Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα στην παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ μετά την παραίτηση του Γ.Σαμιωτάκη !

Της Άννας Κωνσταντουλάκη

Την παραίτηση του υπέβαλε και ο προτελευταίος παιδοψυχίατρος της παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Σαμιωτάκης.

Ήταν ο ένας από τους δυο γιατρούς που είχαν απομείνει στο τμήμα το οποίο ουσιαστικά κλείνει, αφού δεν θα μπορεί να εφημερεύει με ένα γιατρό.

“Γιατί φεύγω”

«Περάσαμε ένα γολγοθά προσπάθειας και αμέτρητων συσκέψεων και δεσμεύσεων ότι η κλινική θα βοηθηθεί, ώστε να λειτουργήσει ξανά.

Η τελευταία σύσκεψη στην 7η ΥΠΕ Κρήτης ήταν όλο υποσχέσεις και διαπιστώνουμε ότι στην τελευταία προκήρυξη για προσλήψεις γιατρών, δεν υπάρχει ούτε μια θέση παιδοψυχίατρου.

Για μένα, αυτό ήταν το ποτήρι που ξεχείλισε » είπε στην «Π» ο κ.Σαμιωτάκης .

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οδηγήθηκε στο κλείσιμο μια κλινική που καλύπτει όλη την Κρήτη νοσηλεύοντας ανήλικους με πολύ σοβαρή ψυχοπαθολογία. Υπενθύμισε ότι το νησί μας έχει αυξημένους δείκτες συγκριτικά με την υπόλοιπη Ελλάδα ,στην αυτοκτονικότητα, στην παραβατικότητα, στην κατάχρηση ουσιών, στις ψυχιατρικές διαταραχές στα παιδιά κάτω των 18. “Νιώθω απογοήτευση και θυμό. Παραιτήθηκα για λόγους ευθιξίας, όλο αυτό που έγινε με την κλινική όλες αυτές οι υποσχέσεις ήταν κοροιδία.”