Ο Ολυμπιακός 33ος στον κόσμο το 2024, ο ΟΦΗ στην 606η θέση
O Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το 2024 στην 33η θέση στον κόσμο (230 βαθμοί), στη κατάταξη με τις 700 κορυφαίες ομάδες (1.1.24-31.12.24), που ανακοίνωσε η Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS).
Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στην 59η θέση (187,5), μπροστά από τον Παναθηναϊκό, που ανέβηκε στην 73η θέση (173,5), ακολουθεί η ΑΕΚ στην 200η (102), με τον Άρη να συμπληρώνει την ελληνική πεντάδα, στην 294η- (79,5). Στην 404η θέση βρίσκεται ο Παναιτωλικός (61,5 βαθμοί), στην 567η ο Πανσεραϊκός (48 βαθμοί), στην 606η ο ΟΦΗ (46,5), ενώ 673ος είναι Ατρόμητος (42), ολοκληρώνοντας τις εννέα ελληνικές παρουσίες.
Στην κορυφή της βαθμολογίας το 2024 έκλεισε η Ρεάλ Μαδρίτης (441 βαθμοί), μπροστά-πλεόν- από την Μπάγερ Λεβερκούζεν (384 βαθμοί) και την Αταλάντα (380). Στο «top-100» βρίσκονται 70 ομάδες από την UEFA, 25 από την CONMEBOL, τρεις από CAF, μία από την AFC, και μία από την CONCACAF, ενώ υπάρχουν 30 διαφορετικές χώρες (UEFA 21, CONMEBOL 6, AFC 1, CAF 1, CONCACAF 1). Η Βραζιλία έχει 13 συλλόγους, 9 η Ιταλία και η Ισπανία, 7 η Αγγλία.
13ο κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο η Super League
Στη 13η θέση των κορυφαίων ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων του κόσμου βρίσκεται η Super League (από τη 15η πέρσι) σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του ποδοσφαίρου.
Το ιταλικό πρωτάθλημα για 13η φορά στην ιστορία του αναδείχθηκε ως η κορυφαία ποδοσφαιρική λίγκα στον κόσμο. Στη δεύτερη θέση φιγουράρει η ισπανική La Liga, ενώ στην τρίτη ακολουθεί η Premier League, με την κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου να βρίσκεται για όγδοη σερί χρονιά στην πρώτη τριάδα.
Στη συνέχεια βρίσκουμε τη βραζιλιάνικη Serie A, τη γερμανική Bundesliga, αλλά και την αργεντίνικη Liga Profesional, η οποία ήταν στη 10η θέση πέρυσι. Η πορτογαλική Primeira Liga κατέχει την 7η θέση, πάνω από τη γαλλική Ligue 1 που έχασε δύο θέσεις, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η βελγική First Division A και η ολλανδική Eredivisie.
Φίλαθλος κερνούσε γλυκά τους παίκτες
Μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό, η ομάδα βόλεϊ του ΟΦΗ ευχαρίστησε τους φιλάθλους, κάνοντας λόγο για ένα παιχνίδι «διαφήμιση του βόλεϊ σε φανταστική ατμόσφαιρα.
Η αγάπη που δείχνει ο κόσμος μας, γι’ αυτήν την ομάδα, είναι η μεγαλύτερη νίκη μας», τονίστηκε στην ανακοίνωση ενώ ειδική αναφορά έγινε σε έναν φίλαθλο που κερνούσε γλυκά τους παίκτες του ΟΦΗ μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού για να… μετριάσει την πίκρα τους από το αποτέλεσμα. Ανάλογες σκηνές θέλουν να δουν στον ΟΦΗ και στο παιχνίδι με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό (2/2).
Τίμησε Μαματζάκη ο Αετός
Ο Αετός Ανωγείων τίμησε τον προπονητή του ΠΑΝΟΜ, Σταμάτη Μαματζάκη πριν από την έναρξη του μεταξύ τους παιχνιδιού για τη 17η αγωνιστική της Α1 ΕΠΣΗ.
Ο Σταμάτης Μαματζάκης κάθισε για ενάμιση χρόνο στον πάγκο της ομάδας των Ανωγείων, στα πρώτα της βήματα στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ. Ο γενικός αρχηγός του Αετού, Στέλιος Παπαδομιχελάκης, του πρόσφερε μία επετειακή φανέλα για τα 80 χρόνια του συλλόγου και μία ανθοδέσμη. M.B.
«Επιδημία» θλάσεων στον ΟΦΗ
Ένα ευχέλαιο χρειάζεται επειγόντως η ομάδα μπάσκετ του ΟΦΗ. Μόλις επέστρεψε -μετά από απουσία ενάμιση μήνα- ο Σταμπουλής, τραυματίστηκε ο Πιλκούδης (επίσης θλάση) με το τοπικό συγκρότημα να χάνει για μερικές εβδομάδες, έναν από τους καλύτερους σέντερ της National League 1, έχοντας μπροστά του δύο κρίσιμα εντός έδρας παιχνίδια. Αύριο με τον Ερμή Αργυρούπολης και την ερχόμενη Κυριακή με το Παλαιό Φάληρο. M.B.