πανελληνιες 2023

Την … τιμητική τους ως προς τις επιλογές των πρώτων μεταξύ πρώτων στο Ηράκλειο, έχουν σχολές που στο παρελθόν θεωρούνταν έως και «εναλλακτικές» όμως σήμερα εκτιμάται ότι έχουν σημαντικό αποτύπωμα στην κοινωνία και καλές προοπτικές.

Σχολές που σχετίζονται είτε με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές είτε με την Ψυχολογία βρίσκονται πολύ υψηλά στις προτιμήσεις των πρώτων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουν χάσει την αίγλη τους οι παραδοσιακές ιατρικές και νομικές.

Η Μαρία Σιτόγλου
Η Μαρία Σιτόγλου

Πολλοί βέβαια από τους αριστούχους που επιλέγουν τη Νομική, προχωρούν στη συγκεκριμένη επιλογή δηλώνοντας πως πρόκειται για μία σχολή η οποία μπορεί να τους δώσει εναλλακτικές κατευθύνσεις καριέρας.

Σε υψηλή προτεραιότητα των αριστούχων βρίσκεται η επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά και το πώς θα μπορεί να ανταποκρίνεται το αντικείμενο των σπουδών τους στις απαιτήσεις του μέλλοντος.

Η «Π» παρουσιάζει ορισμένους από τους κορυφαίους υποψήφιους στο Ηράκλειο, που κατάφεραν να σπάσουν το φράγμα των 18.000 μορίων και να κοιτάξουν… κορυφή.

Η Ριάνα Ραμουτσάκη
Η Ελπίδα Αγγελάκη
Η Ελένη Γαρεφαλάκη
Η Ελένη Γαρεφαλάκη

Πολύ κοντά στο 20 κατάφερε να φθάσει η Αλεξάνδρα Κοκολάκη, που συγκέντρωσε 19.340 μόρια.

«Στη αρχή όλα έμοιαζαν βουνό!» υποστηρίζει και προσθέτει:

«Άγνωστη η ανατομία, πολλά συστήματα μπερδεμένα όλα μεταξύ τους εύκολο να κάνεις λάθος και να χάσεις βαθμό. Οι καθηγητές από πάνω σου να εστιάζουν τη προσοχή σου σε κάθε μικρή λεπτομέρεια τη οποία μπορεί ούτε και να το είχες παρατηρήσει. Συχνά διαγωνίσματα, που από μικρή φοβόμουν  και πολλές φορές να επαναλαμβάνω λάθη που είχα ξανακάνει ή άλλες φορές να μπερδεύομαι ξανά σε πράξεις μαθηματικών και να χάνω το θέμα ολόκληρο. Για όλους (καθηγητές-γονείς) μπορεί αυτό να ήταν απλό και να μου έλεγαν “την άλλη φορά θα τα πας καλύτερα, μη στεναχωριέσαι” Εγώ όμως τα έβαζα με τον εαυτό μου και αναρωτιόμουν πώς κάνω τέτοια “χαζά” λάθη;

Η Ελένη Γαρεφαλάκη
Ο Μηνάς Καστρινάκης
Η Θεονύμφη Καλλιτσουνάκη
O Λευτέρης Κόκκινος

Ακόμα αναρωτιέμαι αν καταφέρω να περάσω τη πόρτα της σχολής που με ενδιαφέρει αλλά σίγουρα νιώθω περήφανη που δεν τα παράτησα και προσπάθησα σαν “καλός στρατιώτης” όπως έλεγε συχνά ο Μαθηματικός και η Φιλόλογος!».

Τα 19.320 μόρια εκτοξεύθηκε η βαθμολογία της Ελένης Βοργιά μαθήτριας του 3ου Λυκείου Ηρακλείου, που στοχεύει στη Νομική Αθηνών. Η ίδια με δηλώσεις της στην «Π» περιγράφει ότι η χρονιά που πέρασε ήταν αρκετά δύσκολη με άγχος και πίεση αλλά το τελικό αποτέλεσμα προσέφερε απόλυτη ικανοποίηση αφού ήταν αντάξιο των προσδοκιών της. Όπως σημειώνει, η προσπάθεια και η οργανωμένη προετοιμασία είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη χρονιά και ήταν σημαντικό που στη διαδρομή αυτή συμπορεύτηκε και είχε τη στήριξη και από άλλους συμμαθητές και συμμαθήτριες με τους οποίους είχε τον ίδιο στόχο.

