Βενιζέλειο: Ορκίζονται και πιάνουν δουλειά δύο νέοι αναισθησιολόγοι -Άλυτα τα προβλήματα

Αύριο ορκίζονται και πιάνουν δουλειά οι δύο αναισθησιολόγοι που προσελήφθησαν στο Βενιζέλειο και ήταν στο δυναμικό της ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ που τώρα μένει χωρίς αναισθησιολόγο και του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι τα προβλήματα στα χειρουργεία του Βενιζελείου, λύνονται, την ώρα που τα άλλα 2 νοσοκομεία αποδυναμώνονται.

Όπως είπε στο patris.gr ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Μανώλης Φουκαράκης το τελευταίο 6μηνο παραιτήθηκαν 4 γιατροί της αναισθησιολογικής κλινικής και τώρα μένουν 5 (η διευθύντρια,οι νεοπροσληφθέντες και οι συνταξιούχοι),ενώ οι οργανικές θέσεις είναι 10,δηλαδή χρειάζονται οι διπλάσιοι.

Τώρα τον Απρίλιο και μετά τις σφοδρές αντιδράσεις του Χειρουργικού Τομέα του νοσοκομείου που απείλησε με ομαδική παραίτηση και είπε ότι πρέπει να ενημερωθεί ο Εισαγγελέας για τις μη ασφαλείς εφημερίες, θα λειτουργούν καθημερινά 2-3 χειρουργικές αίθουσες,από τις 8 που υπάρχουν.
Ουσιαστικά θα καλύπτονται τα επείγοντα, τα ογκολογικά περιστατικά και ελάχιστες προγραμματισμένες επεμβάσεις.

Είναι φανερό ότι με αυτές τις συνθήκες λειτουργίας, οι λίστες των χειρουργείων δεν πρόκειται να ξεμπλοκάρουν και το Βενιζέλειο θα συνεχίσει να προσπαθεί σκληρά να ανταπεξέλθει, απλά στα βασικά.