Στα Πρότυπα Σχολεία του Ηρακλείου μετά το ΙΤΕ ο Πιερρακάκης

Επίσκεψη στο Πρότυπο Γυμνάσιο και Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, πραγματοποίησε χθες ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κ. Ιωάννη Κατσαρό και τον πρόεδρο του ΙΕΠ  κ. Σπύρο Δουκάκη, όπου τους υποδέχτηκε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Εμμανουήλ Καρτσωνάκης.

Παρόντες ήταν ο υφυπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μάξιμος Σενετάκης, ο πρόεδρος της ΠΕΠΠΣ Κρήτης, κ. Σπύρος Αναστασιάδης, ο δ/ντής Δ/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου, κ. Αντώνης Φουντουλάκης καθώς και σύμβουλοι εκπαίδευσης.

Ο υπουργός συνομίλησε με τους δ/ντες των Πρότυπων Σχολείων, τους εκπαιδευτικούς, το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο και με μαθητές του Πρότυπου Γ/σιου και Πρότυπου ΓΕ.Λ. για διάφορα θέματα που ενδιαφέρουν την εκπαιδευτική κοινότητα. Απάντησε σε ερωτήματα μαθητών/τριών και τους ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου που έχουν προγραμματισθεί για το επόμενο διάστημα. Επίσης, ο Υπουργός επισκέφθηκε σχολική αίθουσα όπου παρακολούθησε μάθημα με χρήση πρόσφατα τοποθετημένου Διαδραστικού Πίνακα.

Στη συνέχεια, ο υπουργός επισκέφτηκε τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης, κ. Εμμανουήλ Καρτσωνάκη και τους προϊσταμένους των τμημάτων της ΠΔΕ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε παρουσίαση των δραστηριοτήτων της ΠΔΕ και κατατέθηκαν προτάσεις για διάφορα θέματα.

Όπως είναι γνωστό το βράδυ της Πέμπτης, παρουσία του κ, Πιερρακάκη στην έδρα του ΙΤΕ υπεγράφη πρωτόκολλο συνεργασίας από τον καθ. Νεκτάριο Ταβερναράκη, Πρόεδρο του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), και τον καθ. Σπυρίδωνα Δουκάκη, Πρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Αντικείμενο του πρωτοκόλλου συνεργασίας είναι η επιστημονική συνεργασία του ΙΤΕ και του ΙΕΠ σε θέματα κοινού επιστημονικού και ερευνητικού ενδιαφέροντος, αξιοποιώντας την υπάρχουσα εμπειρογνωμοσύνη και τεχνογνωσία που διαθέτουν.

Πιο συγκεκριμένα θα συνεργαστούν στα πεδία: Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας και Καινοτομίας, Κατάρτισης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών, Ανάπτυξης εκπαιδευτικού υλικού, Εκπαιδευτικής Έρευνας, Ευαισθητοποίησης του κοινού για την προώθηση της σημασίας της εκπαίδευσης στην επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά (STEM). Προβλέπονται επίσης συνέργειες για χρηματοδότηση και κοινή χρήση πόρων από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα για κοινά έργα, εκπόνηση μελετών και πρωτοβουλίες, ώστε να πραγματοποιηθούν δράσεις που υποστηρίζουν τη διδασκαλία και ενισχύουν τη μάθηση. Τέλος, κοινός στόχος είναι η ανταλλαγή απόψεων για τη χάραξη πολιτικής στην εκπαίδευση και την έρευνα, με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση και σταδιακή μετάβαση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα στο περιβάλλον του ψηφιακού μετασχηματισμού της, στο πλαίσιο του σχεδιασμού εκπαιδευτικής πολιτικής του ΙΕΠ και της εθνικής στρατηγικής του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.