ΟΦΗ - ΓΕΗ Αναπτυξιακά Πρωταθλήματα ΕΣΠΕΚ
Να συνεχιστούν το επόμενο διάστημα τα Αναπτυξιακά Πρωταθλήματα προτείνει ο πρόεδρος της ΓΕΗ και της ΕΣΠΕΚ κ. Γιαννόπουλος

Βυθισμένοι στη μελαγχολία παραμένουν όσοι υπηρετούν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό στη χώρα μας καθώς δεν υπάρχει κανένα φως στον ορίζοντα για την επιστροφή στα γήπεδα και το «ξεπάγωμα» των πρωταθλημάτων.

Η παρατεταμένη αγωνιστική απραξία χιλιάδων αθλητών-τριών ομαδικών σπορ, στους οποίους δεν επιτρέπεται ούτε καν

η προπόνηση, φαίνεται ότι δεν απασχολεί κανέναν από τους ιθύνοντες και οι συνέπειές της θα είναι πολύ πιο σοβαρές απ’ όσο μερικοί φαντάζονται.

Αναλογιζόμενος την έκταση του προβλήματος, ο πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Βόλεϊ και πρόεδρος της ΓΕΗ, Ανδρέας Γιαννόπουλος, κατέθεσε στην «Π» την δική του πρόταση:

«Άποψή μου είναι ότι θα πρέπει να απεγκλωβιστούν τουλάχιστον τα Αναπτυξιακά πρωταθλήματα σε όλη τη χώρα για να δοθεί μία διέξοδος άθλησης στα ταλαντούχα παιδιά. Διαφορετικά με την τόσο μεγάλη απραξία που έχουν βιώσει, θα ξεχάσουν και τα βασικά του αθλήματος και θα γυρίσουν την πλάτη στον αθλητισμό. Μιλάμε για ηλικίες αθλητών που δεν είναι καν απαραίτητο να εμβολιαστούν. Έχω μιλήσει και με άλλους παράγοντες του βόλεϊ στην υπόλοιπη χώρα και συμφωνούν με αυτή τη σκέψη».

Για τις Εθνικές κατηγορίες βόλεϊ όπου μετέχει και η ΓΕΗ (Α2 ανδρών-γυναικών), ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε:

«Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα και έχουμε αρχίσει να συμβιβαζόμαστε με την ιδέα ότι δεν θα επιστρέψουμε στα γήπεδα. Ακόμα και αύριο να επιτραπούν οι προπονήσεις, χρειάζονται 45 μέρες προετοιμασίας για τις ομάδες. Είναι σχεδόν αδύνατο να βγουν οι ημερομηνίες και απ’ όσο γνωρίζω, οι περισσότερες ομάδες προτιμούν την οριστική διακοπή».

Στο μεταξύ, αίσθηση έχει προκαλέσει η ανάρτηση του προπονητή της ομάδας μπάσκετ του ΟΦΗ Βασίλη Ράλλη, που κατακεραυνώνει με δηκτικό τρόπο την απαξίωση του αθλητισμού από την Πολιτεία. Το κείμενο αυτό που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, εκφράζοντας πολλούς ανθρώπους που υπηρετούν τον αθλητισμό, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Αθλητισμός στην Ελλάδα, αυτό το ανέκδοτο. Λες ότι είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής-μπασκετμπολίστας- προπονητής-διαιτητής κτλ. και το 80% των ανθρώπων σου λέει, δουλειά είναι ο αθλητισμός; Τι άλλη δουλειά κάνεις;

Γι’ αυτούς επαγγελματίες είναι ο Giannis, ο Σπανούλης, ο Φορτούνης και οι λοιποί άξιοι. Λες και αυτοί φύτρωσαν. Υποτίμηση από όλους και παντού.

Λες ανοίξτε τον αθλητισμό και η απάντηση είναι, μα τόσα άλλα είναι κλειστά. Εστίαση, λιανεμπόριο και ένα σωρό επαγγέλματα. Όλα σε ένα τσουβάλι.

Νούμερο ένα επικινδυνότητα έχουν οι παχύσαρκοι και οι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα, αλλά ο αθλητισμός κλειστός. Έναν χρόνο τώρα, τα παιδιά στους υπολογιστές και στα τάμπλετ και όχι στα γήπεδα. Αθλούνται με το Wifi. Οι αυριανοί ενήλικες με υποκείμενα νοσήματα. Και νωρίτερα από τη δική μας γενιά.

Πρώτοι υπεύθυνοι για όλο αυτό; Εμείς οι ίδιοι φυσικά. Οι άνθρωποι που τον υπηρετούν. Επειδή τόσα χρόνια είμαστε βολεψάκηδες.

Συμπέρασμα: Η χώρα που γέννησε τον αθλητισμό είναι η μόνη χώρα που υποτιμάει όσους τον υπηρετούν. Η χώρα που γέννησε τον αθλητισμό, του έβγαλε το θ. Τον θεωρεί αλητισμό».