84.000 μαθητές-τριες γνώρισαν το βόλεϊ
Ο περιφερειακός προπονητής κ. Νικητάκης στο 47ο Δ.Σ

Ο Π.Ο.Π. Ανατολικής Κρήτης Νικήτας Νικητάκης, στο πλαίσιο εφαμρογής του Αναπτυξιακού Προγράμματος της Ε.Ο.ΠΕ για την Ενωση Κρήτης και την συγκρότηση του κλιμακίου ομάδας ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ και ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ καλεί αθλήτριες και αθλητές με έτος γέν 2012-2013, για ανίχνευση – καταγραφή –αξιολόγηση με τεστ, την Δευτέρα 07/10/2024 και ώρα 15:00-16:30 στο Κλ.Πατελών.

Οι προπονητές των σωματείων θα πρέπει κατά την πρωτογενή επιλογή πρόταση τους, να λάβουν υπόψη για τις αθλήτριες και αθλητές, προδιαγραφές με τη κατάλληλη σωματοδομή και φυσική- τεχνική ικανότητα και δεξιότητα”, αναφέρει μεταξύ άλλων ανακοίνωση της ΕΣΠΕΚ και καταλήγει:

“Η κλήση αφορά μόνο τα σωματεία Ηρακλείου, ενώ τα σωματέια του Ν. Λασιθίου Δήμου Χερσονήσου και Μοιθρών, ο Π.Ο.Π. κ. Νικητάκης θα επισκεφθεί στο δικό τους γήπεδο έπειτα από συνεννόηση”.

1.115 επισκέψεις

Με στόχο την προώθηση του αθλήματος του βόλεϊ και σε συνεργασία με 16 Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τη συμμετοχή 980 εκπαιδευ- τικών φυσικής αγωγής οργανώθηκαν επιμορφωτικά σεμινάρια, ομιλίες αλλά και πρακτικές εκμάθησης του βόλεϊ.

Οι επισκέψεις των έμπειρων προπονητών συνεργατών της ΕΟΠΕ στα σχολεία όλης της Ελλάδας έφτασαν τις 1.115 (Δημοτικά και Γυμνάσια) σπάζοντας όλα τα ρεκόρ από καταβολής της ίδρυσης της Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης. Φυσικά επίσκεψη έγινε και στο Ηράκλειο.

Προσεγγίστηκαν συνολικά 83.508 μαθητές οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά.

Χιλιάδες παιδιά γνώρισαν από κοντά το άθλημα του βόλεϊ, διατύπωσαν ερωτήσεις για τους βασικούς κανονισμούς αλλά και για το πως θα μπορούσαν να εγγραφούν σε κοντινό αθλητικό σύλλογο.

Το τμήμα Aνάπτυξης έχει «στοχεύσει» και στους γονείς με ενημερωτικό υλικό, βίντεο και φυλλάδια με σκοπό να υπάρξει παρότρυνση για ενεργή ενασχόληση με το άθλημα.