.

 Η Όλγα Γλακουσάκη
ο Μάριος Πλευράκης

Από την Α΄Γυμνασίου ονειρεύεται να γίνει δικηγόρος και φαίνεται πως έχει εξασφαλίσει μία θέση στη Νομική Αθηνών.

Η Όλγα Γλακουσάκη , από το 3ο Λύκειο Ηρακλείου, δεν ακολουθεί τα χνάρια των γονιών της αλλά της νονάς της, η οποία είναι δικηγόρος.

Το «μυστικό» της είναι «συστηματικό διάβασμα όλη τη χρονιά, στερήθηκα πολλές εξόδους, δεν έβλεπα τόσο συχνά τους φίλους μου, ήμουν πάντα συγκεντρωμένη στον στόχο μου» αναφέρει.

 

ο Βασίλης Χουρσανίδης
Η Όλγα Γλακουσάκη

Ανάμεσα στη Νομική και τη σχολή των Αξιωματικών της Αστυνομίας είναι ο Βασίλης Χουρσανίδης, από το 8ο Λύκειο Ηρακλείου.

Τον ενδιαφέρει το ελεύθερο επάγγελμα και θεωρεί πως η Νομική θα του παρέχει αυτή την ελευθερία.

Η επιτυχία του ήταν αποτέλεσμα συνδυασμού συστηματικού και ποιοτικού διαβάσματος και σωστής καθοδήγησης από τους καθηγητές του.

 

ο Μιχάλης Γεωργόπουλος
ο Βασίλης Χουρσανίδης

Να εξερευνήσει τον άγνωστο κόσμο του ανθρώπινου εγκεφάλου θέλει ο Μιχάλης Γεωργόπουλος, από το Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου, γιος του καθηγητή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Δημήτρη.

Θέλει να περάσει στην Ιατρική, ήταν κάτι που πάντα επιθυμούσε.

Έφτασε τα 19.052 μόρια με διάβασμα, συγκέντρωση, οι έξοδοί του ήταν περιορισμένες και πάντα φρόντιζε να κλείνει οχτώ με εννιά ώρες ύπνου για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά.

 

η Ιωάννα Μαρία Παπιδάκη
ο Μιχάλης Γεωργόπουλος

Στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, ΑΣΟΕΕ, θέλει να περάσει η Ιωάννα Μαρία Παπιδάκη, από το Παγκρήτιο.

«Με ενδιαφέρουν τα μαθήματα που έχει και οι επαγγελματικές δυνατότητες που προσφέρει» εξηγεί η ίδια.

Διατήρησε την ψυχραιμία της κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, είχε προετοιμαστεί αρκετά καλά και κατάφερε να συγκεντρώσει τα μόρια που χρειάζονται για την επιλογή της.

«Δε στερήθηκα ιδιαίτερα και βόλτες έβγαινα , όμως είχα ένα πρόγραμμα που το τηρούσα» αναφέρει.

η Ηλιάννα Κοντογιάννη
η Ιωάννα Μαρία Παπιδάκη

«Η Νομική είναι μία σχολή που σου προσφέρει πολλές ευκαιρίες, μπορείς να ακολουθήσεις διαφορετικούς δρόμους», αναφέρει η Ηλιάννα Κοντογιάννη, από το 3ο Λύκειο Ηρακλείου.

Για την επιτυχία της μεγάλη σημασία είχε το πρόγραμμά της και το γεγονός ότι έμενε πάντα συγκεντρωμένη στον στόχο της.

Παραδέχεται πως στερήθηκε πράγματα, όχι, όμως, σε μεγάλο βαθμό. Κατάφερε να ισορροπήσει το διάβασμα και τις βόλτες που είχε ανάγκη.

 

η Αντωνία Αναγνωστάκη
η Ηλιάννα Κοντογιάννη

Στο Τμήμα Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων θέλει να περάσει η Αντωνία Αναγνωστάκη, από το Λύκειο Γουβών.

Όπως λέει, έχει την πειθαρχία και την οργάνωση που χρειάζεται ενώ είναι μελετηρή κι έτσι μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της σχολής.

«Διάβαζα όλα τα χρόνια, δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της τελευταίας χρονιάς.

Είχα, ακόμα, τη στήριξη των καθηγητών από το σχολείο και το φροντιστήριο αλλά και της οικογένειάς μου» αναφέρει.

Ένα ιδιαίτερο μήνυμα στέλνει ένας αριστούχος του 2ου Λυκείου Ηρακλείου.

Αντωνάκης Χαράλαμπος
η Αντωνία Αναγνωστάκη

«Σε μία εποχή ενός ατελεύτητου ηδονοκρατικού καθεστώτος, όπου η αναξιοκρατία και ο κοινωνικός εκφυλισμός λαμβάνουν τα πρωτεία στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, οι πανελλαδικές φαντάζουν μια Ιθάκη που λίγοι μπορούν να ταξιδέψουν.

Οι Λαιστρυγόνες και οι Κύκλωπες μεταφράζονται σε άγχος και ατέρμονο διάβασμα, η πορεία μεγάλη.. Εκεί όμως που τελειώνει το σκοτάδι της, ξεπροβάλλει μια αυγή, μια πηνελόπη περιμένει.

Ονομάζομαι Αντωνάκης Χαράλαμπος και προέβην σε τούτο το δύσβατο διάβημα και σήμερα, σαν ξημέρωσε η 29 του Ιούνη την λύτρωση αντίκρισε η κόρη του ματιού μου. Στην Ελλάδα της ρουσφετολογίας και της ανυπαρξίας ευκαιριών, τοποθετώ τον πρώτο λίθο στην πυραμίδα των ονείρων!

Με κορυφή της, την χώρα του Πλάτωνος, του Περικλέους, την Νομική Αθηνών…» αναφέρει.