αναπλάσεις ΕΟ 97

Έως τη Μεσαρά έχουν φθάσει πλέον οι αναπλάσεις της οδού ΕΟ 97 που αρχίζει από τη Νέα Αλικαρνασό και τελειώνει στην Αγία Γαλήνη.

Ο ανάδοχος του έργου, που εκτελείται από την Περιφέρεια Κρήτης, έχει εκκινήσει ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα τις εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος λίγο μετά την διακλάδωση της νέας οδού Ηρακλείου – Μεσαράς με την ΕΟ 97 και φθάνοντας ως τη διακλάδωση της ΕΟ 97 προς το Ζαρό.

Οι εργασίες τη δεδομένη στιγμή πραγματοποιούνται με εντατικούς ρυθμούς και σε ένα μεγάλο κομμάτι τους έχουν ολοκληρωθεί (τουλάχιστον σε ότι αφορά τις εργασίες στο λεγόμενο ύψος του Lidl).

Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιούνταν παρακάμψεις από επαρχιακή οδό των Μοιρών, ωστόσο χθες και σήμερα οι εργασίες πραγματοποιούνται με εργοταξιακή σήμανση και κίνηση των οχημάτων στο ένα από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας εκ περιτροπής.

Το πλάτος του δρόμου παρ’ όλα αυτά δεν δημιουργεί συμφόρηση, ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται σχεδόν κανονικά.

Τονίζεται, πως τόσο για την Περιφέρεια Κρήτης όσο όμως και για το Δήμο Φαιστού – εντός των διοικητικών ορίων του οποίου εκτελείται – αποτελούσε έργο κορυφαίας σημασίας, διότι στο σημείο είχαν να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις εδώ και χρόνια.

Αναγκαίες εκσκαφές παράλληλα, σε συνδυασμό με την παλαιότητα του οδοστρώματος, είχαν μετατρέψει το σημείο σε σημείο – καρμανιόλα, όπου πραγματοποιούνταν πάρα πολλά ατυχήματα.  Τώρα, μετά τις παρεμβάσεις του αναδόχου, εικάζεται πως θα υπάρξει μια σαφέστατη βελτίωση σε σχέση με την κυκλοφορία και την ασφάλεια των οχημάτων, η οποία και κρίνονταν εδώ και χρόνια επιβεβλημένη.