Έκλεισε 97 χρόνια προσφοράς στην αθλητική εκπαίδευση και τον πολιτισμό του τόπου το «Ηράκλειο» ΟΑΑ Όμιλος Αντισφαίρισης και Αθλοπαιδιών και το γιόρτασε στην κοπή πίτας του συλλόγου στο Olympia Palace.
Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία στην εκδήλωση όπου το “παρών” έδωσαν εκπρόσωποι Αρχών και φορέων της πόλης, αθλητές-τριες, προπονητές, μέλη του συλλόγου, γονείς, στελέχη του ομίλου και φυσικά της Δουκός Μποφώρ.
Ο ιστορικός, λοιπόν σύλλογος στην καρδιά της πόλης τίμησε τις επιτυχίες των αθλητών του για τη χρονιά 2024, σε μια εκδήλωση γεμάτη χαρά και αναγνώριση των προσπαθειών όλων όσοι συμβάλλουν και συμμετέχουν στην ανάπτυξή του.
Στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας παραβρέθηκαν: Οι βουλευτές Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, Μάξιμος Σενετάκης, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης και Φραγκίσκος Παρασύρης. Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης.
Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ευάγγελος Ζάχαρης, οι Αντιπεριφερειάρχες Γεωργια Μηλάκη Νίκος Ξυλούρης και Λεωνίδας Τερζής.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου- Εκπρόσωπος του Δημάρχου Ηρακλείου Παντελής Ρυακιωτάκης, οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Γιαλυτάκης, Γιώργος Τσαγκαράκης, Ρένα Παπαδάκη Σκαλίδη, Γιωργος Καραντινός και Γιάννης Τσαπάκης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Νίκος Λογοθέτης, εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης, πατήρ Κύριλλος.
Στο τμήμα μπάσκετ, βραβεύθηκαν η ομάδα των Παμπαίδων, Παίδων και Εφήβων το 2024 κατέκτησαν τα αντίστοιχα πρωταθλήματα Κρήτης.
Ειδικότερα η ομάδα των Εφήβων, κατέκτησε το Πρωτάθλημα Κρήτης και προκρίθηκε στα τελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, όπου και κατέλαβε την 7η θέση. Την βράβευση πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης.
Η ομάδα των παμπαίδων βραβεύτηκε για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Κρήτης. Την βράβευση της έκανε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Γιαλυτάκης.
Τέλος η ομάδα των Παίδων βραβεύτηκε για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Κρήτης και την πρόκριση στα τελικά του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, όπου κατέλαβαν την 6η θέση. Την βράβευση της έκανε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Νίκος Λογοθέτης.
Στο τμήμα τένις βραβευθήκαν οι αθλητές που διακρίθηκαν σε Παγκρήτια, Πανελλαδικά, Πανελλήνια άλλα και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Φέτος βραβεύθηκαν και τα μέλη του Ομίλου που διακρίθηκαν με τη συμμετοχή τους στα Παγκρήτια Πρωταθλήματα Βετεράνων, την βράβευση τους έκαναν ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, ο βουλευτής Ηρακλείου Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Ισότητας, Γεωργία Μηλάκη, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Ρένα Σκαλίδη- Παπαδάκη και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Τσαπάκης.
Στο τμήμα σκάκι βραβευθήκαν οι αθλητές για τις ατομικές τους διακρίσεις σε Παγκρήτια και Σχολικά Πρωταθλήματα καθώς και σε ομαδικό επίπεδο για την άνοδο από την Α’ Εθνική κατηγορία. Επιπλέον για την 2 θέση στην Κρήτη στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα κάτω των 12 ετών και για την 3η θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα κάτω των 16 ετών.
Την βράβευση έκανε ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Ρύθμισης Επιχειρηματικής Δραστηριότητας Γιώργος Καραντινός, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Γιώργος Τσαγκαράκης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος και εκπρόσωπος του Ευρωβουλευτή Μανόλη Κεφαλογιάννη, Νίκος Χρονάκης.
Στο τμήμα πινγκ- πονγκ βραβεύθηκε η ανδρική ομάδα για την κατάκτηση της 1ης θέσης στον Όμιλο της Β’ Εθνικής κατηγορίας Λοιπής Χώρας και τη συμμετοχή της στα μπαράζ για την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία. Την βράβευση έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Λεωνίδας Τερζής.
Στο τμήμα σκουός βραβευθήκαν αθλητές που συνέβαλαν στην ανάπτυξη του σκουός στην Κρήτη αλλά και για την συμμετοχή τους στην Εθνική Νέων. Την βράβευσή έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Νίκος Ξυλούρης.
Όλοι οι εκπρόσωποι των αρχών που παρευρέθηκαν τόνισαν το σημαντικό έργο που υλοποιεί ο σύλλογος με συνέπεια από το 1928, διαμορφώνοντας γενιές αθλητών και ανθρώπων με αρχές, ήθος και αγάπη για τον αθλητισμό. “Το «Ηράκλειο» ΟΑΑ αποτελεί έναν σημαντικό πυλώνα της αθλητικής και πολιτιστικής ζωής της πόλης, προσφέροντας σε παιδιά και νέους τη δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες, να διακριθούν και να γίνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας, ακολουθώντας τις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι” αναφέρει ανακοίνωση του συλλόγου.
Ωστόσο, η εκδήλωση δεν περιορίστηκε μόνο στην βράβευση των αθλητών. Προσωπικότητες που έχουν προσφέρει τόσο στον αθλητισμό, όσο και στον Όμιλο τιμήθηκαν για το έργο τους. “Αυτές οι βραβεύσεις είναι ένας τρόπος για να εκφραστεί η ευγνωμοσύνη και η αναγνώριση προς εκείνους που έχουν προσφέρει τόσο πολλά για τον αθλητισμό και την τοπική κοινωνία” σημειώνει το “Ηράκλειο” ΟΑΑ.
Η Attica Group βραβεύθηκε από το «Ηράκλειο» ΟΑΑ για την προσφορά της στον Όμιλο για περισσότερα από 10 χρόνια. Η εταιρεία έχει σταθεί αρωγός στις μετακινήσεις των αθλητών και των μελών του Ομίλου, διευκολύνοντας τη συμμετοχή τους σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις.
Την εταιρεία εκπροσώπησε ο Γιώργος Βασιλοκωνσταντάκης. Την βράβευση έκανε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παντελής Ρυακιωτάκης.
Τέλος μια σπουδαία βράβευση ήταν αυτή του Πρόεδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, Ευάγγελου Ζάχαρη, Ιατρού Επεμβατικής Καρδιολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Με σημαντικό κλινικό και ερευνητικό έργο και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Ο κ. Ζάχαρης, μέσα από τον θεσμικό του ρόλο, στάθηκε πολύτιμος υποστηρικτής του Ομίλου, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ενίσχυση και ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του, αναφέρει ο σύλλογος. Την βράβευση του έκανε ο Πρόεδρος του Ομίλου Μιχάλης Δελάκης.
“Αυτή η εκδήλωση αποτελεί μια σημαντική στιγμή για το «Ηράκλειο» ΟΑΑ, καθώς τιμήθηκαν οι επιτυχίες και οι προσπάθειες των αθλητών και των προσώπων που συνεισφέρουν στον αθλητισμό αλλά και στην τοπική κοινωνία, ενώ ανέδειξε για ακόμα μια χρονιά το «Ηράκλειο» ΟΑΑ ως έναν από του κορυφαίους αθλητικούς συλλόγους της χώρας, με διαρκή προσφορά στον αθλητισμό και την κοινωνία” καταλήγει η ανακοίνωση του «Ηράκλειο» ΟΑΑ.