”Ηχήσαν” τα πρώτα μηνύματα από το 112 στα κινητά των κρητικών – στο Ηράκλειο ο Βασίλης Κικίλιας

Ξεκίνησε η άσκηση για την αντισεισμική προστασία «ΜΙΝΩΑΣ» στην Κρήτη, εστάλησαν μηνύματα από το 112 προς τον γενικό πληθυσμό της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 10:30 το πρωί το “112” στις κινητές συσκευές των Κρητικών,  έπειτα από την άφιξη του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο Ηράκλειο, στα πλαίσια της μεγάλης άσκησης σεισμού “Μίνωας” που πραγματοποιείται στην Κρήτη.

Ο Βασίλης Κικίλιας έφτασε λίγο πριν τις 10 το πρωί στο Ηράκλειο προκειμένου να δώσει το “παρών” στην έναρξη της άσκησης, που θα γίνει στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Θυμίζουμε, αύριο (Τρίτη 23) θα ακολουθήσουν δύο ακόμη μηνύματα από το 112, τα οποία θα αποσταλούν το πρωί σε όλη την Κρήτη.

Η έναρξη της Άσκησης Πεδίου Πλήρους Ανάπτυξης θα γίνει στις 11:30 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, παρουσία του Υπουργού, Βασίλη Κικίλια.

Θυμίζουμε ότι είναι ο ”Μίνωας”,  είναι η μεγαλύτερη Επιχειρησιακή Άσκηση πεδίου πλήρους ανάπτυξης που έχει σχεδιαστεί ποτέ στη χώρα για την αντιμετώπιση μεγάλου σεισμού την οποία διοργανώνουν το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (ΟΑΣΠ) και η Περιφέρεια Κρήτης.

Σε συνέχεια του μεγάλου αριθμού δράσεων σε όλο το νησί, καθώς και της άσκησης επί χάρτου που πραγματοποιήθηκε στις 15-16 Φεβρουαρίου, η τελική φάση του «ΜΙΝΩΑ» διεξάγεται στο πεδίο στις 22, 23 και 24 Απριλίου και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης και θα αποτελέσει τη βάση με την οποία θα διεξάγονται αντίστοιχες ασκήσεις σε κάθε Περιφέρεια της Χώρας.