Χρειάστηκε να περάσουν 15 χρόνια για ν’ ανταλλάξουν χειραψία ο Βασίλης Σπανούλης με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
Αυτό συνέβη πριν τον αγώνα της Μονακό με την Παρτίζαν στη Euroleague. Ο Βασίλης Σπανούλης ως προπονητής των Μονεγάσκων αντάλλαξε χειραψία με τον θρυλικό Σέρβο κόουτς της Παρτίζαν.
Οι δύο άνδρες δεν είχαν σχέσεις για 15 χρόνια και ο λόγος ήταν η απόφαση του Βασίλη Σπανούλη να αφήσει το 2010 τον Παναθηναϊκό, που είχε προπονητή τον Ζοτς, για να κατέβει στον Πειραιά για λογαριασμό του Ολυμπιακού.
O Βασίλης Σπανούλης ως παίκτης του Παναθηναϊκού με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο κατέκτησε τη Euroleague του 2009 ενώ στη συνέχεια πήρε άλλες δύο με τον Ολυμπιακό (2012,2013).
Το καλοκαίρι του 2010 η πλευρά του Ομπράντοβιτς «έβγαζε» προς τα έξω ότι ο Σπανούλης έδειξε ασέβεια αφού δεν ενημέρωσε καν τον Ζοτς πριν πάρει την τελική του απόφαση. Ο Σπανούλης δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος.