“Να μην γίνουν εορταστικά τραπέζια, τόσο απλά” είπε ο καθηγητής Δημήτρης Γεωργόπουλος
“Να μην γίνουν εορταστικά τραπέζια, τόσο απλά” είπε ο καθηγητής Δημήτρης Γεωργόπουλος

Σε ετοιμότητα για την αύξηση των κλινών ΜΕΘ – Covid στο ΠΑΓΝΗ και το νοσοκομείο Χανίων μετά τις γιορτές βρίσκεται η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης καθώς υπάρχουν φόβοι για αύξηση ασθενών που θα χρειαστούν εντατική.

Σε συνάντηση που είχε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λ. Μπορμπουδάκη με τον συντονιστή ΜΕΘ – Covid καθηγητή Δημήτρη Γεωργόπουλο αποφασίστηκε να είναι το σύστημα σε ετοιμότητα προκειμένου να ανοίξουν άμεσα επιπλέον 10 κλίνες ΜΕΘ, οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί.

Εξαιρετικά ανήσυχος για την επέλαση  του σφοδρού κύματος της πανδημίας στην Κρήτη και τις ΜΕΘ που γεμίζουν κυρίως με ανεμβολίαστους πολίτες εμφανίστηκε με δηλώσεις του στην “Π” ο συντονιστής ΜΕΘ -Covid διευθυντής της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ Δημήτρης Γεωργόπουλος. Ο καθηγητής είπε ότι πρέπει να αποφύγουμε τις εορταστικές συγκεντρώσεις ακόμη και αν είμαστε πλήρως εμβολιασμένοι, σημειώνοντας:

“Θα έχουμε σημαντικό πρόβλημα τις επόμενες εβδομάδες στις εντατικές. Φοβάμαι ότι θα γεμίσουν από ασθενείς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Είναι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει ότι υπάρχει κόσμος που ακόμη επιμένει να μην εμβολιάζεται” τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργόπουλο, από τους 14 ασθενείς που νοσηλεύονται στην εντατική του ΠΑΓΝΗ, μόνο οι 2 είναι εμβολιασμένοι και πρόκειται για ανθρώπους ηλικιωμένους με διάφορα συνοδά προβλήματα υγείας.

Στο ερώτημα πώς πρέπει να κινηθούμε τις γιορτές σημείωσε: “Να μην γίνουν τραπέζια, να μην πάμε σε τραπέζια, τόσο απλά”.

Στο ερώτημα αν μ’ ένα rapid test είμαστε καλυμένοι, σημείωσε: “Υπάρχει πρόβλημα ακόμη και αν ένας στην παρέα είναι ανεμβολίαστος κι αυτή τη στιγμή η διασπορά του κοροναϊού στην Κρήτη είναι σημαντική”.

Ο γιατρός τόνισε ότι το ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι ότι τώρα στις ΜΕΘ νοσηλεύονται σχετικά νέοι άνθρωποι 55-62-65 ετών.

“Θα το επαναλάβω για πολλοστή φορά: Όσες κλίνες και αν είχαμε δεν αρκούν όταν δεν εμβολιαζόμαστε και δεν τηρούμε τα μέτρα. Δεν υπάρχει κάποιο σύστημα υγείας που μπορεί να αντεπεξέλθει σε ένα μεγάλο όγκο ασθενών”.