Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στον νέο χώρο Bizrupt Space (Βικέλα 34-36, Ηράκλειο) το πρώτο εργαστήριο εκπαιδευτικών του IGNITE Project, ενός προγράμματος που στοχεύει στην εξοικείωση των μαθητών και των μαθητριών με τη δημιουργικότητα και τη βιώσιμη επιχειρηματικότητα.
Σκοπός του προγράμματος είναι να κατακτήσουν οι μαθήτριες και οι μαθητές της Κρήτης έννοιες όπως η επιχειρηματικότητα, η βιωσιμότητα, η δημιουργία και η καινοτομία. Παράλληλα, θα αποκτήσουν δεξιότητες και γνώση που θα τους χρησιμεύσουν όχι μόνο στην επαγγελματική τους πορεία, αλλά και στη ζωή τους εν γένει.
Στο εργαστήριο εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, οι καθηγητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδραστικά εργαστήρια γύρω από την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργικότητα, καθώς και να συμμετέχουν ενεργά σε συζήτηση γύρω από τη βιώσιμη επιχειρηματικότητα.
Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξης Κομσέλης, Διευθυντής του ALBA HUB μίλησε για την επιχειρηματικότητα ως ανθρώπινη δεξιότητα αναδεικνύοντας πώς η επιχειρηματικότητα συνδέεται με τις ήπιες δεξιότητες των ατόμων.
Στη συνέχεια ο Δρ. Δημήτρης Γραμμένος, κύριος ερευνητής στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ, πραγματοποίησε ένα διαδραστικό εργαστήριο με τίτλο: “Δημιουργική Σκέψη & Δημιουργικότητα: Τι, Πώς & Γιατί;”, ώστε να αντιληφθούν οι καθηγητές τη σημαντικότητα της δημιουργικής σκέψης και πώς αυτή αναπτύσσεται. Τέλος, πραγματοποιήθηκε συζήτηση γύρω από τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την
Επιχειρηματικότητα και πώς αυτές μπορούν να συμβάλουν σε ένα καλύτερο μέλλον. Συντονιστής ήταν ο Γιάννης Φαρσάρης, εκπαιδευτικός και συγγραφέας και συνομιλητές ο Δρ. Κωνσταντίνος Βασσάκης, επικ. καθηγητής του ΕΛΜΕΠΑ & co-founder του Bizrupt, και ο Δρ. Γιώργος Βουζαξάκης, σύμβουλος Εκπαίδευσης Οικονομίας.Το πρόγραμμα στο σύνολό του περιλαμβάνει επισκέψεις σε σχολεία για εισαγωγικές παρουσιάσεις της επιχειρηματικότητας στις μαθήτριες και τους μαθητές, εργαστήρια εκπαιδευτικών για το πώς μπορούν να ενσωματώσουν τη δημιουργικότητα και τη βιώσιμη επιχειρηματικότητα στη διδασκαλία τους, καθώς και ένα διήμερο bootcamp, στο οποίο οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα συμμετέχουν, θα εργαστούν σε ομάδες για να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις σε πραγματικές προκλήσεις που τους αφορούν.
Το πρόγραμμα IGNITE υλοποιείται στο πλαίσιο του IVLP Impact Award, το οποίο απονεμήθηκε στον Δρ. Κωνσταντίνο Βασσάκη και χρηματοδοτείται από το U.S. Department of State’s Bureau of Educational and Cultural Affairs και το Meridian International Center σαν εταίρο υλοποίησης.
Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες εδώ: