ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΣΤΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ

Η αγγελία είναι κάτι παραπάνω από ελκυστική. Αεροπορικά εισιτήρια με 2 ευρώ και δωρεάν ταξίδια για ένα χρόνο. Μόνο που η διαφήμιση, η οποία εμφανίζεται συχνά πυκνά στο facebook δεν είναι παρά μόνο μία απάτη, από άτομα που χρησιμοποιούν το όνομα της εταιρείας Ryanair. Συγκεκριμένα η διαφήμιση που έχει κάνει πολλούς να ονειρευτούν ταξίδια χωρίς κόστος αναφέρει:

«Πραγματοποιήστε τα ταξιδιωτικά σας όνειρα με την Ryanair! Κάντε κλικ στο αεροπλάνο  και έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε ένα απίστευτο δώρο: 1 χρόνο δωρεάν πτήσεις. Φανταστείτε τις απεριόριστες ευκαιρίες και τις εξαιρετικές εμπειρίες που μπορείτε να ζήσετε, ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο.  Μην χάσετε αυτήν την ευκαιρία – κάντε κλικ αμέσως και ανοίξτε τις πόρτες προς τον συναρπαστικό κόσμο της Ryanair. Σήμερα μόνο 10 τυχεροί θα έχουν τη δυνατότητα να πετάξουν χωρίς περιορισμούς!

Υποδεχθείτε νέους ορίζοντες με την Ryanair!»

Η συγκεκριμένη διαφήμιση έκανε την εμφάνισή της πριν από λίγες ημέρες στους «τοίχους» αρκετών χρηστών του facebook. Πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να δοκιμάσουν την αγορά ενός εισιτηρίου με δύο ευρώ, σκεπτόμενοι ότι μπορεί να είναι και ψέμα, αλλά το πολύ – πολύ να χάσουν δύο ευρώ.

Ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου Γ. Πλιάκας ανακοίνωσε στη σελίδα του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι κι εκείνος θέλησε να κάνει αγορά ενός εισιτηρίου σε αυτή την τιμή με τη συγκεκριμένη εταιρεία. «Σκέφτηκα ότι πρόκειται για last minute προσφορά, κάτι που παλαιότερα το έκαναν οι εταιρείες» μας είπε.

Ο κ. Πλιάκας

Ευτυχώς, ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου χρησιμοποίησε μια προπληρωμένη κάρτα κι όχι κάποια πιστωτική ή ανάληψης χρημάτων. «Ακολούθησα τη διαδικασία και μου αφαίρεσαν από την κάρτα 1,95 ευρώ. Αυτό έγινε στις 4 Ιουλίου. Τρεις ημέρες μετά επιχείρησαν να κάνουν ανάληψη από τη συγκεκριμένη κάρτα, το ποσό των 49,80 ευρώ».

Όμως η νέα προσπάθεια εξαπάτησης έγινε αντιληπτή από την εταιρία της προπληρωμένης κάρτας, η οποία και ενημέρωσε τον κάτοχό της, ότι επιχειρείται να γίνει ανάληψη χρημάτων. Ο κ. Πλιάκας είπε ότι δεν έχει εγκρίνει αυτή τη συναλλαγή και η διαδικασία δεν προχώρησε»

Σύμφωνα με τον ίδιο, δυστυχώς η συγκεκριμένη απάτη είναι καλοστημένη και πολύς κόσμος θα την πατήσει. «Εμφανίζεται συνέχεια η συγκεκριμένη απάτη στο διαδίκτυο και θα πρέπει ο κόσμος να είναι πολύ προσεκτικός» κατέληξε.

Δεν πήρε ποτέ  την τροχοβίλα που πλήρωσε

Θύμα απάτης έπεσε γι άλλη μια φορά ένας κάτοικος του νησιού. Αυτή τη φορά πρόκειται για έναν 36χρονο από την Αλβανία, ο οποίος διαμένει σε περιοχή του δήμου Φαιστού.

Ο 36χρονος ανέφερε στις Αρχές ότι είδε στο διαδίκτυο μια αγγελία για την πώληση τροχοβίλας. Επικοινώνησε με το άτομο που είχε αναρτήσει την αγγελία, με το όνομα Παναγιώτης, και έκλεισαν τον τρόπο που θα γίνει η αγορά και  η μεταφορά της.

Ο 36χρονος έκανε συνολικά τρεις καταθέσεις σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, συνολικού ύψους 4800 ευρω.

Όταν όμως έκανε και την τελευταία κατάθεση ο ιδιοκτήτης της τροχοβίλας εξαφανίστηκε και ο 36χρονος έκανε καταγγελία στην Αστυνομία.