Ο skiper Γιώργος Νικολαΐδης που είχε συστηθεί το 2017 στους Ηρακλειώτες όταν επέλεξε 5 άτομα και έζησαν το ταξίδι με ιστιοπλοϊκό μέχρι την Καραϊβική, ήταν ένας από τους χορηγούς του ονείρου του Χαράλαμπου Ταϊγανίδη. Προσφέροντας και το σκάφος του ήταν δίπλα στον παραολυμπιονίκη ζώντας την κάθε στιγμή και μας λέει τις εντυπώσεις του, τονίζοντας “Ο Χαράλαμπος είναι ο δάσκαλος που όλοι θέλουμε για τα παιδιά μας”.
Αναλυτικά ο κ. Νικολαΐδης αναφέρει:
“Παρακολούθησα το εγχείρημα του Παραολυμπιονίκη Ταϊγανίδη Χαράλαμπου προσφέροντας την εθελοντική μου εργασία και το σκάφος μου ως χώρο φιλοξενίας της ομάδας του. Ήταν μια προσωπική μου απόφαση να βοηθήσω αυτό το αξιέπαινο τόλμημα, γνωρίζοντας ότι με την ολοκληρωσή του θα ήμουν κομμάτι αυτού του ηχηρού και ισχυρού μηνύματος που ο Χαράλαμπος θέλησε να φωνάξει μέσα από τη θάλασσα, τη θάλασσα που αγαπάω και ζω την οικογένειά μου.
Πολλοί είπαν ότι ο καιρός ήταν καλός και φάνηκε τυχερός. Ασφαλώς, υπό την έννοια ότι δε θα μπορούσε να το ολοκληρώσει στον επιθυμητό του χρόνο… όμως θα τερμάτιζε, το ήξερε και αυτός, κι εγώ και όλοι στην ομάδα του. Ο άνθρωπος δεν είναι σκάφος, το κολύμπι του δεν ήταν δίπλα σε κάποια παραλία. Κολύμπησε σε νερά βαθιά, ανοιχτά της Κρήτης, πάνω από έναν άγνωστο και σκούρο βυθό. Το σώμα του καταπονήθηκε και από κυματισμούς που όσο μικροί ή μεγάλοι ήταν, υπήρξαν σίγουρα χειρότεροι από το νερό της πισίνας.
Το σώμα του πάντα βρισκόταν πάνω σε κάποιο ρεύμα και τα πραγματικά χιλιόμετρα που διένυσε ασφαλώς είναι περισσότερα από 250 καθώς είναι ανέφικτο ν’ακολουθήσεις ευθείες στη θάλασσα, ακόμη και όταν έχεις πλήρη όραση. Δεν κοιμήθηκε ποτέ του σε ξενοδοχείο παρά στην κουκέτα ενός σκάφους που στην πραγματικότητα βρίσκεται υπό συνεχή κίνηση. Η στολή του τού δημιούργησε ένα βαθύ έγκαυμα στο λαιμό απο την 3η μέρα κιόλας. Κι όμως, σε κάθε του διάλειμμα έδινε κουράγιο σε όλους σαν να ήταν δικά μας τα χιλιόμετρα της κούρασης. Όταν τερμάτισε, έκανε όλον αυτόν τον άθλο να φαίνεται εύκολος.
Ο Χαράλαμπος είναι ο δάσκαλος που όλοι θελουμε για τα παιδιά μας και τον εαυτό μας, αυτός που διδάσκει μέσα από το έργο του. Ίσως τελικά να μην ήταν εθελοντική η παρουσία μου, μάλλον αμείφθηκα μ’εναν εφ’όρου ζωής μισθό, αυτόν της δύναμης και της αξίας”.