Μια αφορμή ψάχνουμε όλοι για να ξεσκάσουμε, να διασκεδάσουμε αλλά και να τιμήσουμε ή εορτάσουμε διάφορα γεγονότα. Μόνο ο ΟΗΕ έχει στη λίστα του 227 παγκόσμιες ημέρες ενώ γενικά έχουν καταγραφεί 268 το 2023. Ε, βάλτε άλλη μια. Την Παγκόσμια Ημέρα Βετεράνου Καλαθοσφαιριστή. Άλλο που δεν ήθελαν οι παλαίμαχοι… Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Βετεράνων (FIMBA, International Maxi Basketball) καθιερώσε την 30η Σεπτεμβρίου να γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο η MAXIDAY για τους Βετεράνους μπασκετμπολίστες.
Δεν ξέρω για τις άλλες περιοχές, φαντάζομαι το ίδιο ισχύει, αλλά εδώ οι του Συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ηρακλείο όλο… αφορμές ψάχνουν για να πάρουν στα χέρια τους την… σπυριάρα μπάλα, να βάλουν το σορτς τους και να βρουν ένα γήπεδο για να παίξουν.
Να διασκεδάσουν, να επιβεβαιωθούν… Από τότε που ο ΣΒΕΚΗ ιδρύθηκε (2016) αντιπροσωπευτικές ομάδες τους συμμετέχουν σε τουρνουά, φιλανθρωπικού ή μη σκοπού και σε Πανελλήνια πρωταθλήματα.
«Εμείς και η Θεσσαλονίκη πρωτοστατούμε σε τουρνουά και όχι μόνο. Και θέλουμε περισσότερη ανάπτυξη» είπε στην πρόσφατη εκδήλωση του ΣΒΕΚΗ ο πρόεδρος του Δημήτρης Δότσιος. Και ποια ήταν η πρόσφατη εκδήλωση; Μα το 1ο Παγκρήτιο Τουρνουά Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών (ανδρών-γυναικών) το οποίο έγινε στο κλειστό του «Λίντο» 30 Σεπτεμβρίου. Εκεί να δείτε. Βετεράνοι απ’ όλη την Κρήτη μαζεύτηκαν, μίλησαν, γέλασαν, θυμήθηκαν τα παλιά και έπαιξαν μπάσκετ. Μέχρι και ο Μιχάλης Ζουραράκης του παλιού Εργοτέλη που ζει και εργάζεται στα Χανιά “έπιασε” μπάλα μετά από 13 χρόνια!
“Μεγάλη χαρα, μεγάλη επιτυχία, μεγάλη τιμή για την ανάπτυξη του βετερανισμού στο νησί μας. Πολύ καλή δουλειά από όλη την ομάδα του συνδέσμου μας για ένα γεγονός που μόλις άρχισε στο νησί και που σκοπός μας και όραμα είναι να γίνει ο σύνδεσμος ένας και μεγάλος… Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλους που βοηθήσανε για αυτή την όμορφή μέρα” σημειώνει στη σελίδα του ΣΒΕΚΗ ο πρόεδρος κ. Δότσιος.
Οι βετεράνοι λοιπόν δίνουν το παράδειγμα σε όλους και μπαίνουν πλέον σε κάθε ευκαιρία και σε κάθε ηλικία στο γήπεδο και κάνουν αυτό που τους δίνει ικανοποίηση σε όλη τους τη ζωή, αγωνίζονται. Η διαδρομή στον αθηλτισμό δεν έχει τέλος και αδιέξοδα, αλλά μόνο αλλαγή πορείας και ίσως ταχύτητας.
Για την ιστορία τα πρώτα αποτελέσματα και οι πόντοι είναι:
ΣΒΕΚΗ-Ρεθ./Χανιά (Γ) 34-18
ΣΒΕΚΗ (Καρλάφτης): Δασκαλάκη, Λεμπιδάκη 2, Στριλιγκά, Μαθιουδάκη 7 (1), Φραγκάκη, Βασιλειάδη, Ματαλιωτάκη, Βογανατζή, Καντιδάκη, Ρουβάκη, Καλυκάκη, Μάρκογλου 5 (1), Γιαλούση 16, Αποστολάκη 4.
ΡΕΘΥΜΝΟ/ΧΑΝΙΑ (κ. Γιαννουλάκη): Χλιαδυτάκη, Σχετάκη 7 (1), Ηλιάκη 3 (1), Σταχτιάρη 2, Κώτσου 4, Φοβάκη 2, Γιαννουδάκη, Πολοπετράκη.
Λασίθι-Χανιά (Α) 52-64
ΛΑΣΙΘΙ (Κ. Ζωγραφίνης): Τουλουπάκη 6, Γαϊτανάκης 12, Κυριάκογλου 8 (2), Τσακίρης 3 (1), Ψαχραντιαν 4 (1), Κουτσάκης 10, Διαλυνάς 9, Ζωγραφίνης.
ΧΑΝΙΑ (Ι. Ηλιάκης): Λεκάκος 11 (1), Τζουβαδάκης 10, Κασιμάτης, Αλεξάκης, Δερμιτζάκης 4, Καρτσονάκης 14, Μαρκογιανάκης 5, Λιονάκης 16 (1), Ζουραράκης 4.
ΣΒΕΚΗ-Ρέθυμνο (Α) 76-58
ΣΒΕΚΗ (Β. Λιόλιος): Δότσιος 12, Κουμιανάκης Π. 6, Χισκάκης 15 (1), Μαρής 5 (1), Καρτερής 8, Ρουσάκης 6, Δελατόλας 5, Βαρδαβάς, Ψαθάκης 6 (1), Κουμιανάκης Ε. 11, Βιδοζαχαράκης 2, Πανταζής.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Μ. Καφετζάκης): Παπαδογιάννης 3, Καφετζάκης 10 (2), Καραβανής 2, Ορφανουδάκης 7 (1), Σαπουντζής, Σταυρουλάκης 5, Χριστινάκης 18 (3), Καίσαρης 13 (2).