Κέρδισε όλες τις μάχες ο ΑΟΤ
Μετά από μία εντυπωσιακή πορεία ο Α.Ο. Τυμπακίου έκοψε πρώτος το νήμα στην Α1 ΕΠΣΗ

Τι κι αν ο ΑΟΤ μπήκε αργότερα (ένα μήνα μετά) από τις άλλες ομάδες στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ (λόγω του θέματος που υπήρχε με το Μητρώο); Τι κι αν έπαιξε όλα τα ματς που χρωστούσε μαζεμένα;

Τι κι αν είχε ως κύριο αντίπαλο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος τον δυνατό Ηρόδοτο;

Τι και αν χρειάστηκε να παίξει στο έξτρα πρωτάθλημα ανόδου των ΕΠΣ στο φινάλε με ομάδες και από την Αθήνα;
Το Τυμπάκι κατάφερε και κέρδισε όλες τις «μάχες» εντός και εκτός (στο δικαστήριο με το Μητρώο) αγωνιστικού χώρου και πανηγύρισε δίκαια στο φινάλε της σεζόν, εκτός από τον τίτλο στην Α1 και την επιστροφή του στην Γ Εθνική, μετά από έναν μόλις χρόνο!

Η φετινή Α1 ήταν συναρπαστική, με δυνατές και ιστορικές ομάδες να λαμβάνουν μέρος. Διεξήχθη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα (αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι δεν κατέβηκε στο πρωτάθλημα ο Πόρος, αλλά και το θέμα του Α.Ο.Τ, που οδηγήθηκε στο Εφετείο) σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια που όλο και κάτι σημαντικό την ταλαιπωρούσε και την επηρέαζε (κοροναϊός, Μητρώο).

Το χρονοδιάγραμμα της ΕΠΣΗ τηρήθηκε κατά γράμμα, με τις «μάχες» στο… χορτάρι να κόβουν την ανάσα των φιλάθλων, που και φέτος την «αγκάλιασαν» και βρέθηκαν στα γήπεδα!

Ο ΑΟΤ με τον Ηρόδοτο είχαν ένα σκληρό… «μπρα ντε φερ» σχεδόν μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος για τον τίτλο, με την ομάδα από την Μεσαρά τελικά να τερματίζει πρώτη με μόλις τέσσερις βαθμούς διαφορά!

Εντυπωσιακή (κυρίως στον δεύτερο γύρο) ήταν η πορεία του ΠΑΟΚρουσώνα, όπως και του Ρωμανού, που σταθερά τα τελευταία χρόνια έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία!
Πολύ καλή παρουσία είχαν οι Ρούβας, Χερσόνησος, Μινωική και Εργοτέλης, που πλασαρίστηκαν ψηλά στη βαθμολογία.

Οι Ανθεστίων, ΑΕΚ, Μοίρες και Δαμάστα πέτυχαν μία σχετικά άνετη παραμονή, χωρίς πάντως να… εντυπωσιάσουν ιδιαίτερα με την παρουσία τους.

Ο νεοφώτιστος Μοχός κατάφερε και σώθηκε, αντίθετα υποβιβάστηκε η Τύλισος, μετά από έναν χρόνο παρουσίας στην κορυφαία τοπική κατηγορία.

Στην Α2 υποβιβάστηκε και ο αδύνατος Ποσειδώνας (μόλις μία νίκη στη σεζόν), αλλά και ο Πόρος, που δεν κατέβηκε στο πρωτάθλημα…

Στην πρώτη θέση των σκόρερ τερμάτισε ο Κουράκης (ΠΑΟΚ)  με 40 γκολ και ακολούθησαν με 34 γκολ ο Μεταξάκης (Α.Ο.Τ) και ο συμπαίκτης του Παπανδρέου (Α.Ο.Τ) με 28 τέρματα!

