ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ

Χαμός με την γεννήτρια

Ένας πανικός έγινε χθες το πρωί στο Αρκαλοχώρι όταν επιχειρήθηκε από εργολάβο να απομακρύνει τη γεννήτρια της ΔΕΗ που είχε τοποθετηθεί για τις ανάγκες των οικίσκων της περιοχής. Οι σεισμόπληκτοι αντέδρασαν έντονα και ξεσηκώθηκαν καθώς όπως έλεγαν είναι αδιανόητο να απομακρυνθεί η γεννήτρια εν όψει του νέου κύματος κακοκαιρίας που  θα χτυπήσει την Κρήτη. Άλλωστε όπως είπαν η γεννήτρια τοποθετήθηκε μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στην προηγούμενη κακοκαιρία που έπεσε το ηλεκτρικό ρεύμα με αποτέλεσμα να παγώσουν μέσα στους οικίσκους. Το θέμα έφτασε στο Δήμαρχο Μ. Φραγκάκη ο οποίος είχε επαφές με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τριαντόπουλο αλλά και με τα στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ που όπως είπε έδειξαν μεγάλη προθυμία στην αποκατάσταση του προβλήματος και έτσι  η γεννήτρια έμεινε στη θέση της.

 

Σας είχαμε ενημερώσει για το «τρικ» που κάνουν κάποιοι… επιτήδειοι επιχειρηματίες για να ξεπεράσουν τη μεγάλη αύξηση της τιμής των καυσίμων, εν αγνοία πάντως των καταναλωτών.
Επιμένουν στο «τρικ»

Σας είχαμε ενημερώσει για το «τρικ» που κάνουν κάποιοι… επιτήδειοι επιχειρηματίες για να ξεπεράσουν τη μεγάλη αύξηση της τιμής των καυσίμων, εν αγνοία πάντως των καταναλωτών. Πρόκειται για επιχειρηματίες που κάνουν delivery για φαγητά και καφέδες, χρεώνοντας επιπλέον ένα ευρώ την παραγγελιά! Πάρα τις αποδοκιμασίες και τις αντιδράσεις φορέων και συλλόγων, οι… πονηροί επιχειρηματίες συνεχίζουν να επιβάλλουν το «κρυφό» χαράτσι.

To κακό και άδικο συγχρόνως είναι ότι αυτό το ευρώ το έδιναν συνήθως οι καταναλωτές στα παιδιά που πολλές φορές με αντίξοες καιρικές συνθήκες και υπό την πίεση του χρόνου με ό,τι αυτό συνεπάγεται, κάνουν delivery στα σπίτια μας.

 

Είδη... πολυτελείας είναι τα αναπηρικά καρότσια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Λίγα και… ξεφούσκωτα

Είδη… πολυτελείας είναι τα αναπηρικά καρότσια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Υπάρχουν ελάχιστα διαθέσιμα σε σχέση με τις ανάγκες που υπάρχουν και οι συνοδοί των ασθενών τα αναζητούν παντού μέσα στο νοσοκομείο για να καταφέρουν να μεταφέρουν τους ανθρώπους τους που δεν μπορούν με άλλο τρόπο να μετακινηθούν στα διάφορα ιατρεία.  Αλλά και τα λίγα που υπάρχουν έχουν ξεφούσκωτα λάστιχα!  Τόσο δύσκολο είναι να φροντίσουν οι υπεύθυνοι να συντηρούνται τα καροτσάκια σωστά;

 

Ο πολίτης την πληρώνει Τελικά χρειάζεσαι rapid test προκειμένου να πας για προγραμματισμένες εξετάσεις στα νοσοκομεία και σε ποιες περιπτώσεις;
Ο πολίτης την πληρώνει

Τελικά χρειάζεσαι rapid test προκειμένου να πας για προγραμματισμένες εξετάσεις στα νοσοκομεία και σε ποιες περιπτώσεις; Άλλα σου λέει ο ένας εργαζόμενος άλλα σου λέει ο άλλος.

Στο ερώτημα αν απαιτείται τεστ για εξετάσεις, το τηλεφωνικό κέντρο κέντρο του ΠΑΓΝΗ απάντησε “ναι” και μάλιστα η απάντηση προέκυψε μετά από 2 τηλεφωνικές κλήσεις στο νοσοκομείο, στις οποίες απάντησαν δύο διαφορετικοί υπάλληλοι.

Ο ασφαλισμένος πληρώνει το φαρμακείο για να αποφύγει την ουρά στα σταθερά σημεία ελέγχου του ΕΟΔΥ, πάει με το τεστ του ανά χείρας στο Πανεπιστημιακό, το δείχνει στην πύλη και ο άνθρωπος που κάνει τον έλεγχο τον ενημερώνει ότι άδικα το έκανε διότι το ζητούν από τους ανεμβολίαστους, όχι τους εμβολιασμένους που το μόνο που πρέπει να δείξουν είναι το πιστοποιητικό του εμβολιασμού τους.

Ας αποφασίσουν επιτέλους οι διοικήσεις των νοσοκομείων τι ισχύει ενημερώνοντας με σαφήνεια τους εργαζόμενους και τους πολίτες γιατί ο κόσμος δεν τους φταίει σε τίποτα να ταλαιπωρείται!

 

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΛΛΑΔΑ
Είναι και η Ελλάδα

Για να μην λέμε μόνο τα άσχημα για την Ελλάδα μας. Διάβαζα τα στατιστικά για το ποιες χώρες πλέον δίνουν 100% τα ίδια δικαιώματα στις γυναίκες. Και είναι όλες κι όλες δώδεκα χώρες σε ολο τον κόσμο μεταξύ αυτών και η Ελλάδα με τις 11 από αυτές να είναι ευρωπαϊκές και μία εκτός, ο Καναδάς!

 

ΠΟΛΑΚΗΣ ΤΟΥΙ TWEET ΓΙΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Πάμε σύντροφε;

Δεν… κρατιέται ο Πολάκης! Δεν μπορεί να μην σχολιάσει Μαδούρο τώρα που οι ΗΠΑ… θέλουν να πάρουν πετρέλαιο και καλεί τον… φρεσκοπαντρεμένο Παππά για τη Βενεζουέλα!

«Νίκο Παππά, τι λες, πάμε ξανά ένα ταξίδι στη Βενεζουέλα για πετρελαιο; Πήγε ο Μπάιντεν έμαθα. Λέω να πάρουμε μαζί τον Αδωνη και τον Κυριάκο για να δουν το φιλαράκι τους τον Γκουαιδο, τη “σωστή πλευρά της ιστορίας”» έγραψε ο πρώην υπουργός και τι… να σχολιάσεις.

 

@patris

Δεν φταίμε εμείς που βομβαρδίσαμε

το Νοσοκομείο, αλλά αυτοί

που το χρησιμοποιούν!

Poutin

 

Είχε καρδιά χοίρου

Πέθανε ο άνδρας στον οποίο έγινε η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς χοίρου δύο μήνες μετά την πειραματική επέμβαση, ανακοίνωσε το νοσοκομείο στο οποίο έγινε η επέμβαση.

Ο 57χρονος ασθενής, σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου, πέθανε την Τρίτη. Δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη η ακριβής αιτία θανάτου, αλλά οι γιατροί είπαν ότι η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί τις τελευταίες ημέρες.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ είχε χορηγήσει ειδική άδεια για τη διενέργεια της πρωτοποριακής μεταμόσχευσης με το σκεπτικό ότι αλλιώς ο ασθενής θα είχε πεθάνει.

Ο χοίρος από τον οποίο ελήφθη η καρδιά, είχε προηγουμένως τροποποιηθεί γενετικά από την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Revivicor (θυγατρική της United Therapeutics), έτσι ώστε να απενεργοποιηθούν ορισμένα γονίδια του.

 

ο πρόεδρος Ερντογάν και ο Ισραηλινός πρόεδρος Χέρτζογκ παραχώρησαν κοινή συνέντευξη.
Μια χαρά τα είπαν!

