Σε ηλικία 88 ετών πέθανε ο Κώστας Δήμου, ένας από τους σπουδαιότερους διαιτητές μπάσκετ στην Ευρώπη ο οποίος το 2010, λόγω της σπουδαίας πορείας του, εντάχθηκε Hall of Fame της FIBA (Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης).
Ο Κώστας Δήμου ήταν ένας από τους σπουδαίους του μπάσκετ, δεδομένου ότι στη σχετική λίστα της FIBA έχουν μπει μόνοι οι Νίκος Γκάλης, Παναγιώτης Φασούλας, Παναγιώτης Γιαννάκης και Κώστας Ρήγας.
Ο Κώστας Δήμου ήταν διαιτητής σε δύο διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, το 1972 και το 1980, ενώ έχει διαιτητεύσει τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το 1967 και τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων το 1980 στο τουρνουά των γυναικών.
Το 1979 προχώρησε στην ίδρυση, μαζί με το Γιάννη Καραδημήτρη, της ΟΔΚΕ (Oμοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας), της οποίας διετέλεσε πρόεδρος επί μία ολόκληρη 20ετία και τα τελευταία χρόνια ήταν επίτιμος πρόεδρος.