Κύκνειο άσμα για τον Μιχάλη Φραγκουλάκη του Ηροδότου στα γήπεδα

Πάμε να κάνουμε ένα σύντομο σχόλιο για την πορεία καθεμίας από τις 16 ομάδες:

ΑΕΚ

Είχε μία σταθερή πορεία, χωρίς να κινδυνέψει σε κανένα σημείο του πρωταθλήματος. Το γηπεδικό ζήτημα εξακολουθεί να την ταλαιπωρεί, αφού έπαιξε και φέτος όλα τα εντός έδρας ματς της μακριά από την φυσική της έδρας (φιλοξενήθηκε στην Ελιά). Με τον Γιώργο Φινοκαλιώτη για μία ακόμα σεζόν στον πάγκο της, η ΑΕΚ τερμάτισε στην 10η θέση συγκεντρώνοντας 35 βαθμούς.

Aνθεστίων 

Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια η ομάδα από το Θραψανό δεν είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία. Από την τέταρτη θέση πέρυσι και την πέμπτη την προηγούμενη σεζόν, βρέθηκε φέτος στην ένατη, με τα εκτός έδρας ματς (μόλις δύο νίκες) να είναι η «αχίλλειος πτέρνα» της.

Α.Ο. Τυμπακίου

Ήταν η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας και το… λένε και οι αριθμοί της. Είχε 25 νίκες σε 30 ματς συνολικά και σχεδόν το απόλυτο στο Τυμπάκι (14 νίκες και μία ισοπαλία). Πέτυχε 95 γκολ, ενώ κέρδισε εντός και εκτός έδρας τον κύριο ανταγωνιστή του, τον Ηρόδοτο!

Δαμάστα

Θα μπορούσε και καλύτερα η Δαμάστα, που όμως κατάφερε να μείνει στην κατηγορία και να ανανεώσει το ρόστερ της, δίνοντας… τόπο στα νιάτα! Έχασε αρκετούς βαθμούς «τσάμπα» και περιορίστηκε στην… γρουσούζικη 13η θέση!

Εργοτέλης 

Στη μέση της βαθμολογίας βρήκε το φινάλε τον Εργοτέλη, που πέτυχε διψήφιο αριθμό νικών 10 (5 εντός και 5 εκτός έδρας). Παρουσίασε ένα καλύτερο πρόσωπο στον δεύτερο γύρο, έχοντας ένα όνομά και μία βαριά φανέλα πάντως, που προκαλεί… μελαγχολία το γεγονός ότι και την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στο κορυφαίο τοπικό πρωτάθλημα και όχι σε κάποια Εθνική κατηγορία.

Ηρόδοτος 

«Πάλεψε» μέχρις εσχάτων για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ωστόσο έχασε στις… λεπτομέρειες τον τίτλο και την διεκδίκηση της ανόδου στη Γ’ Εθνική. Νίκησε τα 23 από τα 30 ματς που έδωσε, με την έδρα να είναι η δύναμή του (13 νίκες σε 15 αγώνες). Α priori θα ξεκινήσει από την θέση του φαβορί για να καταφέρει να πετύχει τον στόχο της ανόδου την επόμενη χρονιά.

Μινωική

Η «Μπάρτσα» της Φορτέτσας αποτελεί μία παραδοσιακή δύναμη στην κατηγορία, παρουσιάζοντας συνολικά φέτος μία καλύτερη, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, εικόνα. Τερμάτισε στην 7η θέση, με 41 βαθμούς εκ των οποίων τους 28 (!) πήρε στον σαφώς πιο βελτιωμένο δεύτερο γύρο της.

Μοίρες 

Δεν κινδύνεψε, αλλά δεν… έθελξε κιόλας με την απόδοσή της φέτος η Α.Ε.Μ, έχοντας μία σταθερή πορεία, που της εξασφάλισε την παραμονή με τον Απόστολο Παπακώστα στον πάγκο της. Μακριά από την έδρα της πέτυχε μόλις τρεις νίκες, ενώ ηττήθηκε στους.. μισούς αγώνες που έδωσε (15 ήττες σε 30 ματς) συνολικά στο πρωτάθλημα.

