Στο 9ο φεστιβάλ ελληνικού μελιού και προϊόντων μέλισσας στην Αθήνα συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης.
Η συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής στον πρωτογενή τομέα για την ενίσχυση εξωστρέφειας και την προώθηση των κρητικών ποιοτικών προϊόντων. Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου μέσα από το περίπτερο της Περιφέρειας οι τοπικοί παραγωγοί είχαν την ευκαιρία να προβάλουν και να προωθήσουν το υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας κρητικό μέλι στους καταναλωτές αλλά και στους επαγγελματίες του κλάδου.
Πάνω από 250 παραγωγοί μελιού, από όλη την Ελλάδα παρουσίασαν τα προϊόντα τους κατά τη διάρκεια του τριημέρου, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματα από τις συναντήσεις που έγιναν.
Στην επιτυχημένη παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης στο φεστιβάλ συνέβαλε η γαστρονομική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τον executive chef, Θωμά Λαζανά και τους συνεργάτες του. Στον χώρο του περιπτέρου της Περιφέρειας Κρήτης ο κ. Λαζανάς εντυπωσίασε τους εκατοντάδες επισκέπτες, με τις μοναδικές κρητικές γεύσεις με πρωταγωνιστή το μέλι και άλλα κρητικά προϊόντα – εδέσματα, όπως τα τυροκομικά, τα παραδοσιακά αλλαντικά, τα παξιμάδια και τις παραδοσιακές πίτες.
Το φεστιβάλ μελιού επισκέφθηκαν ο Αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, ο αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης καθώς και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ενώ την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Λεονταράκης.
Ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Μανόλης Χνάρης αναφερόμενος στο φεστιβάλ επεσήμανε: «Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τους παραγωγούς του νησιού μέσα από στοχευμένες και συντονισμένες προωθητικές ενέργειες. Με την συμμετοχή μας στο 9ο φεστιβάλ μελιού, προσπαθήσαμε από τη μια να στηρίξουμε τους παραγωγούς του συγκεκριμένου κλάδου και από την άλλη να προβάλουμε συνολικά όλα τα τοπικά μας προϊόντα.