«Αγκαλιά» με το νταμπλ βρίσκεται ο ΣΦΠ Χανιά
Η ομάδα του ΣΦΠΧ που πήρε τον τίτλο στις γυναίκες

Πολύ κοντά στο νταμπλ στο τοπικό βόλεϊ βρίσκεται ο ΣΦΠ Χανιά, καταθέτοντας την ανωτερότητά του στους τελικούς γυναικών και ανδρών. Στις γυναίκες κέρδισε για 2η φορά τη ΓΕΗ και σφράγισε την κατάκτηση του τίτλου ενώ στους άνδρες έκανε το 2-1 κόντρα στο Αρκάδι, απέχοντας μόλις μία νίκη από τη στέψη.

Μετά από την «καθαρή» νίκη στο κλειστό Σούδας, τα κορίτσια του Δήμου Μπουρμπάκη δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης από τη ΓΕΗ και με επιβλητική εμφάνιση στο Λίντο, επικράτησαν με 3-0 σετ, «γράφοντας» το 3-1 στις νίκες και εξασφαλίζοντας έτσι τον Παγκρήτιο τίτλο. Μετά από το τέλος του αγώνα, πραγματοποιήθηκε η στέψη στην πρωταθλήτρια ομάδα.

Ο ΣΦΠΧ στο τουρνουά ανόδου θα διεκδικήσει ένα από τα τρία «εισιτήρια» απέναντι σε δύο ομάδες από την Αθήνα, τον πρωταθλητή Νήσων και τον πρωταθλητή Πελοποννήσου.

Τα σετ: 19-25, 19-25, 15-25

Στους άνδρες, ο ΣΦΠΧ αξιοποίησε τον παράγοντα έδρα, κερδίζοντας με 3-1 σετ το Αρκάδι στο κλειστό Σούδας. Ετσι η χανιώτικη ομάδα έκανε το 2-1 στη σειρά των τελικών, με τις δύο ομάδες να μεταφέρουν τις νίκες τους από την κανονική περίοδο.

Πλέον, η σειρά μεταφέρεται στο Ρέθυμνο για το επόμενο παιχνίδι, το οποίο ίσως και να αναδείξει τον φετινό πρωταθλητή Κρήτης, σε περίπτωση νέας επικράτησης του ΣΦΠΧ.

Τα σετ: 25-12, 25-22, 12-25, 25-12

Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις είχαμε και στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της ΕΣΠΕΚ. Στις κορασίδες Α’, ο Γρύπας κέρδισε με 3-1 τον Κύδωνα, στον πρώτο ημιτελικό που έγινε στις Μελέσες. ΟΦΗ και Σούδα που συνθέτουν το δεύτερο ζευγάρι της ημιτελικής φάσης, θα ξεκινήσουν τις μάχες τους την Πέμπτη 10 Απριλίου (7.30μμ, ΒΑΚ).

Στη δεύτερη κατηγορία των κορασίδων, ο Φιλαθλητικός νίκησε με 3-0 σετ τον Αετό και προκρίθηκε στους τελικούς, όπου θα αντιμετωπίσει τη ΓΕΙ. Στον πρώτο τελικό των παγκορασίδων Β’, η Μεσσαρά κέρδισε με 3-0 σετ τον Αρη Γουρνών στις Μοίρες.

Σε αγώνες για άλλα πρωταθλήματα, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Γυναικών (εξ’ αναβολής)

Αστέρας-Ακρωτήρι                   3-1

Κορασίδων Α’ (εξ’ αναβολής)

Αστέρας-Χερρονάσιος           0-3

Παμπαίδων (10η αγ.)

ΓΕΗ-ΟΦΗ                               3-2

ΓΕΙ-ΣΦΠΧ                              3-0

ΣΦΠΧ-ΓΕΗ                         0-3 (7η αγ.)

Πρώτη η ΓΕΗ με 23β. και δεύτερος ο ΟΦΗ με 19.

Παγκορασίδων Α’

Α’ Ομιλος (14η αγ.)

ΟΦΗ-Αστέρας                    0-3

Γρύπας-Χερρονάσιος       3-0

ΑΘΛΕΣΗ-ΓΕΗ                    2-3

Πρώτος ο Γρύπας με 28β. και δεύτερος ο Αστέρας με 26.

Β’ Ομιλος (14η αγ.)

Σούδα-ΣΦΠΧ                 3-1

Κύδων-Αετός              3-0

Πρώτο το Ακρωτήρι με 32β. και δεύτερος με 30 ο Κύδων.