Η TUI στηρίζει 300 αγρότες στην Κρήτη με πρωτοβουλία «από το χωράφι στο πιάτο»

H TUI, μέσω του ιδρύματός της, Tui Care Foundation, αναλαμβάνει μια τριετή πρωτοβουλία στήριξης της αειφόρου αγροτικής παραγωγής στην Κρήτη και τη Ρόδο, με τίτλο «field to fork», δηλαδή, σε ελεύθερη μετάφραση, «από το χωράφι στο πιάτο».

Το πρόγραμμα στοχεύει να διασυνδέσει πάνω από 500 αγρότες με μονάδες τοπικής παραγωγής τροφίμων και ξενοδοχεία στα νησιά αυτά.

Από αυτό υπολογίζεται ότι θα επωφεληθούν 300 παραγωγοί στην Κρήτη και 200 στη Ρόδο, εφόσον ασχολούνται με την παραγωγή ελαιόλαδου, κρασιού, αβοκάντο, μελιού, βοτάνων και άλλων προϊόντων.

Στόχος του ιδρύματος TUI είναι να δημιουργήσει καλύτερες εισοδηματικές ευκαιρίες στους παραγωγούς και να αυξήσει την προσφορά και διαφοροποίηση του αειφόρου φαγητού, ενημερώνοντας παράλληλα το προσωπικό και τους επισκέπτες σχετικά με την Ελληνική γαστρονομία.

Το προσωπικό των συμμετεχόντων επιχειρήσεων θα λάβει εξατομικευμένη εκπαίδευση για την γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας και θα μάθει πώς να μιλά για την αειφόρο παραγωγή τροφίμων ως παράγοντα υγιεινής διατροφής, προστασίας του εδάφους, βελτίωσης των συνθηκών ζωής των ανθρώπων και του αγροτουρισμού.

Η πρωτοβουλία «Tui Field to Fork Greece» λανσαρίστηκε επισήμως μέσα από ένα εργαστήρι που καλούσε τους μετόχους να συμμετάσχουν στο ζήτημα των τροφίμων στον τουριστικό κλάδο. Οι συμμετέχοντες έφτασαν τους 200, και προέρχονταν από τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, συνεργάτες από το χώρο της φιλοξενίας και μονάδες τοπικής παραγωγής τροφίμων, με στόχο να συζητήσουν την υγεία του εδάφους, το σχεδιασμό κυκλικών συστημάτων τροφίμων, την πιστοποίηση και το ρόλο των ξενοδοχείων ως κόμβων αναγέννησης.