Ασύλληπτη τραγωδία χθες στο Ηράκλειο
Ασύλληπτη τραγωδία χθες στο Ηράκλειο

Δεν χωράει ανθρώπου νους αυτό που συνέβη χθες το απόγευμα στη λεωφόρο Δημοκρατίας όπου ένας άνθρωπος καταπλακώθηκε από ένα πεύκο πολλών τόνων και βρήκε ακαριαίο θάνατο.

Σταματημένος στο φανάρι με το δίκυκλό του στο ρεύμα για Ηράκλειο, ο άτυχος 51χρονος Παναγιώτης Μ. (σύμφωνα με πληροφορίες μαραγκός στο επάγγελμα) δεν πρόλαβε να αντιδράσει όταν το πεύκο που βρίσκεται έξω από γνωστό φούρνο της κεντρικής λεωφόρου εκριζώθηκε και τον πλάκωσε. Στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας κινούνταν με το αυτοκίνητό του ένας νεαρός, ο οποίος γλύτωσε βλέποντας το δέντρο να πέφτει και να σκοτώνει τον 51χρονο.

Η μηχανή του 51χρονου
Από τη Δευτέρα ασφαλτοστρώσεις στην 3η Δημοτική Κοινότητα

Ο ίδιος τηλεφώνησε στο 166 στις 6.11 μμ εμφανώς σοκαρισμένος από τις εικόνες που εκτυλίσσονταν μπροστά στα μάτια του. «Έβλεπα το δέντρο να πέφτει και σταμάτησα, διαφορετικά θα πλάκωνε κι εμένα» είπε στην «Π» ο νεαρός οδηγός.

Ο ίδιος μας είπε ότι στο ίδιο σημείο βρισκόταν ο οδηγός μίας ακόμα μηχανής, που γλύτωσε για λίγα δευτερόλεπτα. «Το πρόσωπο του ανθρώπου είχε καλυφθεί από τα κλαδιά του» είπε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Το πεζοδρόμιο “ξηλώθηκε”

Κόσμος συγκεντρώθηκε στο σημείο
Το πεζοδρόμιο “ξηλώθηκε”
Το πεύκο πολλών τόνων εγκλώβισε τον οδηγό στη μηχανή του και όταν έφτασε ασθενοφόρο και πυροσβεστική για να κόψουν τα βαριά κλαδιά και να τον απεγκλωβίσουν ήταν ήδη αργά.

Στο σημείο όπου ο 51χρονος ξεψύχησε υπήρχαν αίματα από τα χτυπήματα που δέχτηκε και για πολλή ώρα η κυκλοφορία διεκόπη.

Συγκεντρωμένος κόσμος αδυνατούσε να πιστέψει αυτό που συνέβη και πώς έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος. Και να σκεφτεί κανείς ότι στην πολυσύχναστη λεωφόρο δεν υπήρχε παρουσία πολλών αυτοκινήτων και μηχανών, διαφορετικά θα θρηνούσαμε κι άλλα θύματα.

 

Ο θάνατός του φέρνει στο προσκήνιο με τον πιο δραματικό τρόπο τους κινδύνους που υπάρχουν από την ύπαρξη δέντρων τα οποία μπορούν να γίνουν παγίδες θανάτου για τους περαστικούς.

Κόσμος συγκεντρώθηκε στο σημείο

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πεζοδρόμιο στην κυριολεξία «ξήλωσε» και οι ρίζες του βγήκαν στην επιφάνεια.

Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή αστυνομικοί από το Α Αστυνομικό Τμήμα και ο διοικητής του Μ. Χρυσός προκειμένου να συγκεντρώσουν στοιχεία στο πλαίσιο της έρευνας αλλά και για την απόδοση ευθυνών εάν υπάρχουν.

Τραγική ειρωνεία, στο σημείο όπου ξεψύχησε άδικα ο 51χρονος, βρισκόταν και ο προϊστάμενος της υπηρεσίας πρασίνου του δήμου Ηρακλείου.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ερωτηθείς σχετικά είπε ότι πρόκειται για μια ανείπωτη τραγωδία τα αίτια της οποίας θα διερευνηθούν, ενώ θέλησε να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μ. Πατακός, δήλωσε γι’ την τραγωδία: «είναι βέβαιο ότι σε ένα τέτοιο περιστατικό που δεν υπήρχαν στοιχεία παραμέλησης ή ασθένειας του δέντρου θα υπάρξει πλήρης έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας και οι αρμόδιες υπηρεσίες θα αποφανθούν στο 100% αναφορικά με τους λόγους που έχασε τη ζωή του ο άνθρωπος αυτός».