Με ένα μήνυμα στο [email protected] μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να εξασφαλίσουν την εγγραφή τους στο Εργαστήριο Θεάτρου Κινηματογράφου Μουσικής του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, από το νέο ακαδημαϊκό έτος 2023-24.
Μέσω της περαιτέρω καλλιέργειας και της επιστημονικής μελέτης των τεχνών που ανθούν στην Κρήτη, το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο πλαίσιο της προσπάθειας σύνδεσής του με την τοπική κοινωνία και της ανάδειξής του και μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος σ’ ένα ζωντανό κύτταρό της, θα εντείνει τις προσπάθειες του στο να συνεχίζει να το υλοποιεί για τους περισσότερους από 1.500 ωφελούμενους σε όλη την Κρήτη αλλά και για όσους ακόμα το επιθυμούν.
“Δημιουργούμε” -επισημαίνει ο διευθυντής του Εργαστηρίου ΘΕΚΙΜΣ Εμμανουήλ Σειραγάκης- “το έδαφος για ίση πρόσβαση στη δια βίου μάθηση, καθώς η συμμετοχή για όλους είναι απολύτως δωρεάν. Συμμετέχουν άλλωστε πολίτες όλων των ειδικοτήτων, όπως επαγγελματίες υγείας, εκπαιδευτικοί, αλλά και φοιτητές, χωρίς να αποκλείονται άτομα από άλλες ειδικότητες.
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης μέσα από τα εργαστήρια Θεάτρου Κινηματογράφου Μουσικής του τμήματος Φιλολογίας και Ειδικής Αγωγής του ΠΤΔΕ, οι εισηγητές και οι πολυάριθμοι ωφελούμενοι του προγράμματος «Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση», στo Ηράκλειο, ευχαριστεί όσους στήριξαν τη διεξαγωγή των εβδομαδιαίων εργαστηρίων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου, στη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023, καθώς και της παράστασης «Αλάργα ξένε μ’ το χορό» στο 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου (Καπετανάκειο) την Τετάρτη 28 Ιουνίου, η οποία ήταν αφιερωμένη στις χαμένες ψυχές του ναυαγίου της Πύλου.
Η επιτυχημένη υλοποίηση του καινοτόμου αυτού προγράμματος, το οποίο διεξάγεται σε πέντε πόλεις και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, οφείλεται πρωτίστως στη γόνιμη συνεργασία φορέων, αλλά και αρκετών αφανών προσώπων. Στο Ηράκλειο, μεταξύ άλλων, καθοριστική ήταν η συνδρομή του Δήμου Ηρακλείου, μέσω της ΔΗ.ΚΕ.Η. και της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών – Προέδρου της ΔΗ.ΚΕ.Η. κας Ρένας Παπαδάκη, του διευθυντή και του προσωπικού του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας κ. Νίκο Πουλακάκη και της διευθύντριας του σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας και Παλαμούτη Γραμματικής.
Σημαντική υπήρξε, επίσης, η συμβολή των τοπικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία προέβαλαν τις δράσεις, τις εκδηλώσεις και τους στόχους του Προγράμματος, η συμμετοχή στο οποίο είναι απολύτως δωρεάν.
Όταν φορείς, όπως το Πανεπιστήμιο Κρήτης, η Περιφέρεια Κρήτης, αλλά και Δήμοι του νησιού υιοθετούν νέες ιδέες που μετουσιώνονται σε καινοτόμες δράσεις, επιτυγχάνουν μια ακόμη σημαντική συμβολή προς την εκπαιδευτική κοινότητα και όχι μόνο, εναρμονιζόμενη πλήρως με την ποιοτική αναβάθμιση της ανθρώπινης ζωής και με το σύγχρονο πνεύμα της εκπαίδευσης.’’