Έσπασε το φράγμα των 19.300 μορίων η Ελπίδα Αγγελάκη η οποία αρίστευσε και πέτυχε θριαμβευτικά το στόχο της που ήταν η Ιατρική για τον οποίο δούλεψε μεθοδικά, πειθαρχημένα και αδιάκοπα από το καλοκαίρι της δευτέρας Λυκείου. «Ήταν μια πιεστική προσπάθεια στην οποία είχα σημαντικούς συνοδοιπόρους, τους γονείς μου τους φίλους μου τους καθηγητές μου» περιγράφει η ίδια μιλώντας στην «Π».

Ο Χρήστος Παπαθανασίου
Η Μαρία Κουρλετάκη
Η Δήμητρα Λαθουράκη

Όπως η ίδια σχολιάζει, η πίεση ήταν αρκετά μεγάλη και δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό, αλλά παρά τις δυσκολίες κατάφερε να κρατήσει την ψυχραιμία της και να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις δυσκολίες.

Η Ελπίδα Αγγελάκη τονίζει ότι το οργανωμένο διάβασμα έπαιξε κεντροβαρή ρόλο στην επιτυχία της συνδυαστικά με το γεγονός ότι από τα μαθητικά χρόνια του Γυμνασίου και ασφαλώς του Λυκείου είχε φροντίσει επιμελώς να μην έχει καθόλου κενά στο σύνολο της  σχολικής ύλης.

Συνολικά 19.240 μόρια συγκέντρωσε η Μαρία Κουρλετάκη η οποία και επιθυμεί να περάσει στην Ιατρική.

«Στόχος μου είναι η Ιατρική Σχολή διότι θέλω να προσφέρω όσο το δυνατόν περισσότερα μπορώ στον άνθρωπο» αναφέρει και προσθέτει σε σχέση με την επίτευξη του στόχου της:

«Ήταν ένας απαιτητικός στόχος που χρειάστηκε όχι μόνο μεθοδικό  διάβασμα, αλλά επίσης πρόγραμμα και πειθαρχία. Φυσικά σημαντική ήταν η συμπαράσταση της οικογένειας  και των καθηγητών μου, που ήταν δίπλα μου σε αυτήν την προσπάθεια».

O Γιώργος Μαλλίδης
Ο Μάνος Μυρωνάκης
Ο Γιάννης Πολυχρονάκης
Η Ριάνα Ραμουτσάκη

Το φράγμα των 19.000 μορίων κατάφερε να σπάσει η Χρυσάνθη Κυριακάκη που συγκέντρωσε συνολικά 19.060 μόρια.

«Για τις πανελλήνιες χρειάστηκε συστηματικό διάβασμα, υπομονή και επιμονή» υποστηρίζει και προσθέτει:

«Ήταν μια δύσκολη χρονιά που απαιτούσε θυσίες αλλά στο τέλος άξιζε! Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία αυτή είχαν οι καθηγητές και το σχολείο μου».

Το δίλημμα στο οποίο θα απαντήσει αναγκαστικά άμεσα ο Λευτέρης Κόκκινος από το 13ο ΓΕΛ Ηρακλείου είναι ποια σχολή θα δηλώσει πρώτη στο μηχανογραφικό. Κι αυτό γιατί με τη βαθμολογία και τα περίπου 19.000 μόρια που συγκέντρωσε μπορεί να περάσει σε πολλές σχολές και μάλιστα με καλή σειρά. «Αρχικά, σκεφτόμουν το τμήμα υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Όμως, με τη βαθμολογία που συγκέντρωσα έχουν  μπει κι άλλες σκέψεις όπως για παράδειγμα οι σχολές του Μετσόβιου Πολυτεχνείου» μας λέει ο ίδιος.

Τζέκα Γκρισίλντα
Τζέκα Γκρισίλντα
O Λευτέρης Κόκκινος
Η Μαρία Κουρλετάκη

Ο Λευτέρης τονίζει ότι η χρονιά που τελείωσε ήταν δύσκολη, απαιτητική και με ελάχιστο ελεύθερο χρόνο. «Έγιναν πολλές θυσίες για το διάβασμα που ήταν πολύωρο» αναφέρει.

Κοντά στα 19.000 μόρια κατάφερε να συγκεντρώσει  ο απόφοιτος του 3ου ΓΕΛ Ηρακλείου Νίκος Φλουρής, ο οποίος μας λέει ότι είχε πρόγραμμα το οποίο ακολούθησε με αποτέλεσμα να έχει χρόνο όχι μόνο για διάβασμα αλλά και για εξόδους με φίλους.

«Όταν έχεις έναν στόχο και τον ακολουθείς με πρόγραμμα, τότε η χρονιά θα είναι βατή. Έτσι ήταν η δική μου. Υπήρχε πειθαρχία και σωστός προγραμματισμός».

Ο Νίκος αποφάσισε τι θα σπουδάσει όταν ήταν μαθητής στη Β Λυκείου. «Στα μέσα της χρονιάς αποφάσισα ότι θέλω να σπουδάσω υπολογιστές. Για το λόγο αυτό η πρώτη μου επιλογή είναι το τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου».

O Νίκος Φλουρής
O Νίκος Φλουρής
Ο Μάνος Μυρωνάκης
Ο Ανδρέας Παναγιωτάκης

Από το Γενικό λύκειο Χάρακα στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης ως πρωτοετής φοιτητής ο Γιώργος Μαλλίδης απολαμβάνει ήδη τις διακοπές του στο χωριό του παππού του. Οι βαθμοί δεν τον εξέπληξαν, γιατί ήξερε ότι δεν έχει κενά και με σωστό πρόγραμμα ο στόχος θα επιτευχθεί. Κατάφερε να συγκεντρώσει 18975 μόρια και το όνειρο της ιατρικής γίνεται πραγματικότητα.

«Ενδόμυχα, ήθελα την ιατρική. Πήρα την τελική απόφαση όταν έκανα προετοιμασία των πανελλαδικών και ήρθα σε επαφή με το μάθημα της βιολογίας» αναφέρει ο ίδιος και τονίζει ότι αν και δεν διάβασε πολύ, η χρονιά ήταν ψυχοφθόρα. «Η αλήθεια είναι ότι δεν στερήθηκα εξόδους. Διάβαζα με το δικό μου τρόπο. Όταν δηλαδή χρειαζόταν να διαβάσω».

Νομική Αθήνας ή Θεσσαλονίκης θα δηλώσει ως πρώτες σχολές στο μηχανογραφικό η μαθήτρια του Λυκείου Καστελλίου  Τζέκα Γκρισίλντα, η οποία αρίστευσε στις εξετάσεις και κατάφερε να συγκεντρώσει 18.900 μόρια. Όπως μας είπε, την απόφασή της για σπουδές στη νομική επιστήμη την πήρε τα δύο τελευταία χρόνια. «Αρχικά προσανατολιζόμουν στις σπουδές στην εγκληματολογία. Επέλεξα όμως τη νομική γιατί είναι μια δυναμική επιστήμη και ταιριάζει περισσότερο στην προσωπικότητά μου».

Η μαθήτρια του Λυκείου Καστελλίου με καταγωγή από την Αλβανία μας είπε ότι η χρονιά ήταν δύσκολη για εκείνη, καθώς πιέστηκε πολύ καθ’όλη τη διάρκεια του έτους και θυσίασε πολλές εξόδους για να αφιερωθεί στο διάβασμα.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος

Συνολικά 18.825 μόρια συγκέντρωσε ο Χρήστος Παπαθανασίου, ο οποίος έχει σκοπό να περάσει στην Ιατρική.

