Ιδιαίτερη είναι η απήχηση του ερευνητικού έργου του κ. Κωνσταντίνου Μακρή, επίκουρου καθηγητή στο Τμήμα Φυσικής και συνεργαζόμενου ερευνητή στο ΙΗΔΛ/ΙΤΕ, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του ΙΤΕ .
Ο κ. Μακρής συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο 45 νέων Ελλήνων επιστημόνων, γεννημένων μετά το 1974, οι οποίοι έχουν δημοσιεύσει ερευνητικό έργο με μεγάλη επιρροή, όπως αυτή αποτυπώνεται από τις αναφορές σε αυτό, που τους κατατάσσει στο κορυφαίο 0,1% παγκοσμίως για την ηλικία τους.
Ο κατάλογος συντάχθηκε από τον κ. Ι. Ιωαννίδη, καθηγητή στην Ιατρική Σχολή και στη Σχολή Θετικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Stanford (ΗΠΑ) και δημοσιεύθηκε στις 1 Οκτ. 2018 στην εφημερίδα “Καθημερινή της Κυριακής” (http://www.kathimerini.gr/987304/article/epikairothta/ellada/ellhnes-sthn-koryfh-ths-episthmhs).
Ο κ. Μακρής είναι ο μοναδικός φυσικός στον κατάλογο αυτό που εργάζεται σε ελληνικό πανεπιστήμιο ή ερευνητικό κέντρο.
Ο κ. Μακρής, ο οποίος είναι μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Φυσικής από το 2017, αποφοίτησε από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 2002 και έλαβε το διδακτορικό του στη Θεωρητική Φυσική και Φωτονική από το College of Optics & Photonics (CREOL) του University of Central Florida (ΗΠΑ) το 2008.
Στη συνέχεια εργάστηκε για 2 έτη ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) της Ελβετίας και το 2011 ήταν λέκτορας στο Institute for Theoretical Physics του Vienna University of Technology (TU-Wien) της Αυστρίας.
Από το 2012 έως το 2015 ήταν υπότροφος Marie Curie στο Princeton University (ΗΠΑ) και στο TU-Wien, ενώ από το 2015 έως το 2017 ήταν ερευνητής στο Κέντρο Κβαντικής Πολυπλοκότητας και Νανοτεχνολογίας (QCN) στην Κρήτη.
Περισσότερες πληροφορίες για το ερευνητικό έργο του κ. Μακρή είναι διαθέσιμες στην προσωπική του ιστοσελίδα: https://sites.google.com/site/konstantinosgmakris/