καλοκαιρινό σχολείο του πανεπιστημίου “Rutgers” των ΗΠΑ πραγματοποιείται για μια ακόμη χρονιά στα Χανιά, με θέμα τη μεσογειακή διατροφή στην Κρήτη.

Το καλοκαιρινό σχολείο του πανεπιστημίου “Rutgers” των ΗΠΑ πραγματοποιείται για μια ακόμη χρονιά στα Χανιά, με θέμα τη μεσογειακή διατροφή στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, στο Συνεδριακό Κέντρο του ΜΑΙΧ, από 22-30 Ιουλίου 2019, πραγματοποιείται για 3η συνεχή χρονιά το καλοκαιρινό σχολείο του Τμήματος Κινησιολογίας και Υγιείας του πανεπιστημίου “Rutgers, The State University of New Jersey”.

Στόχος του καλοκαιρινού σχολείου είναι να παρέχει τη δυνατότητα στους φοιτητές να μελετήσουν τη μεσογειακή διατροφή στο μέρος προέλευσής της μελετώντας την αειφόρο γεωργία και εναλλακτικά μοντέλα κατανάλωσης με έμφαση στις παραδοσιακές μεσογειακές πρακτικές.

 καλοκαιρινό σχολείο του πανεπιστημίου “Rutgers” των ΗΠΑ πραγματοποιείται για μια ακόμη χρονιά στα Χανιά, με θέμα τη μεσογειακή διατροφή στην Κρήτη.
Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στην Κρήτη για 3η συνεχή χρονιά

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

-σεμινάριο μαγειρικής από τον chef του ΜΑΙΧ κο Γιάννη Αποστολάκη και τη sous chef κα Γιώτα Τσουνάπη, ξενάγηση στον βοτανικό κήπο του ΜΑΙΧ από την κα Ηλέκτρα Ρεμούνδου,

-ξενάγηση στην τράπεζα σπόρων της Μονάδας Διατήρησης Μεσογειακών Φυτών (ΜΔΜΦ) του ΜΑΙΧ από την Δρ. Χριστίνα Φουρναράκη,

Σεμινάρια μαγειρικής
Σεμινάρια μαγειρικής

-επίσκεψη στο Εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων του ΜΑΙΧ όπου ενημερώνονται από την κα Παναγιώτα Γώτσιου σχετικά με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, τη θρεπτική αξία και την ανάλυση για έλεγχο ποιότητας του μελιού, δοκιμάζοντας δείγματα από παραγωγούς της Κρήτης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας.

– εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικά με την ιστορία, την εξέλιξη, τις γαστρονομικές πτυχές και τα οφέλη για την υγεία σε σχέση με τον ελληνικό παραδοσιακό τρόπο ζωής, οι οποίες περιλαμβάνουν εκδρομές σε διάφορα μέρη του νομού όπως την περιοχή της Κισσάμου, το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης, το “Βοτανικό Πάρκο και Κήποι Κρήτης”, το Μοναστήρι της Χρυσοπηγής καθώς και επίσκεψη στο κέντρο της πόλης των Χανίων, σε μουσεία, ιστορικά μνημεία, λαικές αγορές κ.ά.

Οι φοιτητές μελετούν σχεδόν σε καθημερινή βάση με 3ωρα σεμινάρια, την πολύπλοκη έννοια του κύκλου παραγωγής και διακίνησης τροφίμων σε σχέση με την κουλτούρα, τη δημόσια υγεία, την οικονομία και το περιβάλλον μέσα από το παράδειγμα της διατροφής που βασίζεται στη γεωργία και την οικονομία του νησιού της Κρήτης και στο τέλος θα παρουσιάσουν εργασία για την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Παρόμοιες δράσεις που χαρακτηρίζονται από συνέπεια και παροχή ποιοτικών εκπαιδευτικών υπηρεσιών αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση της Ελλάδας στο εξωτερικό στο πλαίσιο της ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού.