ΟΦΗ ΣΗΜΑ

Σε μια περίοδο που ο ΟΦΗ σαρώνει τα βραβεία στους τομείς του μάρκετινγκ και της κοινωνικής δράσης, αγωνιστικά υπάρχει μια κατηγορία στην οποία, δυστυχώς, είναι ουραγός στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Πρόκειται για το κομμάτι του χρόνου συμμετοχής παικτών  από τις Ακαδημίες όπου ο ΟΦΗ είναι μια από τις τρεις ομάδες του πρωταθλήματος μαζί με Άρη και Ιωνικό που δεν έχει χρησιμοποιήσει ούτε για ένα λεπτό ποδοσφαιριστή που να προέρχεται από τα σπλάχνα της ομάδας.

Το αρνητικό αυτό και καθόλου τιμητικό  στατιστικό, το οποίο προκύπτει από την έρευνα του CIES Football Observatory, του διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Ερευνών που βρίσκεται στο Νοσατέλ της Ελβετίας, είναι και το «αγκάθι» για την κρητική ομάδα των πολλών Ελλήνων παικτών και της βαριάς κληρονομιάς του Έιγκε Γκέραρντ.

Ένα πρόβλημα που προϋπήρχε και ειδικά τα τελευταία χρόνια πριν την έλευση Μπούση είχε γίνει μόνιμο αφού κυριαρχούσε η ανάγκη για επιβίωση της ομάδας. Όταν έγινε η αλλαγή του ιδιοκτησιακού, το θέμα των Ακαδημιών μπήκε σε προτεραιότητα, με στόχο σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα η ομάδα να (αυτο) τροφοδοτείται με παίκτες από τα σπλάχνα της. Βεβαίως από την στιγμή που όλη η προσπάθεια ξεκίνησε σχεδόν από το μηδέν, κανείς δεν περίμενε ούτε και είχε την απαίτηση σε αυτό το διάστημα ο ΟΦΗ να αναδείξει ποδοσφαιριστές έτοιμους να παίξουν άμεσα στην ενδεκάδα.

Αυτά δεν γίνονται από την μια μέρα στην άλλη και από την πρώτη στιγμή οι άνθρωποι που ανέλαβαν ζήτησαν πίστωση χρόνου και υπομονή. Αυτό όμως δεν γίνεται να αποτελεί και άλλοθι για το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια κι ενώ έχουν περάσει ένα σωρό παίκτες από την ομάδα, όχι μόνο δεν αναδείχθηκε κάποιο ταλέντο αλλά φέτος ειδικά και περισσότερο αυτή την περίοδο, αν και στο ρόστερ υπάρχουν πιτσιρικάδες, ουδείς πήρε την ευκαιρία να παίξει έστω για ένα λεπτό σε πρωτάθλημα ή κύπελλο.

Σε μια χρονιά που ο ΟΦΗ έχει ξεμείνει νωρίς από στόχους και η συμμετοχή του στα πλέι άουτ τού δίνει την δυνατότητα των δοκιμών, τα νέα παιδιά είναι μονίμως εκτός επιλογών. Και για να μην παρεξηγηθούμε, να επαναλάβουμε:

Δεν απαιτεί κανείς να παίζουν τα νέα παιδιά στη βασική ενδεκάδα. Όμως, αν και τώρα δεν πάρουν χρόνο συμμετοχής πότε θα πάρουν; Τουλάχιστον τα παιδιά που έχουν υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο (Σηφάκης, Χαλκιαδάκης, Αποστολάκης) και συμμετέχουν στις προπονήσεις θα μπορούσαν να είχαν πάρει το βάπτισμα του πυρός.

Είναι οξύμωρο να είναι πρωτοπόρος ο Αστέρας Τρίπολης σε αυτή την κατηγορία και ο ΟΦΗ να βρίσκεται στην τελευταία θέση κι ας ελπίσουμε ότι την επόμενη φορά που θα γίνει ανάλογη έρευνα ο ΟΦΗ να έχει ξεφύγει από αυτή και να έχει ανέβει επίπεδο. Οι Ακαδημίες είναι οι «πνεύμονες» μιας ομάδας και αυτό το ξέρουν καλά οι άνθρωποι που έχουν τις τύχες της ομάδας στα χέρια τους. Πρέπει όμως να το δείξουν και στην πράξη…