Τελικά τα… συμφέροντα κάνουν τα κράτη φίλους και όχι οι…θρησκοληπτικές ή άλλες ιδεοληπτικές αναφορές! Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν χθες, μετά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό ομόλογό του στην Άγκυρα, δήλωσε πως πιστεύει ότι η επίσκεψη του Ισαάκ Χέρτζογκ στην Τουρκία θα αποτελέσει σημείο καμπής στις τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και πως η Άγκυρα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με το Ισραήλ στον ενεργειακό τομέα.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Ισραηλινού προέδρου στην Τουρκία από το 2008!

Η συνάντηση των δυο ανδρών διήρκεσε πάνω από 2 ώρες. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος Ερντογάν και ο Ισραηλινός πρόεδρος Χέρτζογκ παραχώρησαν κοινή συνέντευξη.

 

Με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε χθες το απόγευμα τηλεδιάσκεψη το Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, με την συμμετοχή όλων των περιφερειαρχών και αρμόδιων Υπουργών και κυβερνητικών παραγόντων.
Επιπλέον 2 δισ. ευρώ

Με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε χθες το απόγευμα τηλεδιάσκεψη το Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, με την συμμετοχή όλων των περιφερειαρχών και αρμόδιων Υπουργών και κυβερνητικών παραγόντων. Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε πόρους επιπλέον 2 δις ευρώ!

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027, το Ταμείο Ανάκαμψης, το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ), καθώς και οι ανθρώπινοι πόροι και τα θέματα στελέχωσης της περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης εισηγήθηκε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (2021 -2025), τονίζοντας πως θα πρέπει ν’ αυξηθεί ο διαθέσιμος προϋπολογισμός του προγράμματος για να μπορούν να υλοποιήσουν ένα σημαντικό αναπτυξιακό πρόγραμμα οι Περιφέρειες. Παράλληλα ζήτησε να διατεθούν ξεχωριστοί πόροι για τις φυσικές καταστροφές, να δοθούν οι πόροι που αντιστοιχούν σε αρμοδιότητες που αναλαμβάνει η Αυτοδιοίκηση και να ενισχυθούν οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ).

 

Ύμνοι για τον Ζελένσκι

O Γάλλος φιλόσοφος Μπερνάρ-Ανρί Λεβί, στον ιστότοπο που διατηρεί με την ονομασία laregledujeux.org, που περιλαμβάνει αναλύσεις λογοτεχνίας, φιλοσοφίας, πολιτικής και τέχνης, καταδικάζει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και γράφει για το φαινόμενο Ζελένσκι. Στο τελευταίο άρθρο του, με τίτλο «Ζελένσκι ή Πούτιν, αυτό είναι στο εξής το ερώτημα», ο Γάλλος φιλόσοφος κάνει ένα συναρπαστικό πορτρέτο-ανάλυση των δύο πρωταγωνιστών του πολέμου, του προέδρου της Ουκρανίας και του Ρώσου προέδρου. «Η τραγωδία της Ουκρανίας αποκαλύπτει τη μεταμόρφωση ενός σαλτιμπάγκου σε ήρωα της Ιστορίας: απέναντι στον Πούτιν, ο Ζελένσκι είναι η τιμή της Ευρώπης», γράφει χαρακτηριστικά .

«…Ο Πούτιν κι απέναντί του, ένας μικρόσωμος άντρας, που για ένα γράμμα έχει ένα ρωσικό όνομα, ονομάζεται Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Όπως όλος ο κόσμος, έτσι κι εγώ τον θεωρούσα κλόουν, ηθοποιό, τον νιχιλιστικό θρίαμβο του θεάματος. Όταν όμως τον είδα τόσο αξιοπρεπή την ώρα της δράσης, νόμισα ότι έβλεπα τον Σαλβατόρ Αλιέντε να περιμένει τις ομάδες θανάτου στο Κίεβο. Ναι λοιπόν. Ήταν ο Ουίνστον Τσόρτσιλ που περπατούσε, ασκεπής, στις φτωχές συνοικίες του Λονδίνου, τις ημέρες του Blitz. Αποκαλύφθηκε, μέσα στην τραγωδία, ένας πολέμαρχος, ηγετικός και ήρεμος, αδιάφορος στις απειλές του δολοφόνου, ο οποίος τον είχε βάλει πρώτο στην Kill list».

