Τα… μισά που είχαν προβλεφθεί έγιναν φέτος στους ποδηλατικούς αγώνες “32α Καζαντζάκεια”, μια και οι αγώνες σιρκουί κατηγοριών σούπερ μίνι, μίνι, παμπαίδων, παγκορασίδων, παίδων και κορασίδων δεν έγιναν στο καρτ Αλικαρνασσού.
Ο ΠΟΗ Κάστρο που ήταν και ο διοργανωτής των εκδηλώσεων εξηγεί με ανακοίνωσή του το γιατί…
“Και ενώ είχαν ολοκληρωθεί όλες οι λεπτομέρειες των αγώνων (έπαθλα, διπλώματα, αφίσες, υγειονομική κάλυψη από Φίλιος Ζευς, και ιατρό, κράτηση ξενοδοχείων για την βραδιά της Παρασκευής, από ομάδες άλλων νομών, καθώς και τόσα άλλα οργανωτικά, 2 μέρες πριν τον 1ο αγώνα ενημερωνόμαστε ότι δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τον αγώνα στο ΠΡΩΗΝ ΚΑΡΤ Ν. Αλικαρνασσού, εκτός και εάν έχομε άδεια αθλητικής εγκατάστασης (;) άδεια τέλεσης (από πού;) (Πέραν της ΕΟΠ την οποία διαθέτουμε) από ιδιοκτήτη χώρου αλλιώς θα υποστούμε τις κυρώσεις του Κ.Ο.Κ. (Ανερέθη αυτό την επόμενη ημέρα!) άλλα ποιές και τις κυρώσεις του αθλητικού νόμου άρθρο 56;
Τρέξαμε να πληροφορηθούμε τις πρέπει να έχει ως υποδομές ένας αθλητικός χώρος κ.λπ., αλλά δυστυχώς ακόμα το τοπίο είναι θολό. Στείλαμε αμέσως ερώτημα στην ΓΓΑ ζητώντας διευκρινήσεις καθώς και στην ΕΟΠ, για να μας γνωρίσουν τι γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα και αναμένουμε.
Με αυτά τα δεδομένα ακυρώσαμε τον αγώνα αυτό! και στερήσαμε ειδικά στους μικρούς αθλητές (σούπερ μίνι και μίνι) να συμμετάσχουν σε αγώνα που σε αυτές τις κατηγορίες γίνονται ελάχιστες φορές. Μισά 32α Καζαντζάκεια λοιπόν.
Ζητάμε την κατανόηση των φίλων του αθλήματος, αλλά και των μικρών αθλητών από όλη την Κρήτη και την χώρα (ο αγώνας ήταν πανελλήνιος διασυλλογικός) και ευελπιστούμε ότι αυτό που έπεται θα είναι προς το καλό του αθλήματος και όχι μόνο”.
Γάζι-Αστυράκι…
Ο αγώνας Γάζι-Αστυράκι για τα “32α Καζαντζάκεια” έγιναν όμως και αποζημίωσε όλους για τους παρακάτω λόγους, όπως τονίζει το “Κάστρο”.
“-Υπήρξε πρωτόγνωρη αριθμητικά και ποιοτικά, κάλυψη από το Αστυνομικό τμήμα Μαλεβυζίου, άρα σημαντικότατη ασφάλεια για τους αγωνιζομένους αθλητές.
-Εκτός των κατηγοριών Εφήβων και Νεανίδων που δεν προσήλθαν λόγω μικρού αριθμού τους πανελληνίως, όλες οι κατηγορίες:
Παμπαίδων -Πανκορασιδων -Παίδων -Κορασίδων και μάστερς Α, Β, Γ, Δ κάλυψαν τον ελάχιστο αριθμό συμμέτοχων (όχι όμως μεγάλο, λόγω του τέλους της αγωνιστικής περιόδου).
-Η φιλοξενία, ειδικά στον οικισμό Αστυράκι-τερματισμός αγώνα-(από τον πολιτιστικό σύλλογο Αστυρακίου), υπήρξε πολύ σημαντική
-Η παρουσία της δημοτικής αρχής Μαλλιάζει (“παρών” και ο δήμαρχος κος Μενέλαος Μποκέας ) αλλά και άλλων τοπικών παραγόντων, έφερε προτάσεις ποδηλατικής ανάπτυξης της περιοχής, πολύ σημαντικές.
-Τέτοιες προτάσεις ήταν:
-Σε μόνιμη βάση να υλοποιείται κάθε χρόνο ο Ποδηλατικός Γύρος Ορεινού Μαλεβιζίου.
– Και για το 2025 να υλοποιηθεί στην περιοχή το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου και Χρονομέτρου, κατηγοριών παίδων-κορασίδων (διαρκεί 3 ημέρες) με την στήριξη του Δήμου και των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής”.