«Θα ήθελα να περάσω σε μια σχολή ιατρικής, διότι από νεαρή ηλικία με συναρπάζει η πολυπλοκότητα του ανθρώπινου οργανισμού και είναι ένας τομέας που με ενδιαφέρει ιδιαιτέρως» αναφέρει και προσθέτει αναφορικά με τις δυσκολίες:

«Θα το χαρακτήριζα ως μια περίοδο πίεσης ως προς τον χρόνο, θυσιών και διαρκούς μόχθου. Προσωπικά δεν είχα άγχος, επειδή είχα επιλέξει να αφοσιωθώ αποκλειστικά και μόνο στη δική μου εξέλιξη χωρίς να επηρεάζομαι από τον τρόπο με τον οποίο εργάζονταν οι άλλοι υποψήφιοι ή καθηγητές. Το βασικότερο πράγμα που έκανα ήταν να είμαι τόσο συγκεντρωμένος αποκλειστικά στη δική μου πορεία χωρίς να θορυβούμαι απο εξωτερικούς παράγοντες. Είχα πρόγραμμα συνεχούς διαβασματος – επαναλήψεων και μελέτης χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρχαν όρια ή περιθώρια ανάπαυσης.  Αναφερόμενος στη φοιτητική ζωή τονίζει ότι: «Η φοιτητική ζωή μου φαίνεται σαν ένας συναρπαστικός, ολοκαίνουριος κόσμος γνώσεων, συνεργασίας και γνωριμιών. Ανυπομονώ να αξιοποιήσω της δυνατότητες μου στο έπακρο με την ελπίδα το έργο μου να βοηθήσει πρώτα τον συνάνθρωπο μου και έπειτα εμένα».

Η Δήμητρα Λαθουράκη
O Γιώργος Μαλλίδης
Η Χρυσάνθη Κυριακάκη
Ο Κώστας Λυγεράκης

Στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και την Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών θέλει να περάσει ο Μηνάς Καστρινάκης, ο οποίος και συγκέντρωσε συνολικά 18.820 μόρια.

«Απ’ όταν ήμουν μικρός μου άρεσε πάρα πολύ η Φυσική, μου άρεσε το διάστημα και οι πύραυλοι» υποστηρίζει και εξηγεί:

«Στην αρχή σκέφτηκα να ασχοληθώ με την μηχανική και διαπίστωσα ότι υπάρχει ένα ιδιαίτερα ευρύ πεδίο. Γι’ αυτό έκρινα, διαβάζοντας οδηγούς σπουδών, πως στον τομέα των ηλεκτρολόγων μηχανικών υπάρχουν μαθήματα που μου αρέσουν κι ένα ευρύ πεδίο ενασχόλησης. Οπότε και κατευθύνθηκα προς τα εκεί».

Συνολικά 18.780 μόρια κατάφερε να συγκεντρώσει ο Γιώργος Παπιδάκης.

Πρώτη του επιλογή θα είναι η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

«Διάλεξα τη συγκεκριμένη σχολή, επειδή θεωρώ πως το συγκεκριμένο αντικείμενο είναι το μέλλον» αναφέρει με δηλώσεις του στην «Π» και προσθέτει:

Η Ελπίδα Αγγελάκη
Η Ελένη Γαρεφαλάκη
Η Ελένη Γαρεφαλάκη

«Πιστεύω πως η συγκεκριμένη σχολή έχει πάρα πολλές προοπτικές και πολλή καλή επαγγελματική αποκατάσταση στο μέλλον».

Συνολικά 18.775 μόρια συγκέντρωσε ο Γιάννης Πολυχρονάκης ο οποίος και εισάγεται στην πρώτη του επιλογή που είναι το τμήμα Χημικών Μηχανικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

«Επέλεξα τη συγκεκριμένη σχολή λόγω της αγάπης μου στην χημεία και ειδικά στην εφαρμοσμένη» αναφέρει και προσθέτει:

«Από μικρός ονειρευόμουν να ασχοληθώ με την έρευνα κυρίως στον βιομηχανικό τομέα, προκειμένου να βοηθήσω όσο μπορώ στην πρόοδο της ανθρωπότητας».