 

Σύμφωνο συμβίωσης με το στέλεχος του καναλιού OPEN, Βασιλική Σελήνη, που υπέγραψε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.
Την πήρε την κοπέλα!

Ε την πήρε την κοπέλα! Όχι με παπά και με κουμπάρο, αλλά…με Σύμφωνο συμβίωσης με το στέλεχος του καναλιού OPEN, Βασιλική Σελήνη, που υπέγραψε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Ο Νίκος Παππάς αποφάσισε να εγκαταλείψει για δεύτερη φορά την εργένικη ζωή και να δεθεί με τα δεσμά του γάμου με τη γυναίκα που εδώ και δυο-τρία χρόνια συνυπάρχει.Με ένα δείπνο σε στενό φιλικό κύκλο, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς γιόρτασε την επισημοποίηση της σχέσης του με τη Βασιλική Σελήνη. Το ζευγάρι υπέγραψε σύμφωνο συμβίωσης πριν από μία εβδομάδα και στο γραφείο του συμβολαιογράφου βρέθηκαν μόνο οι δυο τους, καθώς προτίμησαν να ενώσουν τις ζωές τους διακριτικά, χωρίς τελετές. Ήδη όμως είχαν επιλέξει τις βέρες με τους κουμπάρους τους, τον Ανδρέα Παπαντριανταφύλλου και τη σύζυγό του Ζέτα Κατωπόδη, που είναι περιφερειακή σύμβουλος Αττικής.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας το ζευγάρι γιόρτασε την έναρξη της κοινής του ζωής στο σπίτι του πρώην υπουργού με καλεσμένους περίπου 10 στενούς φίλους. Εκεί ήταν και οι δύο κόρες του Νίκου Παππά από τον πρώτο του γάμο, που έχουν άριστες σχέσεις με τη Βασιλική Σελήνη. Στη συνέχεια το ζευγάρι ανακοίνωσε το ευχάριστο γεγονός στους υπόλοιπους συγγενείς και φίλους.

Μετά το πάρτι ο Νίκος Παππάς και η υπεύθυνη λειτουργίας στο Τμήμα Ειδήσεων και Ενημέρωσης του OPEN Βασιλική Σελήνη,  έφυγαν για ένα σύντομο ταξίδι.

 

Αμερικανοί επιστήμονες έδωσαν το όνομα του προέδρου των ΗΠΑ, Μπάιντεν, σε ένα κεφαλόποδο με δέκα πλοκάμια, που ζούσε πριν περίπου 328 εκατομμύρια χρόνια στις θάλασσες και αποτελεί πρόγονο του χταποδιού.
Τον ονόμασαν… Μπάιντεν

Αμερικανοί επιστήμονες έδωσαν το όνομα του προέδρου των ΗΠΑ, Μπάιντεν, σε ένα κεφαλόποδο με δέκα πλοκάμια, που ζούσε πριν περίπου 328 εκατομμύρια χρόνια στις θάλασσες και αποτελεί πρόγονο του χταποδιού.

Πρόκειται για το αρχαιότερο «βαμπιρόποδο» που έχει ανακαλυφθεί ποτέ, παλαιότερο κατά 82 εκατομμύρια χρόνια σε σχέση με τα έως τώρα σχετικά απολιθώματα. Τα βαμπιρόποδα ανήκουν στα κεφαλόποδα, τα οποία περιλαμβάνουν τα χταπόδια και τα καλαμάρια «βαμπίρ».