Μοχός

Καίτοι νεοφώτιστος, ο Μοχός κατάφερε να ανανεώσει την παρουσία του και θα βρίσκεται και την επόμενη σεζόν στην Α1. Είχε ένα καλό πρώτο γύρο (19 βαθμοί), αλλά όχι ανάλογο δεύτερο (11 βαθμοί), αλλά αυτό δεν του στοίχισε και κατέκτησε τελικά την πολύτιμη 14η θέση!

ΠΑΝΟΜ 

Ούτε κρύο, ούτε ζέστη για τον φετινό ΠΑΝΟΜ, που δεν είχε πρόβλημα να παραμείνει στην κατηγορία. Κατέκτησε σχεδόν τους ίδιους βαθμούς εντός (18) και εκτός έδρας (15), συγκεντρώνοντας 33 στην τελική συγκομιδή, έχοντας 19 στον πρώτο γύρο!

ΠΑΟΚ

Με την… σφραγίδα του έμπειρου προπονητή Βασίλη Πλεσίτη εντυπωσίασε στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, καταφέρνοντας να κατακτήσει 38 βαθμούς και αν είχε ξεκινήσει ανάλογα, τότε θα μιλούσαμε για κάτι καλύτερο από την τιμητική τρίτη θέση που τελικά κατέκτησε! Έπαιξε πολύ ωραίο και επιθετικό ποδόσφαιρο (73 γκολ), με τον Ακη Κουράκη (40 γκολ) να κατακτά τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος. Κέρδισε τους 13 από τους 15 αγώνες που έδωσε στην δυνατή έδρα του Κρουσώνα και γεύτηκε την… χαρά της νίκης συνολικά 21 φορές στην φετινή Α1!

Ποσειδώνας

Ο ιστορικός Ποσειδώνας είχε μία πολύ δύσκολη χρονιά. Μπορεί πέρυσι να τερμάτισε στην 9η θέση, ωστόσο φέτος δεν είχε μία εξίσου καλή πορεία. Αντιθέτως πέτυχε μόλις μία νίκη και πήρε πέντε βαθμούς και φυσιολογικά δεν κατάφερε να μείνει στην Α1. Έχασε στους 27 από τους 30 που έδωσε, ενώ είχε απολογισμό τερμάτων 17- 107!

Ρούβας

Από τις τοπ ομάδες της κατηγορίας ο Ρούβας κατάφερε να τερματίσει στην 5η θέση, μία θέση πιο πάνω από αυτή που είχε κατακτήσει την προηγούμενη σεζόν, που επέστρεψε στην Α1. Μεγάλο όπλο της ομάδας της Γέργερης η έδρα της (9 νίκες), με τον Ρούβα κάθε χρόνο να κάνει σταθερά βήματα προς τα… μπρος!

Ρωμανός 

Η ομάδα της Ελιάς είναι μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις της Α1, καθώς πάντα βρίσκεται στην… ελιτ της βαθμολογίας! Έπαιξε και φέτος ωραίο ποδόσφαιρο και κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση, χωρίς να μπορεί πάντως να μπει στα… ρουθούνια των Α.Ο.Τ και Ηροδότου και να διεκδικήσει τον τίτλο. Με 12 νίκες σε 15 αγώνες που έδωσε στην έδρα του και 21 νίκες συνολικά , είχε μία εντυπωσιακή τελική συγκομιδή 67 βαθμών!

Τύλισος

Η νεοφώτιστη Τύλισος «πάλεψε», αλλά τελικά δεν κατάφερε να σώσει την κατηγορία και του χρόνου θα αγωνίζεται ξανά στην Α2. Στον δεύτερο γύρο πήρε μόλις 11 βαθμούς και με 24 στο σύνολο, απείχε έξι βαθμούς από τη σωτηρία!

Χερσόνησος

Βρισκόταν σταθερά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και το φινάλε της σεζόν την βρήκε στην έκτη θέση πρωταθλήματος! Πήρε σαφώς περισσότερους βαθμούς εντός έδρας (28 από τους 41 που είχε συνολικά), ενώ πέτυχε διψήφιο αριθμό νικών (12) και ηττών (13), με μόλις 5 ισοπαλίες!

Τα πρώτα κανόνια των ομάδων της Α1 ΕΠΣΗ