ΕΕΕΕΚ Τυμπακίου

Αγωνιούν οι γονείς 30 περίπου μαθητών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγεματικής Εκπαίδευσης και Καρτάτισης Τυμπακίου που μένουν άστεγοι μετά από το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου. Ο δήμαρχος Φαιστού, κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης, αναφέρει πως έχει κατατεθεί αίτημα για έξι αίθουσες, όμως, δεν γνωρίζουμε πότε θα έρθουν για να φιλοξενηθούν τα παιδιά. Χρειάζονται μία αίθουσα για κουζίνα και ειδικές τουαλέτες ΑμεΑ.

Παράλληλα, όμως, πρέπει να προχωρούν και οι εργασίες στο κτήριο του σχολείου, επίσης, δεν έχει ακόμα εκτιμηθεί ο χρόνος που απαιτείται για να ολοκληρωθούν.

Η διευθύντρια του σχολείου, κ. Δέσποινα Τσιγγένη, τονίζει πως δεν μπορεί να μένουν άλλο διάστημα οι μαθητές εκτός σχολείου, υπάρχουν παιδιά με πολυαναπηρία, η τηλεκπαίδευση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει λύση στο πρόβλημα.

«Τα χαρισματικά παιδιά μας δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα», αναφέρει. Όπως λέει, στο πλευρό τους είναι οι διευθυντές εκπαίδευσης, όπως επιβεβαιώθηκε και σε σύσκεψη που έγινε την περασμένη Τετάρτη με τη συμμετοχή όλων των διευθυντών των σχολείων που έχουν πληγεί από τον σεισμό. Επίσης, ο Δήμος έχει δείξει την διάθεση να βοηθήσει όπως μπορεί.

Ελπίζει να αποκατασταθεί γρήγορα το πρόβλημα στο κτήριο του σχολείου προκειμένου να επανέλθουν στους κανονικούς τους ρυθμούς.

«Πρέπει όλοι να επιστρέψουμε σε μία κανονικότητα και οι μαθητές σε μία ροή, δεν γίνεται εκπαίδευση παιδιών με πολυαναπηρία εκτός σχολείου», τονίζει η κ. Τσιγγένη.

Όπως λέει, είναι ανάγκη να υπάρχει επαφή πρόσωπο με πρόσωπο με τα παιδιά προκειμένου η διδασκαλία να έχει αποτελέσματα.

«Υπάρχει γονέας με δύο παιδιά σε αναπηρικό αμαξίδιο στο σπίτι, όλοι αγωνιούν, χρειάζεται να τους στηρίξουμε. Όλοι περιμένουμε και προσευχόμαστε να γίνει το καλύτερο», τονίζει η διευθύντρια του σχολείου.

Πέρα από τις ειδικότητες του ΕΕΕΕΚ, όλο το προσωπικό βρίσκεται σε ρόλο ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού για να σταθεί στο πλευρό των μαθητών του και των γονέων τους. Στο σχολείο τα παιδιά κάνουν θεραπείες, όπως φυσικοθεραπεία, που είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνουν εξ αποστάσεως.

Η κ. Τσιγγένη αναφέρει πως το σχολείο είχε κτηριακά προβλήματα που επιδεινώθηκαν με τον σεισμό.

Σημειώνεται πως ως και σήμερα ισχύει η απόφαση για αναστολή λειτουργίας του σχολείου.