Super League: Ο Λανουά εξήγησε γιατί δε δόθηκε πέναλτι κατά της ΑΕΚ και γιατί ακυρώθηκε το γκολ του ΠΑΟΚ

Η 3η αγωνιστική της Super League ολοκληρώθηκε και ο Στεφάν Λανουά ανέλυσε τις επίμαχες φάσεις που διάλεξε από τη δράση του σαββατοκύριακου.

Ο Γάλλος ανέλυσε τέσσερις φάσεις, μια από το παιχνίδι του Άρη με τον Αστέρα Τρίπολης, μια από το ματς του Λεβαδειακού με την ΑΕΚ και άλλες δύο από το Ατρόμητος-ΠΑΟΚ.

Δείτε την ανάλυση των φάσεων που έχουν επιλεγεί από την 3η αγωνιστική της Super League:

 

ΑΡΗΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 

Για το ακυρωθέν γκολ του Άρη:

“Ένα τέρμα θα πρέπει να ακυρώνεται εάν ο επιτιθέμενος σκοράρει με το χέρι, ή αμέσως μετά από επαφή της μπάλας με το χέρι έστω και ακούσια. Σε τέτοια περίπτωση ακόμα κι αν το τέρμα κατοχυρωθεί από τον διαιτητή, το VAR πρέπει να παρέμβει για να ακυρωθεί. Δεν χρειάζεται ανασκόπηση της φάσης από τον διαιτητή”.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ

Για το χέρι του Μουκουντί:

“Σε αυτή την περίπτωση ο διαιτητής καταλόγισε κόρνερ. Αυτή είναι η απόφαση που περιμένουμε από τη στιγμή που ο αμυνόμενος αγγίζει τη μπάλα με το χέρι μετά από εκτροπή αυτής. Πρώτα ακουμπάει στον μηρό του και μετά στο χέρι του το οποίο είναι σε φυσική θέση κοντά στο σώμα του. Ο αμυνόμενος δεν προσπαθεί να κάνει το σώμα του αφύσικα μεγαλύτερο”.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΠΑΟΚ

Για το ακυρωθέν γκολ του Ζίβκοβιτς:

“Όταν επιτυγχάνεται ένα τέρμα το VAR ελέγχει όλα τα περιστατικά που έχουν γίνει πριν την επίτευξή του. Σε αυτή την περίπτωση κατά την διεκδίκηση ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ με το νούμερο 21 διαπράττει παράβαση χτυπώντας με το χέρι του το πρόσωπο του αντιπάλου. Είναι μια απρόσεκτη δεκδίκηση. Το τέρμα πρέπει να ακυρωθεί και να καταλογιστεί φάουλ”.

Για τη φάση που οδήγησε στο πέναλτι υπέρ του Ατρόμητου:

“Σε αυτή την περίπτωση ο διαιτητής άφησε πλεονέκτημα περιμένοντας την εξέλιξη της φάσης. Είχε καλή οπτική της πτώσης αλλά όντας σε καλή θέση αντιλήφθηκε ότι ένας επιτιθέμενος είχε την ευκαιρία να σκοράρει. Το πιο σημαντικό όφελος για τους επιτιθέμενους σε αυτή την περίπτωση είναι ο διαιτητής να καθυστερήσει τον καταλογισμό της παράβασης, να αφήσει το πλεονέκτημα και να τους δώσει τη δυνατότητα να σκοράρουν. Δεν μπορεί ο διαιτητής να επιστρέψει στην αρχική πτώση και να καταλογίσει φάουλ αφού έχει εκδηλωθεί η επίθεση”.