Πώς θα πλήξει η νέα κακοκαιρία την Κρήτη

Έντονες χιονοπτώσεις αναμένονται στην Κρήτη από αύριο Κυριακή ακόμα και σε περιοχές κάτω των 600 μέτρων, λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας που έρχεται από την βορειοανατολική Τουρκία.

Τα καιρικά μοντέλα επικαιροποιούνται καθημερινά, ωστόσο φαίνεται πως αυτή η φορά θα είναι μία από τις σπάνιες, που τόσο ψυχρές αέριες μάζες θα κατέβουν σε πολύ χαμηλότερα από τα αναμενόμενα υψόμετρα.

Με βάση τις προγνώσεις του Μανόλη Λέκκα, αναμένεται να υπάρξει μια πρώτη επιδείνωση του καιρικού σκηνικού από αύριο, ενώ μετά από μια σύντομη ύφεση των φαινομένων, αναμένεται το δεύτερο – και πιο έντονο κύμα – από τη Δευτέρα.

Ειδικότερα, από τη Δευτέρα αναμένονται χιονοπτώσεις ενδεχομένως και σε περιοχές με υψόμετρο κάτω των 600 μέτρων ή και με ακόμη μικρότερο υψόμετρο.

Κύρια χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας θα είναι η χαμηλές θερμοκρασίες και οι χιονοπτώσεις. Αναφέρεται ότι οι περιπτώσεις που τόσο ψυχρές αέριες μάζες κατεβαίνουν τόσο χαμηλά είναι σπάνιες. Η αλλαγή του καιρού θα έρθει με νεφώσεις και βροχοπτώσεις, που πολύ σύντομα όμως θα δώσουν τοπικά φαινόμενα χιονοπτώσεων.