Η εθνική ομάδα με τα μετάλλιά της
Η εθνική ομάδα με τα μετάλλιά της

Με αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία ολοκληρώθηκε στα «Δυο Αοράκια», το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Taekwondo ITF, όλων των κατηγοριών. Μια διοργάνωση στην οποία η χώρα μας, είχε εξαιρετική παρουσία, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση στον πίνακα των μεταλλίων, πίσω από την πανίσχυρη Ρωσία.

«Το επίπεδο των αγώνων ήταν εξαιρετικό. Μου άρεσε πολύ το αθλητικό πνεύμα που επέδειξαν όλοι οι αθλητές. Το Ηράκλειο ήταν πολύ καλή επιλογή για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος», τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Μίκαελ Προύιτ.

Την ικανοποίησή τους για την εξαιρετική εμφάνιση της Ελλάδας, εξέφρασαν τόσο ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του  Eυρωπαϊκού πρωταθλήματος, Αναστάσιος Βαλασιάδης όσο και ο πρόεδρος της Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας, Μιχάλης Ζωγράφος.

«Συγχαρητήρια στους αθλητές και τις αθλήτριες μας, που επιβεβαίωσαν ότι η 2η θέση που κατακτήσαμε στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, δεν ήταν τυχαία», τόνισε ο κ. Βαλασιάδης ενώ ο κ. Ζωγράφος δήλωσε: «Είμαι διπλά χαρούμενος, από τη μία γιατί κατακτήσαμε τη δεύτερη θέση στην Ευρώπη κι από την άλλη γιατί οργανώσαμε με επιτυχία το πρώτο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη μετά Covid εποχή».

Οι 6 πρώτες χώρες στα μετάλλια:

1.Ρωσία (152 σύνολο):  57 χρυσά, 39 ασημένια, 56 χάλκινα

2.Ελλάδα (128 σύνολο):  31 χρυσά, 30 ασημένια, 67 χάλκινα

3.Ουκρανία (107 σύνολο): 22 χρυσά, 33 ασημένια, 52 χάλκινα

4.Τσεχία (54 σύνολο): 19 χρυσά, 15 ασημένια, 20 χάλκινα

5.Καζακστάν (11 σύνολο): 5 χρυσά, 2 ασημένια, 4 χάλκινα

6.Βουλγαρία (30 σύνολο): 4 χρυσά,  9 ασημένια, 17 χάλκινα.