Τα επτά νέα μέλη ΔΕΠ που ορκίστηκαν και ανέλαβαν καθήκοντα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης

Επτά είναι τα νέα μέλη ΔΕΠ που ορκίστηκαν και ανέλαβαν καθήκοντα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης το τελευταίο εξάμηνο από τον Οκτώβριο του 2018 έως και τον Απρίλιο του 2019.

Όπως έχει γράψει η “Π”, σύμφωνα με τις επισημάνσεις του κοσμήτορα Γιώργου Κοντάκη, από το 2016 μέχρι σήμερα το τμήμα που είχε αποδεκατιστεί, λόγω των αποχωρήσεων μετά από συνταξιοδότηση πολλών μελών ΔΕΠ, έχει εντάξει στο δυναμικό του περισσότερους από 20 καινούργιους πανεπιστημιακούς καθηγητές, πολλών βαθμίδων και ειδικοτήτων, χάρη στην πλήρη στήριξη που του έχει προσφέρει το Υπουργείο Υγείας.

Οι επτά νέοι πανεπιστημιακοί:

Ποια είναι τα επτά νέα μέλη ΔΕΠ.

Ακολουθούν τα ονόματα και κάποια βασικά στοιχεία από τα ιδιαίτερα πλούσια βιογραφικά  τους, όπως καταγράφονται στα «Νέα Ιατρικής» :

Η κ. Ευγενία Σουμάκη, πλέον αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής, μετά την αποφοίτησή της από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας Παιδοψυχιατρικής το 1991 από την Πανεπιστημιακή Παιδοψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «η Αγία Σοφία».

Το 2000 απέκτησε τον τίτλο ψυχαναλύτρια-ψυχοθεραπεύτρια της Ελληνικής Εταιρείας ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας (ΕΕΧΧ), το 2006 το διδακτορικό δίπλωμα της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το 2015 ολοκλήρωσε στο Πανεπιστήμιο MilanoBicocca (Monza), Master στη θεραπεία ζεύγους και γονεϊκού ζεύγους.

 

Η κ. Έλενα Κρανιώτη, η οποία ορκίσθηκε πρόσφατα στη βαθμίδα της επίκουρης καθηγήτριας Ιατροδικαστικής, είναι απόφοιτος του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης (2003), απέκτησε την ειδικότητα Ιατροδικαστικής το 2007 και εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (2009), με θέμα την εκτίμηση φύλου με βάση ψηφιακές ακτινογραφίες του σκελετού και επιβλέποντα τον αείμνηστο καθηγητή Ιατροδικαστικής Μανώλη Μιχαλοδημητράκη.

Στη συνέχεια, η κα Κρανιώτη μετεκπαιδεύτηκε στο Τμήμα Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Haines Hann στο Dusseldorf και πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα με υποτροφία Marie Curie στο Μουσείο Υυσικής Ιστορίας της Μαδρίτης στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Προγράμματος EVAN (European Virtual Anthropology Network).

 

H κ. Παρασκευή Ξεκούκη, επίκουρη καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας στη σχολή μας, είναι απόφοιτος της Ιατρικής  Σχολής του ΕΚΠΑ (1996) από όπου απέκτησε και το διδακτορικό της δίπλωμα (2005).

Μετά την απόκτηση του τίτλου ειδικότητας Ενδοκρινολογίας Διαβητολογίας και Μεταβολισμού (2008), έλαβε υποτροφία από την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία «εις μνήμην Νικολάου Θαλασσινού» (2009) και μετέβη στo εργαστήριο του Δρ. Κωνσταντίνου Στρατάκη  στο National Institutes of Health (NIH) των ΗΠΑ όπου και εργάσθηκε ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια μέχρι το 2015 στη γενετική των αδενωμάτων υπόφυσης και επινεφριδίων.

Τα αποτελέσματα της έρευνάς της οδήγησαν στην περιγραφή για πρώτη φορά στη βιβλιογραφία της συσχέτισης των μεταλλάξεων της ηλεκτρικής αφυδρογονάσης (SDHx) με τη δημιουργία αδενωμάτων της υπόφυσης και του συνδρόμου φαιοχρωμοκυττωμάτων/  παραγαγγλιωμά- των και αδενωμάτων υπόφησης (3PAs) το οποίο συμπεριλήφθηκε το 2017 στην καινούργια σταδιοποίηση των αδενωμάτων της υπόφυσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

 

Η κ.  Σταυρούλα Ηλία (επίκουρη καθηγήτρια στην Εντατική Θεραπεία Παίδων) είναι απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Έλαβε τον τίτλο της Παιδιατρικής ειδικότητας το 2007 και τον τίτλο εξειδίκευσης της Εντατικολογίας το 2015. Έχει εκπαιδευτεί σε νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου (St Mary‘s Children‘s University Hospital και Tameside GH, Manchester, UK) και της Ολλανδίας (University MedicalCenter of Groningen, NL) σε παιδιατρικές κλινικές και κλινικές εντατικής παίδων και νεογνών.

 

Ο κ. Ευάγγελος Κριτσωτάκης ανέλαβε τη θέση του αναπληρωτή καθηγητή Βιοστατιστικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, μετά από πενταετή θητεία ως επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο του Sheffield στη Μ. Βρετανία (20142018).

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης (1998), κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο (ΜSc) στη Στατιστική και Επιχειρησιακή Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Essex της Αγγλίας (2000), μετεκπαίδευση στην Εφαρμοσμένη Επιδημιολογία στη Rollins School of Public Health και τα Centers for Disease Control and Prevention στις Η.Π.Α. (2005), και διδακτορικό δίπλωμα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης (2007).

 

Ο κ. Θωμάς Βρεκούσης, επίκουρος καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας με έμφαση στη Γυναικολογική Ογκολογία, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, αποφοίτησε από την Ιατρική  Σχολή  του Πανεπιστημίου Κρήτης από όπου απέκτησε και τη διδακτορική του Διατριβή.

Ειδικεύθηκε στη Γενική Χειρουργική στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και στην Μαιευτική-Γυναικολογία στην Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έλαβε τον τίτλο ειδικότητας Μαιευτικής Γυναικολογίας.

Έχει μετεκπαιδευτεί στη Γυναικολογική Ογκολογία στην Κλινική Γυναικολογικής Ογκολογίας στο Northern Gynecological Oncology Centre του Queen ElizabethGateshead NHS Trust, του Ηνωμένου Βασιλείου  και στην Α‘ Πανεπιστημιακή Γυναικολογική Κλινική του LudwigMaximilians Universitaet, στο Μόναχο Γερμανίας.

 

Ο κ. Εμμανουήλ Συμβουλάκης  διορίσθηκε πρόσφατα επίκουρος καθηγητής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής της Ιατρικής  Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ο κ. Συμβουλάκης  αποφοίτησε από την Ιατρική  Σχολή του Πανεπιστημίου της Napoli, FEDERICO II, (Naples, Italy, βαθμός 105/110) και στη συνέχεια απέκτησε την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής το 2006.

Επισκέφθηκε το Τμήμα Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στο King’s College London, αποκτώντας ερευνητική εμπειρία. Πραγματοποίησε εγγραφή στο Γενικό Ιατρικό Συμβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου (GMC).