Κριστιάνο Ρονάλντο: «Είμαι ο πιο ολοκληρωμένος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου»

Ο Πορτογάλος σε συνέντευξη του σε ισπανικό τηλεοπτικό σταθμό έβγαλε ουκ ολίγες ειδήσεις με τον CR7 να χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως τον πιο ολοκληρωμένο ποδοσφαιριστή στην ιστορία του αθλήματος.

Πριν από λίγες ημέρες τον επισκέφθηκε στο Ριάντ ο καλός του φίλος Πιρς Μόργκαν, με τον Άγγλο δημοσιογράφο επιστρέφοντας να δηλώνει με σιγουριά «… ο Κριστιάνο  Ρονάλντο είναι σε τρομερή κατάσταση και θα παίζει έως τα 50 του».

Με τον Πορτογάλο να είναι πλέον στα 40 του, αλλά να συνεχίζει να σκοράρει ακατάπαυστα με την Αλ Νασρ (21 γκολ τη φετινή σεζόν) και με την Εθνική ομάδα της χώρας του, ποτέ μη λες ποτέ, ωστόσο αυτό που σίγουρα εξακολουθεί να τον χαρακτηρίζει είναι η τρομερή… αυτοπεποίθηση που τον διακρίνει.

Πολλοί πίστευαν ότι η παρουσία του Μόργκαν θα συνοδευόταν από μια νέα αποκαλυπτική συνέντευξη, ωστόσο ο Κριστιάνο μίλησε αλλού… Πιο συγκεκριμένα στην  εκπομπή «Los Amigos de Edu» και στον δημοσιογράφο Έντου Αγκίρε, όπου αναφέρθηκε για το ποδόσφαιρο στη Σαουδική Αραβία, τη σχέση του με τον Λιονέλ Μέσι, το πόσο κοντά βρέθηκε στη Μπαρτσελόνα στα νιάτα του, ενώ το φινάλε ήταν επικό με τον Πορτογάλο να απαντά με τον δικό του μοναδικό τρόπο στην ερώτηση για το ποιος είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο…

Ξεκινώντας από το τελευταίο ο δημοσιογράφος τον ρωτά ποιος είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, ποιος ο καλύτερος σκόρερ κι ο Ρονάλντο… απασφάλισε.

«Ο κόσμος μπορεί να συμπαθεί τον Μέσι, τον Μαραντόνα ή τον Πελέ και το σέβομαι αυτό, αλλά το να λες ότι ο Κριστιάνο δεν είναι ολοκληρωμένος είναι ψέμα. Εγώ είμαι ο πιο ολοκληρωμένος παίκτης. Είμαι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Δεν έχω δει κανέναν καλύτερο από εμένα και λέω την αλήθεια μέσα από την καρδιά μου», είπε ο Πορτογάλος και φρόντισε να εξηγήσει το γιατί:

«Τι εννοούμαι όταν λέμε για έναν σκόρερ; Είναι αυτός που βάζει την μπάλα στα δίχτυα, έτσι δεν είναι; Εγώ χωρίς να είμαι αριστεροπόδαρος, είμαι στο top 10 των παικτών που έχουν πετύχει τα περισσότερα γκολ με το αριστερό πόδι, με το κεφάλι, με πέναλτι, με απευθείας εκτελέσεις φάουλ…. Δεν μιλάμε καν για το δεξί μου πόδι που είναι το καλό μου!

Νομίζω ότι είμαι ο πιο ολοκληρωμένος παίκτης που έζησε ποτέ. Κάνω τα πάντα στο ποδόσφαιρο. Παίζω καλά με το κεφάλι μου, σουτάρω καλά από ελεύθερα σουτ, αριστερό πόδι, δεξί πόδι, είμαι δυνατός, βγαίνω έξω από την περιοχή. Το να λες ότι ο Κριστιάνο δεν είναι πλήρης είναι ψέμα, είμαι ο πιο πλήρης παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου και δεν έχω κάποιον καλύτερο από εμένα».

Από κει και πέρα αναφέρθηκε στη σχέση του με τον Λιονέλ Μέσι δίνοντας τέλος στην όποια συζήτηση υπήρχε για «αντιπαλότητα» ανάμεσά τους.

«Έχω μία καλή σχέση με τον Λεό Μέσι. Έχει τύχει και σε τελετή απονομής να του μεταφράζω εγώ τα αγγλικά. Ήταν αστείο, ήταν μία υγιής αντιπαλότητα μεταξύ μας και τα πηγαίναμε πολύ καλά», υποστήριξε ο Πορτογάλος που αποκάλυψε επίσης ότι στα 18 του βρέθηκε μια ανάσα από τη Μπαρτσελόνα.

«Ήξερα ότι υπήρχε ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες… Η Μπαρτσελόνα πίεζε αρκετά αλλά ήθελε να με πάρει από την επόμενη χρονιά. Η Γιουνάιτεντ τότε κινήθηκε πιο γρήγορα με έκλεισε άμεσα και έτσι έφυγα για την Αγγλία. Στο ποδόσφαιρο όλα είναι θέμα timing και ταχύτητας».

Επίσης φρόντισε να δώσει συμβουλές στην Ρεάλ και στον Κιλιάν Εμπαπέτονίζοντας ότι ο σύλλογος πρέπει να προστατέψει τον Γάλλο, ο οποίος όμως σύμφωνα με τον ίδιο… δεν ξέρει να παίζει τη θέση του σέντερ φορ.

«Η θέση του επιθετικού δυσκολεύει λίγο τον Εμπαπέ, γιατί δεν ξέρει πώς να παίζει ως επιθετικός, κατά τη γνώμη μου… Δεν είναι ότι δεν ξέρει πώς να παίζει, αλλά δεν είναι αυτή η θέση του. Αν ήμουν στη θέση του, θα έπαιζα περίπου όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Με όλη την ταπεινότητα», είπε αρχικά και συμπλήρωσε: «Ο Εμπαπέ είναι πολύ καλός.

Η Ρεάλ Μαδρίτης πρέπει να τον βοηθήσει και να τον προστατεύσει. Το λέω στους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης: Να τον προσέχετε. Να τον προσέχετε. Τον βλέπω πραγματικά ως αστέρι και θα φέρει πολλή χαρά στη Ρεάλ Μαδρίτης».

Τέλος αναφέρθηκε και στην παρουσία του στη Saudi Pro League.

«Δεν με τρομάζουν οι μεγάλες προκλήσεις… Μου αρέσουν», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Όταν αποφάσισα για πρώτη φορά να έρθω εδώ, δεν πίστευα ότι θα αναπτυσσόταν τόσο γρήγορα το πρωτάθλημα της χώρας. Ήξερα ότι μετά από δύο χρόνια θα ήταν πολύ ψηλά, όπως είναι τώρα, αλλά όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Εγώ ήμουν ο πρώτος που αποφάσισε να έρθει και μετά ακολουθήσαν κι άλλοι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές. . Για μένα δεν είναι δύσκολο να αλλάζω χώρες. Το έχω συνηθίσει, απλά για να είμαι καλά πρέπει να είμαι με την οικογένειά μου, τα παιδιά μου… και να έχω ό,τι μπορεί να έχει μια οικογένεια για να είμαι ευτυχισμένος».

Πηγή: protothema.gr