5500 αθλητές από 52 χώρες στον 8ο Ημιμαραθώνιο Κρήτης

Ο 8ος Ημιμαραθώνιος Κρήτης, μπαίνει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του με συνεχώς αυξανόμενη ταχύτητα στις λεπτομέρειες της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης της Κρήτης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στο Αρκαλοχώρι.

Ειδικά φέτος έχει δοθεί μεγάλο βάρος σε όλα τις επιμέρους εργασίες καθώς αναμένονται πάνω από 9000 δρομείς, συνοδοί και  επισκέπτες στο Αρκαλοχώρι με νέο ρεκόρ συμμετοχών! 1600 άνθρωποι θα ταξιδεύουν εκτός Κρήτης από 52 χώρες και από κάθε γωνιά της Ελλάδας! Οι συμμετοχές ήδη σε όλους τους αγώνες έχουν ξεπεράσει τις 5500!

Ο Αγώνας φέτος  τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου  και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο Διεθνής Ημιμαραθώνιος Κρήτης έχει ενταχθεί στο καλεντάρι της Παγκόσμιας ομοσπονδίας αθλητισμού και βρίσκεται πλέον ανάμεσα στις κορυφαίες διοργανώσεις του πλανήτη.

Ανάμεσα στους χιλιάδες αθλητές θα βρίσκονται και κορυφαίοι πρωταθλητές υψηλού επιπέδου όπως ο Μαροκινός TALBI ZOUHAIR νικητής του Μαραθωνίου του Χιούστον με ατομικό ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο 1:00:41, ο Κενυάτης KIPYEGO GEOFFREY με ατομικό ρεκόρ 1:00:48 ή Ουκρανή MARIIA MΑZURENKO με ρεκόρ 1:13:01 και η Αμερικάνα TALBI ELIZABETH με ρεκόρ 1:19:58.

Οι συμμετοχές στους περισσότερους αγώνες έχουν ήδη εξαντληθεί, είναι διαθέσιμες λίγες συμμετοχές στους αγώνες 5χλμ και 2χλμ.

Οι Αθλητές θα παραλάβουν τα πακέτα συμμετοχής τους το Σάββατο 05 Οκτωβρίου από την πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου από τις 11:00 έως τις 18:00

Το πρόγραμμα των αγώνων:

Ώρα εκκίνησης:

10 Χιλιόμετρα : 08:50

Ημιμαραθώνιος : 09:10

1000 μέτρα : 09:15

2000 μέτρα: 11:40

5 χιλιόμετρα 12:10

ΑμεΑ : 12:15

Απονομές:: 13:10

Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης στηρίζει το Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»

Στης πλατείας Ελευθερίας Ηρακλείου το Σάββατο 05/10 11:00-16:00 και στο Εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου την Κυριακή 06/10 09:00-14:00, θα υπάρχει περίπτερο από το Όραμα Ελπίδας για ενημέρωση και λήψη δείγματος με σάλιο σε όσους θέλουν να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα με όλους τους συνεργαζόμενους συνδιοργανωτές φορείς,  Περιφέρεια Κρήτης, Δήμο Μινώα Πεδιάδας, τους επτά Πολιτιστικούς συλλόγους και όλους τους εθελοντές, χορηγούς, υποστηρικτές,  θα κάνουν το καλύτερο δυνατόν για να έχουμε έναν ασφαλή,  άρτια οργανωμένο και επιτυχημένο αγώνα, που θα αναδείξει τις ιδέες του αθλητισμού,  την Κρητική φιλοξενία και θα φέρει πιο κοντά χιλιάδες επισκέπτες με διαφορετική προέλευση και κουλτούρα, δημιουργώντας μια τεράστια χαμογελαστή αγκαλιά στο ανοιχτό θέατρο Αρκαλοχωριου και στα γύρω χωριά όπου περνούν οι δρομείς.

Διεθνής Ημιμαραθώνιος Κρήτης

Διοργάνωση:

Αθλητικός Σύλλογος Υγείας Αρκαλοχωρίου

Συνδιοργανωτές:

Περιφέρεια Κρήτης

Δήμος Μινώα Πεδιάδας

Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαλοχωρίου

Πολιτιστικός Σύλλογος Θραψανού

Πολιτιστικός Σύλλογος Βόνης

Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλατά

Πολιτιστικός Σύλλογος Χουμερίου

Πολιτιστικός Σύλλογος Ζωφόρων

Επίσημοι χορηγοί:

New Balance

Aegean Airlines

Toyota Papakaliatis

Ζαγόρι Φυσικό Μεταλλικό Νερό

Garmin Greece

Heraklion International Airport

Επίσημοι Υποστηρικτές:

Powerade

Dole

Minoan Lines

Capsis Astoria

Κτελ Ηρακλείου Λασιθίου

Ανθοπωλείο Cambo dei Fiori

Milakis.gr web services

Με την πολύτιμη βοήθεια:

Ελληνική αστυνομία

Ομάδα Vstrom Greek Riders

Ομάδα Επίδρασις

Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου

Πολιτιστικός σύλλογος Ρουσοχωρίων

Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Κρήτης

Cretangastronomy.gr

Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών

Σχολή παραδοσιακών χορών Ευαγγελία Βεζυράκη

Αποστολή αγάπης