ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ Με την απόσπαση μιας γιατρού βρέθηκε προσωρινή λύση

Με «εντέλλεσθε» στην… κλειστή Παιδοψυχιατρική κλινική ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ επιχειρεί να λύσει το θλιβερό αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί μετά και τη μεταφορά 16χρονου παιδιού στο νοσοκομείο, για το οποίο τελικά κρίθηκε επιβεβλημένη η νοσηλεία του. Αν και δεν υπήρχε εφημερεύων γιατρός, ο επιμελητής που είχε πρωινή υπηρεσία και εξέτασε το παιδί, συστήνοντας νοσηλεία, πήρε την πρωτοβουλία να αναζητήσει διαθέσιμη κλίνη σε νοσοκομείο εκτός Κρήτης για τη μεταφορά του.

Όμως η αναζήτηση ήταν αδιέξοδη, καθώς κλίνη δεν βρέθηκε ούτε για δείγμα σε νοσοκομείο εκτός Κρήτης. Για την κατάσταση ενημερώθηκαν άμεσα οι διοικούντες, ΠΑΓΝΗ και 7η ΥΠΕ, για το τι μέλλει γενέσθαι με το παιδί, το οποίο μετέφερε στο νοσοκομείο η Αστυνομία. Τελικά και σε αυτήν την περίπτωση διατάχθηκε «εντέλλεσθε, ώστε ο 16χρονος να νοσηλευτεί στην… κλειστή Παιδοψυχιατρική του νοσοκομείου. Στο διοικητή του ΠΑΓΝΗ έχει ζητηθεί με δύο e-mail να απαντήσει εγγράφως για το ποιος ή ποιοι θα καλύψουν τις νοσηλείες του «εντέλλεσθε».

Και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένουν ακόμα απάντηση. Ο επιμελητής παιδοψυχίατρος, ο οποίος χειρίστηκε το περιστατικό, αν και δεν εφημέρευε, ανέλαβε για χθες τη νοσηλεία, σήμερα όμως τι γίνεται; Και τι θα γίνει αν υπάρξει και δεύτερο ή τρίτο περιστατικό με ένδειξη νοσηλείας;