ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΧΘΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ Οι φοιτητές δίνουν “ραντεβού” στα Τέμπη, ένα χρόνο μετά την τραγωδία

Οι φοιτητές πανελλαδικά έδωσαν και χθες μαζικό «παρών» στα συλλαλητήρια που οργανώνονται για έβδομη εβδομάδα.

Για έναν και πλέον μήνα με τα συλλαλητήρια, τις καταλήψεις και τις μαζικές Γενικές Συνελεύσεις διεκδικούν δημόσιες δωρεάν σπουδές, για πτυχία με αξία, ενάντια στην εμπορευματοποίηση και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων που προτίθεται να νομοθετήσει η κυβέρνηση προς όφελος των λίγων.

Στον αγώνα συμμετέχει η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ με ανακοινώσεις που εξέδωσαν, προκηρύσσοντας τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 και μέχρι το τέλος της βάρδιας, με στόχο τη διευκόλυνση συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση.

Από την κινητοποίηση στο Ηράκλειο

Δεν «ξεχνάμε»

«Δεν ξεχνάμε!», δηλώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι και στο πλαίσιο του αγωνιστικού προγράμματός τους, το Σάββατο 24 του Φλεβάρη οργανώνεται μεγάλη συγκέντρωση φοιτητικών συλλόγων στο σημείο του εγκλήματος στα Τέμπη, όπου θα μεταβούν με πούλμαν και ήδη οργανώνεται η συμμετοχή μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους.

Όπως τόνισαν μετά τον συντονισμό τους φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, «έναν χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη απαιτούμε το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να υπερασπιστούμε τις ζωές μας ενάντια στα κέρδη τους, για να αποδοθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Ο δίκαιος αγώνας που δίνουμε είναι πραγματικά υπόθεση όλου του λαού!

Το επόμενο ραντεβού των φοιτητών είναι στα Τέμπη 1 χρόνο μετά την τραγωδία
Από την κινητοποίηση στο Ηράκλειο

Οι κινητοποιήσεις φοιτητών, μαθητών, αγροτών, εργαζομένων μπορούν και πρέπει να ενωθούν σε ένα μεγάλο αγωνιστικό μέτωπο για το δικαίωμα στην εκπαίδευση, την εργασία, την αξιοπρεπή ζωή, με κόμβο τη μεγάλη πανελλαδική απεργία στις 28 του Φλεβάρη, τη μέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη».

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ειρηνικά και χωρίς επεισόδια ενώ δόθηκαν και πάλι στην κυκλοφορία οι δρόμοι στο κέντρο.

Όταν η πορεία των φοιτητών έφτασε στο Σύνταγμα συναντήθηκαν με τους μελισσοκόμους οι οποίοι από νωρίς το πρωί βρίσκονταν έξω από τη Βουλή ενώ λίγη ώρα μετά ακολούθησε κινητοποίηση και υγειονομικών.

Μετά το τέλος της πορείας οι φοιτητές κατευθύνθηκαν προς τη Νομική όπου συνεδρίαζε το συντονιστικό τους όργανο.

Από το συλλαλητήριο στα Προπύλαια

Ηράκλειο

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες οι φοιτητές στην πλατεία Ελευθερίας  ενάντια στο σχέδιο νόμου για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων.

 Ρέθυμνο

Συνεχίζουν και στο Ρέθυμνο τις κινητοποιήσεις τους οι φοιτητές, που διαμαρτύρονται για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Χθες στο πλαίσιο και της πανελλαδικής κινητοποίησης – πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Ρεθύμνου μία ακόμα συγκέντρωση και πορεία από φοιτητές, οι οποίοι δεν συμφωνούν με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Στο μεταξύ, παραμένουν υπό κατάληψη πέντε από τις επτά σχολές του Πανεπιστημίου Κρήτης στην πανεπιστημιούπολη του Γάλλου.

Χανιά

Στα Χανιά κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι  ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.