Σε σχέση με τον κόπο που κατέβαλε αναφέρει ότι «η προσπάθεια μου δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της τελευταίας χρονιάς. Το βασικό στοιχείο το οποίο με βοήθησε ήταν ότι είχα θέσει τη συγκεκριμένη σχολή ως στόχο εδώ και αρκετά χρόνια και ήμουν αποφασισμένος να πετύχω με αποτέλεσμα να κάνω στοχευμένο και μεθοδικό διάβασμα».

Στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών θέλει να σπουδάσει ο Ανδρέας Παναγιωτάκης, ο οποίος συγκέντρωσε 18.760 μόρια και ήδη εργάζεται ως ηλεκτρολόγος.

Η Μαρία Σεμερτζάκη

«Ο θείος μου με παρακίνησε για πρώτη φορά να ασχοληθώ με την ηλεκτρολογία κι ήταν κάτι που μου άρεσε κι αποφάσισα να το σπουδάσω σε πρώτη φάση σε επίπεδο ΕΠΑΛ» αναφέρει και προσθέτει:

«Μετά σκέφτηκα πως μπορώ να διευρύνω το πεδίο σκέψης και μόρφωσης μου. Εργάζομαι ήδη ως ηλεκτρολόγος, με ενδιαφέρει πάρα πολύ ο τομέας και νομίζω πως είναι κάτι που μου ταιριάζει». Σε σχέση με το αν διαπίστωσε διαφορές στα ΕΠΑΛ ανέφερε:

«Νομίζω πως για τα ΕΠΑΛ έχουν ακουστεί αλήθειες, αλλά υπάρχουν πολλά θετικά. Αν κάποιος έχει συγκεκριμένο στόχο μέσα από τα ΕΠΑΛ μπορεί να μάθει πολλά πράγματα».

Συνολικά 18.640 μόρια κατάφερε να συγκεντρώσει η Δήμητρα Λαθουράκη.

«Η χρονιά ήταν δύσκολη και απαιτητική» αναφέρει και προσθέτει:

«Χρειαζόταν ψυχική δύναμη, θέληση, πειθαρχία και θυσίες, κυρίως όμως πίστη στον εαυτό μου για την επίτευξη του στόχου μου. Πολύτιμοι αρωγοί σε αυτή μου την προσπάθεια ήταν οι καθηγητές μου, οι φίλοι μου μα πάνω από όλα οι γονείς μου».

Ο Ανδρέας Παναγιωτάκης
Ο Χρήστος Παπαθανασίου

Συνολικά 18.625 μόρια κατάφερε να συγκεντρώσει η Ριάνα Ραμουτσάκη, η οποία θα βάλει ως πρώτη της επιλογή την Ψυχολογία Θεσσαλονίκης.

«Δεν ήταν εύκολο να καταφέρω το στόχο μου» αναφέρει η Ριάνα Ραμουτσάκη για να προσθέσει:

«Θεωρώ όμως ότι οι κόποι μου επιβραβεύτηκαν αφού και τα θέματα των εξετάσεων ήταν σχετικά εύκολα για Θεωρητική Κατεύθυνση. Δεν ήταν εύκολο βέβαια. Υπήρξαν στερήσεις. Κατά κύριο λόγο πριν τις εξετάσεις και σε κάποιες περιόδους που προσπαθούσα να καλύψω την ύλη. Δεν ήταν όμως κάτι υπερβολικό».

Την Ιατρική στο Ηράκλειο θα βάλει ως πρώτη της επιλογή η Μαρία Σεμερτζάκη, η οποία και κατάφερε να συγκεντρώσει 18.580 μόρια στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο.

Μιλώντας στην «Π» η Μαρία Σεμερτζάκη αναφέρει ότι ήθελε από την αρχή να σπουδάσει στην Ιατρική και μάλιστα στο Ηράκλειο.

«Ήθελα από την αρχή να σπουδάσω στην Ιατρική του Ηρακλείου και το κυνήγησα με πάρα πολλή δουλειά» αναφέρει για να προσθέσει:

«Ήταν κάτι που εδώ και καιρό το είχα ως στόχο μου. Χρειάστηκε πολλή προσπάθεια για να το επιτύχω» .

