Στα πένθος βυθίστηκε από χθες η οικογένεια του ΟΦΗ αλλά και του κρητικού ποδοσφαίρου με τον χαμό του Δημήτρη Παπαδόπουλου. Ένας από τους μεγαλύτερους Κρητικούς γκολτζήδες άφησε χθες την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 χρόνων χτυπημένος από την επάρατο με την οποία έδινε μάχη τους τελευταίους μήνες.
Ο ΟΦΗ, ο Εργοτέλης, ο Ηρόδοτος, η ΑΕΚ, το δημιούργημα του η Ακαδημία του Λίντο και όλο το ηρακλειώτικο αλλά και το κρητικό ποδόσφαιρο πενθούν μια μεγάλη μορφή που έγραψε την δική του ιστορία την δεκαετία του 60 και του 70.
Φίλοι και συγγενείς θα πουν το τελευταίο αντίο στον Παπαδόπουλο σήμερα στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Λίντο: Η οικογένεια του Δ. Παπαδόπουλου επιθυμεί αντί στεφάνων, όσοι επιθυμούν, να κάνουν ΔΩΡΕΑ στα Παιδικά Χωριά SOS, ενώ το Λίντο Σόκκερ το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου θα παραμείνει κλειστό.
Ποιος ήταν
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1950 και ξεκίνησε την καριέρα του από τον Εργοτέλη το 1962 σε ηλικία μόλις 10 ετών και πρόλαβε μέχρι την περίοδο 1967-68 να παίξει για δύο χρόνια μαζί του στη Β’ Εθνική.
Με έναν περιπετειώδη τρό
πο μεταπήδησε στον ΟΦΗ. Στη λήξη της πρώτης του σεζόν στον ΟΦΗ το καλοκαίρι ’68, η νέα του ομάδα βγήκε δεύτερη και έπαιξε μπαράζ στα Χανιά με τον Πανελευσινιακό, που ήταν τρίτος από το τέλος στην πρώτη Εθνική Κατηγορία.
Εκεί πρωταγωνίστησε στην επιτυχία της ανόδου για τον ΟΦΗ! Τη σεζόν 1975- 76 αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του Νοτίου Ομίλου της Β’ Εθνικής και την επόμενη μαζί με τον Θανάση Ιντζόγλου του Εθνικού (με 22 γκολ) ήταν 1ος σκόρερ και στην Α΄Εθνική! Έπαιξε άλλα 4 χρόνια στην Α’ Εθνική με τον ΟΦΗ και το 1980 με το νόμο της δωδεκαετίας μεταπήδησε στην ΑΕΚ. Ολοκλήρωσε την καριέρα του στον Ηρόδοτο όπου αγωνίστηκε για δύο χρόνια.
Μετά την ποδοσφαιρική καριέρα ξεκίνησε και η προπονητική και ανέλαβε τις ακαδημίες του ΟΦΗ το 1985 μέχρι το 1998, όπου έκανε τη δική του ακαδημία, δίπλα στο Παγκρήτιο Στάδιο, για περίπου 5 χρόνια (Λίντο). Στη συνέχεια έγινε υπεύθυνος ακαδημιών στον Εργοτέλη, όπου έμεινε για 4 χρόνια, ενώ μετά άνοιξε και πάλι τη δική του ακαδημία, σε νέο χώρο (Lido Sports)…
Τα θερμά του συλλυπητήρια εξέφρασε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Στην δήλωση του ο κ. Αρναουτάκης αναφέρει: «Έφυγε δυστυχώς πρόωρα από την ζωή ο αγαπητός σε όλους Δημήτρης Παπαδόπουλος, ένας καλός φίλος, ένας ταλαντούχος αθλητής που επί χρόνια υπηρέτησε με ήθος και μεράκι το ποδόσφαιρο, την νεολαία, έχοντας μεγάλη προσφορά στον αθλητισμό της Κρήτης και στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του, όπως και στην οικογένεια του ΟΦΗ».
Σε συλλυπητήρια δήλωση προέβη και ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός που είπε:
“Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος υπήρξε ένας σπουδαίος αθλητής που τίμησε το κρητικό ποδόσφαιρο καθώς και ένας άνθρωπος που μετέτρεψε την αγάπη του για τον αθλητισμό σε διαχρονική προσφορά, ειδικά στα παιδιά του Ηρακλείου, στα οποία έδιδε με το ήθος του ένα λαμπρό παράδειγμα.
Εκφράζω στην οικογένειά του τα θερμά μου συλλυπητήρια.
Ο ΟΦΗ αποχαιρέτησε με τον δικό του τρόπο τον Παπαδόπουλο.
«Μια ζωή αφιερωμένη στον ΟΦΗ! Τα αντίπαλα δίχτυα τον ένιωσαν για τα καλά. Δεινός γκολτζής, αλλά και σπουδαία προσωπικότητα της ιστορίας μας, με σημαντική συμβολή στη δημιουργία της Ακαδημίας που για χρόνια αποτελούσε τον «αιμοδότη» του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Για 14 χρόνια τίμησε την ασπρόμαυρη φανέλα, περνώντας στο Πάνθεον της ιστορία της!
Ο μοναδικός, μέχρι και σήμερα, πρώτος σκόρερ επαρχιακής ομάδας (22 γκολ τη σεζόν 1976-77) στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής.
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος δεν είναι πια κοντά μας και η οικογένεια του ΟΦΗ πενθεί.
Θα είναι για πάντα ο μεγάλος σκόρερ που με τα γκολ και την ηγετική του παρουσία, συνέδεσε το όνομά του με την, ιστορική, πρώτη άνοδο του ΟΦΗ στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου»!
Τον Παπαδόπουλο αποχαιρετά και ο Εργοτέλης:
«Ο Γ.Σ. Εργοτέλης με βαθιά θλίψη και οδύνη αποχαιρετά τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, μια από τις μεγαλύτερες μορφές του κρητικού και όχι μόνο ποδοσφαίρου και εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος το 1960 σε ηλικία 10 ετών εντάχθηκε στις ομάδες υποδομής του Εργοτέλη και λίγα χρόνια αργότερα το 1964 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα του Συλλόγου σε ηλικία 14 ετών.
Με τη φανέλα του Εργοτέλη αγωνίσθηκε μέχρι και το 1967, οπότε και μετακινήθηκε στον ΟΦΗ. Η παρουσία του εκλιπόντα στον Εργοτέλη συνεχίσθηκε και χρόνια αργότερα όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Συλλόγου, τον οποίο την σεζόν 1984-85 οδήγησε στην Γ’ Εθνική, ενώ διετέλεσε και τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας Εργοτέλη.
Υπό τις οδηγίες του γαλουχήθηκαν ποδοσφαιρικά εκατοντάδες αθλητές οι οποίοι διέπρεψαν και το κενό που αφήνει η απώλειά του είναι τεράστιο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».
Ενός λεπτού σιγή θα τηρηθεί πριν από την έναρξη των παιχνιδιών της ΕΠΣΗ, ως ελάχιστο φόρο τιμής, για τον θάνατο του Δ. Παπαδόπουλου ενώ η διοίκηση της ΕΠΣΗ εξέφρασε συλλυπητήρια ανακοίνωση.
Ανακοινώσεις εξέδωσαν ακόμα ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ, ο Ηρόδοτος, ο ΠΟΑ, ο Γιούχτας, ο Πόρος, η Δαμάστα, η Μινωική, ο Ποσειδώνας, ο ΟΦΑΜ, οι Ελπίδες, το ΕΑΚΗ, οι παλαίμαχοι Εργοτέλη και πολλές ακόμα ομάδες και φορείς.