Από το βοήθα   Παναγιά με την ΑΕΚ στο δόξα τω θεώ με τον Άρη για τον ΟΦΗ
Στιγμές όπως αυτές των πανηγυρισμών στον αγώνα με τον Άρη θέλουν να ζήσουν και στην συνέχεια στον ΟΦΗ

Έχουν περάσει 29 μέρες από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, όταν ο ΟΦΗ τρόμαξε…κόσμο με την εικόνα του στην ήττα με σκορ 3-0 από την ΑΕΚ και 35 μέρες από την 2η αγωνιστική όπου παραχώρησε ισοπαλία εντός έδρας με 1-1 στον Ατρόμητο. Η αμφισβήτηση και η ανησυχία για το μέλλον της ομάδας που ήταν τα συναισθήματα που επικρατούσαν εκείνες τις όχι πολύ μακρινές μέρες, χωρίς  ωστόσο να έχουν ολοκληρωθεί οι μεταγραφές, έχουν δώσει πλέον την θέση τους στα χαμόγελα και την αισιοδοξία.

Τι άλλαξε από τότε, είναι εμφανές στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας στο γήπεδο. Σε δυο αγώνες με Βόλο εκτός(0-3) και με Άρη εντός(3-2) πέτυχε δυο σερί νίκες και έκλεισε το μάτι στον κόσμο του αλλά και προς πάσα κατεύθυνση ότι έρχονται καλύτερες μέρες.

Οι μεταγραφές που ήρθαν μετά τον Δεκαπενταύγουστο, πρόσθεσαν ατομική ποιότητα η οποία έλειπε από την μεσοεπιθετική της γραμμή και την μεταμόρφωσαν από ασχημόπαπο σε κύκνο.

Αρκούσαν ορισμένες  στοχευμένες  προσθήκες για να αλλάξουν άρδην το σκηνικό και να κάνουν τον ΟΦΗμια ομάδα που από κει που κυριολεκτικά δεν βλεπόταν(στην πρεμιέρα ενδεχομένως και να ήταν η χειρότερη παρουσία από τις 14) να είναι ελκυστική στο μάτι και να παίρνει και αποτελέσματα. Οι μεταγραφές των Σενγκέλια, Μπαίνοβιτς, Φούντα, Σαλσέδο που έγιναν προς το τέλος της μεταγραφικής συν τους Νους, Γιούνγκ  που είχαν αποκτηθεί στα τέλη Ιουλίου και χρειάστηκαν ένα μικρό διάστημα προσαρμογής έδωσαν άλλο αέρα στον τομέα της δημιουργίας και της εκτέλεσης.

Ίδια η  άμυνα, άλλαξε μεσοεπιθετικά

Αν κοιτάξει κανείς θα δει ότι μόνο η αμυντική πεντάδα έχει μείνει άθικτη από το ξεκίνημα της σεζόν. Στα δυο πρώτα ματς με ΑΕΚ και Ατρόμητο την αποτελούσαν οι Χριστογεώργος, Μπόρχα, Χατζηθεοδωρίδης, Λαμπρόπουλος, Μπρεσάν. Την ίδια πεντάδα είδαμε και στο ματς με τον Άρη ενώ στον Βόλο λόγω του τραυματισμού του Μπρεσάν είχε αγωνιστεί οΧριστόπουλος. Άλλαξε όμως σε πολύ μεγάλο βαθμό η μεσοεπιθετική γραμμή. Το βασικό δίδυμο των αμυντικών χαφ αποτελούσαν οι Γκαγιέγος, Καραχάλιος, με τον πρώτο να αποτελεί ήδη παρελθόν τον δεύτερο να έχει περάσει στον πάγκο στα δυο τελευταία ματς.

Σε ότι αφορά την επίθεση με την ΑΕΚ είχαν ξεκινήσει  οι Νους, Ριέρα, Ισέκα και με τον Ατρόμητο οι Ριέρα, Ισέκα, Αποστολάκης. Ο Ισέκα είναι πλέον εδώ και λίγες μέρες παίκτης της ΤΣΣΚΑ Σόφιας,  ο Ριέρα έχει μείνει στον πάγκο στα δυο τελευταία ματς και ο Αποστολάκης μετά τον τραυματισμό του που τον κράτησε εκτός από την αναμέτρηση του Πανθεσσαλικού επανήλθε με τον Άρη  αλλά χρησιμοποιήθηκε σε θέση «8».

Ο ΟΦΗ πέτυχε δυο σερί  νίκες με Βόλο και Άρηέχοντας μια διαφορετική σύνθεση από την μέση και μπροστά. Ο Μπαίνοβιτς πήρε την θέση του Καραχάλιου ενώ τον ρόλο του αντι-Γκαγιέγος  σε αυτά τα δυο παιχνίδια έχουν παίξει Μπάκιτς και Αποστολάκης.

