Σοκ από τον θάνατο της Ν. Διαμαντάκου σε τροχαίο στην Τουρκία

Σοκ έχει προκαλέσει το τροχαίο που σημειώθηκε στην Σμύρνη, με θύματα Έλληνες.

Το δυστύχημα συνέβη σήμερα το πρωί στην επαρχία Ουσάκ, 220 χλμ. Ανατολικά της πόλης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο με πινακίδες 34 HIF 261 ήταν ενοικιασμένο και το οδηγούσε ο Έλληνας πολίτης με αρχικά ονόματος Τ.Ε. (59). Συνοδηγός ήταν ο/η Λ.Β. (63). Κι οι δύο φορούσαν ζώνη, γεγονός που τους έσωσε τη ζωή.

Το αυτοκίνητο κινούνταν στον .αυτοκινητόδρομο Σμύρνης-Άγκυρας, έπεσε σε χαράδρα και ανατράπηκε κοντά στον κόμβο Βιομηχανικής Περιοχής στην είσοδο της περιοχής.

Μετά από ειδοποίηση, στο σημείο έσπευσαν ομάδες του 112 Emergency Health, της αστυνομίας, της χωροφυλακής και της πυροσβεστικής.
Ο νομάρχης του Ουσάκ Τουράν Εργκιούν, ο περιφερειάρχης του Μπανάζ Τζουμά Εμέτς και ο αρχηγός της επαρχιακής αστυνομίας Μεχμέτ Αλί Κολτζού πραγματοποίησαν έρευνα στον τόπο του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των τουρκικών ΜΜΕ,όπως αναφέρει το “Έθνος” η 67χρονη Νικολέτα Διαμαντάκου, έχασε τη ζωή της, ενώ άλλοι 2 τραυματίες μεταφέρθηκαν αρχικώς με ασθενοφόρο στο κρατικό νοσοκομείο της πόλης Μπανάζ και έπειτα στο νοσοκομείο Usak Center.

Η Νικολέττα Διαμαντάκου (67 ετών) καθόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου δεν φορούσε ζώνη και πετάχτηκε έξω από το όχημα, χάνοντας επί τόπου τη ζωή της.
Η σορός της Διαμαντάκου μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Κρατικού Νοσοκομείου Μπανάζ.

«Είχαμε συνεργαστεί σοκαριστικός ο θάνατός της»

“Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή και βαθιά μου συλλυπητήρια για τον τραγικό χαμό της Νικολέτας Διαμαντάκου, υπεύθυνης επικοινωνίας του κόμματος Κοινωνία Αξιών.

Πέρυσι, τέτοια ακριβώς εποχή, κάναμε από κοινού προεκλογική εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές. Η Νικολέτα ήταν μια αφοσιωμένη μαχήτρια της πολιτικής και της τέχνης. Είναι απολύτως σοκαριστικό, αυτό που συνέβη.» Αυτό έγραψε σ η Δέσποινα Λιμνιωτάκη δημοτική σύμβουλος Αθηναίων η οποία την περιγράφει ως άνθρωπο ιδιαίτερα μαχητικό και δραστήριο με μεγάλη αγάπη στα ταξίδια.

Η ίδια είπε στο patris.gr: “Η Νικολέτα ήταν η ψυχή του κόμματος Κοινωνία Αξιών και η οργάνωση πίσω από την ετήσια γιορτή για το “Μικρό Παρίσι των Αθηνών “. Ήταν μαχητική και “κρατούσε” τα κλειδιά της λειτουργίας της Κοινωνίας Αξιών, στα χέρια της.
Πέθανε όπως έζησε, ταξιδεύοντας και αναζητώντας την τέχνη, την ιστορία και την ελευθερία.”

Η τελευταία φωτογραφία

Αυτή είναι η τελευταία φωτογραφία απο το ταξίδι της στην Τουρκία που ανάρτησε λίγες ώρες πριν το τροχαίο, που της στοίχισε την ζωή.