ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΜΕ ΤΗ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ ΣΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ Πολύ κοντά στους δράστες

Ένα περιστατικό που δεν πήρε διαστάσεις, δεν καταγγέλθηκε τότε στην αστυνομία, αλλά το πληροφορήθηκαν εκ των υστέρων οι Αρχές, προσπαθεί να ερευνήσει η ΕΛΑΣ εάν σχετίζεται με την πρόσφατη  μεγάλη διολιοφθορά στο φορτηγό αυτοκίνητο της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο της μεγάλης ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης και Αττικής.

Το περιστατικό αυτό χρονολογείται το 2019, όπως είπαν στην «Π» αρμόδιες πηγές που γνώριζαν για το συμβάν που είχε γίνει, δεν είχε υπάρξει  συνέχεια σε αυτό, αφού οι πρωταγωνιστές του άφησαν το χρόνο να λειτουργήσει προς την κατεύθυνση της επίλυσης.

Φυσικά, μπορεί αυτό το περιστατικό να μην είχε δημοσιοποιηθεί, όμως αστυνομικοί που γνωρίζουν καλά την περιοχή έχουν εικόνα, όπως λένε, για το τι γίνεται, όποτε οι συνθήκες ευνοούν.

Οι έρευνες, όπως αναφέρουν, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και πλέον οι κατευθύνσεις που λαμβάνουν περιορίζονται σημαντικά… Εξαρχής αποκλείστηκε το κίνητρο της κλοπής, με δεδομένο και το ύψος των ζημιών που προκλήθηκαν, αλλά και τα «στοχευμένα» σημεία που χτύπησαν οι δολιοφθορείς. Δεν περνάνε όμως απαρατήρητα και περιστατικά που γνωστοποιήθηκαν, δίνοντας την ευκαιρία στις Αρχές να συλλέξουν στοιχεία για πρόσωπα και καταστάσεις.

«Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις, όμως δεν είναι αρκετές στην παρούσα φάση των ερευνών για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες που πρέπει» σχολίασε αστυνομική πηγή και πρόσθεσε ότι μαζί με το κίνητρο της κλοπής φαίνεται να αποκλείεται η ζημιά να έγινε από κάποιον που έχει συμφέρον να μην ολοκληρωθεί το έργο».

Όπως έγραψε η «Π», εκτός από την έρευνα που γίνεται σε κάμερες και από τις καταθέσεις που λαμβάνονται, ενδιαφέρον δείχνουν οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση και με κάποια αντικείμενα που βρέθηκαν σε κοντινή απόσταση και δεν φαίνεται να ανήκουν στους εργαζόμενους.

Ένα περιστατικό πριν λίγα χρόνια είναι στο μικροσκόπιο των Αρχών στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν τους δράστες ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ ΣΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ

Η καταγγελία στην αστυνομία έγινε από τον οδηγό της εταιρείας, ο οποίος είπε ότι την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου από τις 5.30 το απόγευμα μέχρι τις 7 το πρωί της 1ης Φεβρουαρίου άγνωστος προκάλεσε φθορές στο όχημα που ήταν σταθμευμένο σε χωμάτινο δρόμο, πλησίον του ΒΟΑΚ, σε απόσταση 1 χιλιομέτρου από τη διασταύρωση του Φοδελε. Σύμφωνα με την αστυνομία, έγινε κοπή σωλήνων αέρος που τροφοδοτούν τον αέρα και το σύστημα πέδησης του οχήματος και φθορά στα μαρκούτσια λαδιού. Το ύψος της ζημιάς είναι απροσδιόριστο.

Τη δολιοφθορά έκανε γνωστή με ανακοίνωσή του ο ίδιος ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Ο Διαχειριστής συνεργάζεται με την Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών. Η Αστυνομία ενημέρωσε ότι θα προχωρήσει άμεσα στη φύλαξη του συγκεκριμένου σημείου του έργου όπου βρίσκεται το όχημα και ο εξοπλισμός.  Ο ΑΔΜΗΕ βρίσκεται παράλληλα σε συντονισμό με την Περιφέρεια Κρήτης και τις δημοτικές αρχές για την αντιμετώπιση της κατάστασης.