Στην Ιατρική Κρήτης θέλει να φοιτήσει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ο οποίος και συγκέντρωσε συνολικά 18.580 μόρια.

«Ανέκαθεν όνειρο υπήρξε η ιατρική σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης και η προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου ξεκίνησε νωρίς» υποστηρίζει και προσθέτει:

«Η επιτυχία μου οφείλεται τόσο στον αδιάκοπο προσωπικό αγώνα όσο και στην ολόπλευρη και ουσιαστική στήριξη εκ μέρους της οικογένειας και των καθηγητών μου».

Τη Νομική Αθηνών θα βάλει ως πρώτη της επιλογή η Ελένη Γαρεφαλάκη η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει 18.576 μόρια.

«Πάντα ήθελα να περάσω στη Νομική Σχολή διότι νομίζω ότι έχει πάρα πολλές προοπτικές και μπορείς μέσω αυτής να ασκήσεις πολλά επαγγέλματα κι όχι μόνο απαραίτητα αυτό του δικηγόρου» αναφέρει για να προσθέσει σε σχέση με τον κόπο που κατέβαλε:

Ο Κώστας Λυγεράκης
Η Μιχαέλα Μπαντουβά

«Η προσπάθεια για τις Πανελλήνιες δεν είναι τόσο τραγική όσο παρουσιάζεται. Αν έχεις μεθοδικό πρόγραμμα από την Α’ Λυκείου έως και τη Γ’ Λυκείου, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τα καταφέρεις. Είναι βέβαια μια συνεχής προσπάθεια, δεν μπορείς να πεις ότι ασχολείσαι μόνο την τελευταία χρονιά. Αλλά δεν χρειάζεται πίεση, απλά σωστή οργάνωση».

Την Ιατρική Σχολή θα δηλώσει ως πρώτη του επιλογή ο Κώστας Λυγεράκης, ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει 18.525 μόρια.

«Πριν καταλήξω στην Ιατρική έκανα μια συζήτηση πρώτα με τους καθηγητές μου, οι οποίοι και με καθοδήγησαν προσπαθώντας να με βοηθήσουν για την κατάλληλη επιλογή» αναφέρει για να προσθέσει πως γενικά δεν του φάνηκε ιδιαίτερα δύσκολη η επίτευξη μιας τόσο υψηλής βαθμολογίας.

«Δεν θα έλεγα ότι ήταν δύσκολο» παρατηρεί κι εξηγεί: «Έκανα μια οργανωμένη και μεθοδική προετοιμασία από την πρώτη λυκείου για να μπορέσω να φθάσω στον στόχο. Όμως δεν θεωρώ ότι στερήθηκα πράγματα. Συνέχισα τις δραστηριότητες μου, πήγαινα ποδόσφαιρο και γενικότερα δεν άλλαξα την καθημερινότητα μου. Απλά χρειάζεται οργάνωση και μεθοδικότητα από την πρώτη τάξη του λυκείου».

Την Πληροφορική στο Ηράκλειο θα έχει ως πρώτη της επιλογή η Μαρία Σιτόγλου, η οποία και κατάφερε να συγκεντρώσει 18.460 μόρια.

Η ίδια αναφέρει πως το σκεφτόταν από παλιά, ωστόσο τα τελευταία χρόνια είχε δυναμώσει η αγάπη της για τα μαθηματικά, οπότε και είχε στραφεί περισσότερο στις Σχολές Μαθηματικών κι Εφαρμοσμένων Μαθηματικών.

«Λίγο πριν τις εξετάσεις όμως, αποφάσισα πως είναι καλύτερη επιλογή να σπουδάσω πληροφορική διότι είναι η επιστήμη του μέλλοντος και θεωρώ πως θα έχει αμεσότερη επαγγελματική αποκατάσταση» υποστηρίζει.