Στην επίθεση Νους και Σενγκέλια κέρδισαν τις θέσεις των εξτρέμ ενώ για την ώρα τον ρόλο του αντι-Ισέκα έχει αναλάβει με επιτυχία ο Γιουνγκ. Σε αυτούς φυσικά προστίθεται και ο Φούντας ο οποίος έχει ένα ελεύθερο ρόλο ως μεσοεπιθετικός που στο ξεκίνημα είχαν οι Μπάκιτς, Αποστολάκης.

Όλοι έχουν προσφέρει

 Οι έξι από τις τελευταίες οκτώ μεταγραφές έχουν συμβάλει αποφασιστικά στην αγωνιστική μεταμόρφωση του ΟΦΗ. Οι αριθμοί τα λένε όλα:

Σενγκέλια σε δυο ματς έχει ένα γκολ και δυο ασίστ.

Νους χωρίς να σκοράρει ήταν ο κορυφαίος του ΟΦΗ στα ματς με Βόλο και Άρη έχοντας μια ασίστ και ένα κερδισμένο πέναλτι. Καμία σχέση με την εικόνα του στα 55΄που αγωνίστηκε με ΑΕΚ και στο 20λεπτο της παρουσίας του με τον Ατρόμητο.

Φούντας  σε δυο αγώνες έχει ένα γκολ.

Γιούνγκ έχει δυο γκολ σε δυο 90λεπτα στην βασική ενδεκάδα( είχε αγωνιστεί 9΄στο ματς της πρεμιέρας)

* Ο Μπαίνοβιτς  σε δυο ματς έχει μια ασίστ  και

Σαλσέδο έχει ένα γκολ σε μόλις 20΄αγώνα.

Αυτά είναι όσα φαίνονται γιατί υπάρχουν και άλλα που δεν αποτυπώνονται σε προσωπικά νούμερα αλλά αποδεικνύουν την καθοριστική συμβολή αυτών των παικτών στην ριζική μεταμόρφωση του ΟΦΗ σε ότι αφορά το μεσοεπιθετικό σκέλος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε  ότι στα δυο πρώτα ματς είχε πετύχει μόλις ένα γκολ κι αυτό από μια ατομική προσπάθεια και στα επόμενα δυο σημείωσε συνολικά έξι μετά από συνδυαστικό ποδόσφαιρο έχοντας ήδη μια από τις καλύτερες επιθέσεις μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα(στα 7 μαζί με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ έχει λιγότερα μόνο από την ΑΕΚ).

 Σε αναμονή για Σίλβα, Ναούμοφ

Οι δυο μεταγραφές που δεν έχουν πάρει καθόλου χρόνο συμμετοχής είναι ο Σίλβα και ο Ναούμοφ. Αμφότεροι ήρθαν στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου μαζί με τον Σαλσέδο αλλά ο Δέλλας έκρινε ότι είναι ανέτοιμοι και τους άφησε εκτός αποστολής. Το θετικό για τον προπονητή του ΟΦΗ είναι ότι σιγά-σιγά ανεβάζει ρυθμούς και η αμυντική γραμμή παρά τα επτά γκολ που έχει δεχθεί συνολικά. Τα τρία από αυτά ήταν στον αγώνα με την ΑΕΚ και το άλλο με τον Ατρόμητο. Δέχθηκε ένα ακόμα στον Βόλο και δυο γκολ με πέναλτι από τον Άρη.

Συμπερασματικά, ο ΟΦΗ έχει γίνει μια άλλη ομάδα με τους παίκτες τους οποίους εμπιστεύεται ο Δέλλας για την βασική ενδεκάδα, αν και δεν είναι όλοι έτοιμοι 100% να είναι σε  καλή κατάσταση. Το σημαντικό είναι να ανεβάσουν ρυθμούς και οι παίκτες που για διάφορους λόγους έχουν μείνει στον πάγκο. Ο τεχνικός της κρητικής ομάδας είπε μετά το ματς με τον Άρη  σε μια δήλωσε στήριξης των παικτών του ότι «Ένα μήνυμα που θέλω να στείλω στον κόσμο, είναι ότι να στηρίζουμε τους παίκτες που βρίσκονται εδώ. Αυτοί οι παίκτες είναι οι καλύτεροι του κόσμου. Όχι αυτοί που έφυγαν ή αυτοί που μπορεί να έρθουν».

Ταπεινότητα

 Αυτή είναι η λέξη που χρησιμοποίησε μετά τον αγώνα με τον Άρη ο Τραιανός Δέλλας. Ο έμπειρος τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά πόσο λεπτές είναι ισορροπίες και δεν θέλει η ομάδα του να παρασυρθεί από τα τελευταία αποτελέσματα. Τα επόμενα τρία παιχνίδια μέχρι την διακοπή με Λεβαδειακό(εκτός), Παναιτωλικό(εντός) και Πανσερραικό(εκτός) είναι πολύ σημαντικά στην οικονομία του πρωταθλήματος και στόχος είναι να πάει με την ίδια σοβαρότητα για να αποκομίσει το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος, ώστε να βάλει τις βάσεις για την επίτευξη του στόχου του.