Με στόχο να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Women’s UEFA Nations League, η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των γυναικών υποδέχεται σήμερα (4.30μμ) στο γήπεδο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» την Σλοβενία. Εχοντας πλέον μόνιμη έδρα το γήπεδο του ΟΦΗ εδώ και ενάμιση χρόνο, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θέλει να συνεχίσει την ανοδική του πορεία στο διεθνές στερέωμα.
Η Εθνική μας μετέχει στον δεύτερο όμιλο της Β’ κατηγορίας της διοργάνωσης, έχοντας αρκετά ισχυρούς αντιπάλους. Η Σλοβενία βρίσκεται στην 39η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, η Ιρλανδία στην 25η και η Τουρκία – με την οποία θα παίξει εκτός έδρας στις 25 του μήνα η Εθνική μας- στην 60η θέση, την ώρα που οι παίκτριες του Αλέξη Κατηκαρίδη βρίσκονται στην 58η θέση.
«Η ομάδα έχει αποκτήσει πλέον ταυτότητα, έχει εξελιχθεί και δίνει ελπίδες σε όλους μας για κάτι καλύτερο στο μέλλον. Παίζουμε πλέον σε μια ανώτερη κατηγορία, με πιο δύσκολους αντιπάλους αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας. Ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε όσα περισσότερα ματς μπορούμε και να εδραιωθούμε σε αυτό το επίπεδο», τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής.
Από την πλευρά της, η Ελένη Μάρκου δήλωσε: «Κάθε αγώνας για μας, είναι και μια νέα πρόκληση. Το ματς με τη Σλοβενία είναι αρκετά απαιτητικό αλλά θα μας δώσει μια καλή ευκαιρία να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας».
Υπενθυμίζεται ότι στις κλήσεις της Εθνικής για τα δύο πρώτα παιχνίδια του Women’s UEFA Nations League, βρίσκονται οι παίκτριες του ΟΦΗ Μαρία Πατερνά, Νάσια Πέιου, η Χανιώτισσα Βεατρίκη Σαρρή της Εβερτον καθώς και η Στέλλα Κοτσάκι της ΡΕΑ.
Ελεύθερη η είσοδος
Όπως στα προηγούμενα παιχνίδια, έτσι και σήμερα, η είσοδος είναι δωρεάν στο γήπεδο για τον κόσμο που θέλει να συμπαρασταθεί στις διεθνείς μας.
Μάλιστα η ΕΠΣΗ που έχει αναλάβει τη φιλοξενία της ελληνικής ομάδας, έκανε κάλεσμα στους Ηρακλειώτες να βρεθούν στις κερκίδες (θα ανοίξουν οι θύρες 2,3 και 7 του «Γεντί Κουλέ»).
«Σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια ο φίλαθλος κόσμος του Ηρακλείου αλλά και ολόκληρης της Κρήτης θα είναι ο 12ος παίκτης, προκειμένου με τη στήριξη και το θερμό χειροκρότημα, να δώσει την απαραίτητη ώθηση στις διεθνείς μας. Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου καλεί όλο τον φίλαθλο κόσμο, τις ομάδες και τις Ακαδημίες του Ηρακλείου να δώσουν βροντερό παρών την Παρασκευή, στον μεγάλο και ιστορικό αγώνα της Εθνικής μας ομάδας Γυναικών. Ραντεβού στο «Γεντί Κουλέ».
Αντίστοιχο κάλεσμα έκανε και η ΠΑΕ ΟΦΗ, στις εγκαταστάσεις της οποίας (ΒΑΚ) προπονείται από τις αρχές της εβδομάδας η Εθνική γυναικών.
Το σημερινό είναι το τρίτο παιχνίδι στην ιστορία των δύο ομάδων, με τη Σλοβενία να μετράει μία νίκη και μία ισοπαλία στα προηγούμενα δύο.
Διαιτητής του αγώνα θα είναι η Δανέζα Αντερσεν.
*Η Εθνική Νεανίδων, με τις Κωνιωτάκη, Θεοδωράκη του ΟΦΗ στην ενδεκάδα της, ηττήθηκε 1-0 από την αντίστοιχη της Κροατίας σε φιλική αναμέτρηση, η οποία διεξήχθη στο Ivanic Grad, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δύο ομάδων για τη συμμετοχή τους στη δεύτερη προκριματική φάση του EURO WU19. Ως αλλαγή αγωνίστηκε η Δρακογιαννάκη επίσης του ΟΦΗ.