Από την τελετή απονομής των βεβαιώσεων συμμετοχής στους συμμετέχοντες, παρόντος του υπουργού Παιδείας της Σμύρνης
Από την τελετή απονομής των βεβαιώσεων συμμετοχής στους συμμετέχοντες, παρόντος του υπουργού Παιδείας της Σμύρνης

Η Ελλάδα με την Τουρκία έρχονται πιο κοντά μέσω της εκπαίδευσης!

Εργαστήριο κατάρτισης εταίρων του προγράμματος Erasmus+/δράση ΚΑ2 Visual Teaching and Digital Storytelling as an Educational Tool πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα στη Σμύρνη.

Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω διμερούς σύμπραξης Ελλάδας και Τουρκίας με συντονιστή την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Σμύρνης.

Στο σχέδιο συμμετέχουν ως εταίροι το Πανεπιστήμιο Dokuz Eylul της Σμύρνης , δύο Δημοτικά Σχολεία της Σμύρνης το Buca Cengiz Sani Primary School και το Alsancak Melih Ozakat Primary School από την πλευρά της Τουρκίας, ενώ από την πλευρά της Ελλάδας η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, δύο Δημοτικά Σχολεία της Π.Ε. Ηρακλείου, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αλικαρνασσού, το 45ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου και ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου Σχολικής Ζωής Χανίων.

Στη Σμύρνη ταξίδεψαν ο ΠΔΕ Κρήτης με την Τζένη Ψαλτάκη,  συντονίστρια του σχεδίου, και δύο σχολεία του νησιού

Η σύμπραξη θα διαρκέσει έως τον Αύγουστο του 2018 και στο διάστημα της υλοποίησης του σχεδίου οι εταίροι θα επιδιωχθεί να μοιραστούν τεχνογνωσία και καλές πρακτικές για την ψηφιακή διδασκαλία και μάθηση, να παράξουν διαδραστικά ψηφιακά παιχνίδια με αφετηρίες από χώρους πολιτισμικής αναφοράς της Ελλάδας και της Τουρκίας, να δημιουργήσουν προτάσεις ψηφιακών μαθημάτων με πρωτότυπα θέματα που σχετίζονται με γνωστικά αντικείμενα όλων των τάξεων του Δημοτικού. Επιπλέον, το πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία και υποστήριξη πλατφόρμας ανοικτών ψηφιακών πόρων για τη διεθνή εκπαιδευτική κοινότητα που θα μεταφραστεί στην ελληνική και τούρκικη γλώσσα καθώς και στην αγγλική η οποία αποτελεί και την επίσημη γλώσσα επικοινωνίας του σχεδίου.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου κατάρτισης στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των εταίρων του σχεδίου και από τις δύο χώρες εκπαιδεύτηκαν σε συγκεκριμένα προγράμματα ψηφιακού λογισμικού για την ψηφιακή αφήγηση. Στόχος να αξιοποιηθεί η συγκεκριμένη πρόταση μεθοδολογίας σε Δημοτικά Σχολεία της Ελλάδας και Τουρκίας.

Η επόμενη διεθνική συνάντηση προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου στην Κρήτη.