Οι παλαιοντολόγοι του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και του Τμήματος Γεωεπιστημών του Πανεπιστημίου Γιέηλ, με επικεφαλής τον δρα Κρίστοφερ Γουόλεν, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature Communications», ονόμασαν το ζώο Syllipsimopodi bideni. «Είναι ο αρχαιότερος πρόγονος των χταποδιών και όλων των πλασμάτων που σχετίζονται με τα χταπόδια, παρ’ όλα αυτά μοιάζει πολύ με καλαμάρι», δήλωσε ο δρ Γουόλεν. Το καλοδιατηρημένο απολίθωμα, με σχήμα τορπίλης, είχε ανακαλυφθεί στη Μοντάνα των ΗΠΑ και είχε δωρηθεί στο Βασιλικό Μουσείο του Οντάριο στον Καναδά το 1988, αλλά μόλις τώρα μελετήθηκε. Έχει μήκος 12 εκατοστών και είναι το πρώτο και μοναδικό γνωστό βαμπιρόποδο που διέθετε δέκα πλοκάμια με βεντούζες, αντί για οκτώ που έχουν τα σημερινά χταπόδια και τα καλαμάρια βαμπίρ.

 

του Πάνου Ιατρίδη
του Πάνου Ιατρίδη

Τι ξέρουν

Φεύγει η Σφυριδάκη από το Βενιζέλειο, δεν έχουν βρει λύση. Αυτό είναι προφανές. Τι θα γίνει το τμήμα -ένα από τα 4 στην Ελλάδα- κανείς δεν ξέρει. Τι θα γίνουν τόσο ακριβά μηχανήματα θα θέλαμε να μάθουμε. Πραγματικά θα έχουν ενδιαφέρον οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα…

 

Πρεσβεία

Η Τουρκία ανοίγει ξανά τον Απρίλιο την πρεσβεία της στο Ισραήλ, σύμφωνα με δήλωση Τσαβούσογλου. Με το καλό λοιπόν.

 

Τρέλα

Θα μας τρελάνετε… σύντροφοι; Η Ρωσία επέβαλλε αναστολή συναλλάγματος έως τις 9 Σεπτεμβρίου κι εσείς λέτε.. ότι ο τουρισμός από τη Ρωσία χάθηκε λόγω της επιλογής της Ελλάδας να στείλει όπλα στην Ουκρανία;

Θυμίζω δε ότι το ρούβλι έχει χάσει περί το 55% της αξίας του, εκατοντάδες χιλιάδες χάνουν πολύ γρήγορα τη δουλειά τους στη χώρα λόγω της φυγής και της παύσης δραστηριοτήτων, επενδύσεων κλπ Επίσης καμία πτήση δεν εκτελείται στον εναέριο χώρο της Ευρώπης, Επιβλήθηκε μη χρήση Visa, Amex, Mastercard…ξεκολλήστε λίγο! (Για να μην πω πόσοι… πήγαν πέρυσι στην Τουρκία που μας… αγαπούσαν ακόμη!)

 

Πότε

Πότε ο Δήμος Γαζίου θα διαμορφώσει εκεί στο ξαφόλι από τη γέφυρα και μέσα τον αγροτόδρομο σε ποδηλατοδρόμιο όπως είχε ειπωθεί για να “έχει όφελος από τους τουρίστες; Αυτό θα ωφελούσε τώρα με το Κτηματολόγιο.

 

Το ρεύμα

Για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ το υπουργείο Ενέργειας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση,  η αξιωματική αντιπολίτευση υιοθέτησε δηλώσεις του προέδρου της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, ο οποίος υποστήριξε ότι η αύξηση της χρήσης λιγνίτη  είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η χονδρική τιμή του ρεύματος. «Πρόκειται για άκρως παραπλανητική αναφορά», αναφέρει και να το δεχτώ. Η λύση όμως ποια είναι για φτηνό ρεύμα;

 

Καλύτερα

Ισχυρά κέρδη κατέγραψαν το Χρηματιστήριο και οι διεθνείς αγορές με το ζήτημα της ουκρανικής κρίσης να παραμένει στο επίκεντρο της επενδυτικής προσοχής.

Το θετικό κλίμα βοήθησε η αποκλιμάκωση των τιμών του πετρελαίου. Οι Ευρωπαίοι επενδυτές προσβλέπουν επίσης στη σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη νομισματική πολιτική για μηνύματα σχετικά με το πώς η ΕΚΤ βλέπει τον πληθωρισμό και τις νέες προκλήσεις που θέτει η σύγκρουση στην Ουκρανία.