πανελληνιες 2023
Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος
Στα 18.300 μόρια έφθασε η Θεονύμφη Καλλιτσουνάκη, η οποία αρχικά σκέφτονταν την είσοδο της σε κάποια Φιλοσοφική Σχολή.

«Νομίζω ότι πρέπει να σκεφτώ πολύ σοβαρά την επιλογή μου, οπότε εκτιμώ ότι θα αποφασίσω τις επόμενες ημέρες» αναφέρει για να προσθέσει σε σχέση με την επίτευξη του στόχου της:

«Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη προσπάθεια. Αναγκάστηκα να θυσιάσω αρκετά πράγματα. Η ικανοποίηση που νιώθω όμως τώρα από την επιτυχία είναι πάρα πολύ μεγάλη».

Η Μιχαέλα Μπαντουβά
Η Αλεξάνδρα Ξηρουχάκη

Συνολικά 18.320 μόρια κατάφερε να συγκεντρώσει η Μιχαέλα Μπαντουβά.

«Δεν είναι δύσκολο να πραγματοποιεί κανείς το όνειρο του» υποστηρίζει και προσθέτει:

«Αυτό που χρειάζεται είναι καλή προετοιμασία, συστηματικό διαβασμα και ισχυρή θέληση. Ευχαριστώ πολύ τους καθηγητές μου και την οικογένεια μου, που με στήριξαν όλο αυτό το διάστημα».

Στη Νομική Σχολή θέλει να εισαχθεί ο Μάνος Μυρωνάκης, ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει 18.020 μόρια. Όπως αναφέρει, τα μόρια του, του επιτρέπουν σίγουρα την εισαγωγή σε Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη, αλλά και υπό προϋποθέσεις στην Αθήνα.

«Πέρασα από διάφορα στάδια μέχρι να αποφασίσω τι είναι αυτό που μου ταιριάζει πραγματικά» αναφέρει ο Μάνος Μυρωνάκης και προσθέτει:

Η Ευγενία Παπαδοπούλου
Ο Γιάννης Πολυχρονάκης

«Στην αρχή δεν ήμουν σίγουρος αν μου αρέσει η Νομική ή όχι, αν και ο περίγυρος μου, υποστήριζε πως είναι μια Σχολή που ταιριάζει στον χαρακτήρα μου. Γι’ αυτό κι άρχισα να το ψάχνω περισσότερο και βλέποντας το πρόγραμμα σπουδών στις Νομικές, αλλά και τα βιβλία, νομίζω πως αυτή η Σχολή είναι η Σχολή που βρίσκεται πιο κοντά σε εμένα και με γεμίζει».

Λίγο πάνω από 18.000 μόρια κατάφερε να επιτύχει η Ευγενία Παπαδοπούλου. H Ευγενία Παπαδοπούλου σκέφτεται να δηλώσει κάποιες Πολυτεχνικές Σχολές πρώτες στο μηχανογραφικό της.

«Θεωρώ πως θα έχω μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις σπουδές των πολυτεχνικών σχολών» αναφέρει η Ευγενία Παπαδοπούλου που εξηγεί:

«Θέλω λίγο να κοιτάξω τις σχολές και να δω το πρόγραμμα τους προτού αποφασίσω».

Αλεξάνδρα Ξηρουχάκη:Στόχος της η Στρατιωτική Ψυχολογία

Η Αλεξάνδρα Ξηρουχάκη
Η Ευγενία Παπαδοπούλου

Στόχο να σπουδάσει στην Στρατιωτική Ψυχολογία έχει η Αλεξάνδρα Ξηρουχάκη, η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει 19.333 μόρια κι έχει περάσει και στις εξετάσεις των αθλημάτων.

«Σε αυτή την εποχή που ζούμε θεωρώ ότι η Ψυχολογία είναι ένας πολύ σημαντικός κλάδος που μπορεί αν βοηθήσει αρκετούς ανθρώπους» υποστηρίζει και προσθέτει:

«Ο λόγος για τον οποίο επιλέγω τη Στρατιωτική Ψυχολογία είναι για την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση κατά κύριο λόγο. Ούτως ή άλλως όμως με ενδιέφεραν οι στρατιωτικές σχολές».