Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης με τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι
Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας

Καλά εξελίσσεται η υγεία των οκτώ τραυματιών, κυρίως με κατάγματα, που εισήχθησαν για νοσηλεία στο Βενιζέλειο, μετά τον καταστροφικό σεισμό της Δευτέρας. Κανείς τους δεν διατρέχει κίνδυνο, σύμφωνα με τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη.

Έξι από αυτούς νοσηλεύονται στην Ορθοπεδική Κλινική, ένας στη βραχεία νοσηλεία και ένας στη Νευροχειρουργική Κλινική με τραύμα στο κεφάλι.

Χθες το πρωί, την ώρα του σεισμού των 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, μια ηλικιωμένη γυναίκα μέσα στον πανικό της έπεσε και έσπασε το χέρι της.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο ΤΕΠ του ΠΑΓΝΗ για την αντιμετώπιση του τραύματος και στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτη της.

Κέντρο υγείας σε σκηνή του στρατού

Ένα ολόκληρο κέντρο υγείας στήθηκε μέσα σε σκηνή του στρατού και έχει τοποθετηθεί έξω από το Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου, προκριμένου να καλυφθούν οι πιθανές ανάγκες που θα προκύψουν, εάν το κτήριο του ΚΥ κριθεί από τους μηχανικούς ακατάλληλο προς χρήση.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης με τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι
Σύμφωνα με τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, η σκηνή έχει όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Θα νοσηλευτούν περιστατικά που χρήζουν οξυγονοθεραπείας ή οποιοδήποτε άλλο περιστατικό που λόγω υγείας δεν μπορεί να παραμείνει στις σκηνές που έχουν στηθεί στο εκθεσιακό κέντρο ή στους οικισμούς. Μέσα στη νύχτα ολοκληρώθηκε το στήσιμό της και είμαστε έτοιμοι εφόσον χρειαστεί να νοσηλευτούν πολίτες, ανέφερε.

Πάντως, σύμφωνα με την κ. Μπορμπουδάκη, τη νύχτα της Δευτέρας σε νοσοκομεία του Ηρακλείου φιλοξενήθηκαν δύο πολίτες του Αρκαλοχωρίου που λόγω σοβαρού χρόνιου νοσήματος ήταν ασφαλέστερο να φιλοξενηθούν σε νοσοκομειακή δομή και όχι στις σκηνές που έχουν στηθεί.

Μάσκες και γάντια

Να σημειωθεί ότι η 7η ΥΠΕ προσέφερε σε πρώτη φάση 2.000 μάσκες και γάντια στον Δήμο Αρκαλοχωρίου, τα  οποία παραδόθηκαν στην αντιδήμαρχο κ. Όλγα Δραμουντάνη, για να διατεθούν στους πολίτες της περιοχής.

Η έκκληση και το «ευχαριστώ» του Στυλιανίδη

Τις ευχαριστίες του στους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και σε όλους τους εθελοντές και πολίτες που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στους σεισμόπληκτους της Κρήτης, εξέφρασε, με ανάρτησή του στο twitter, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Συγκεκριμένα, η ανάρτηση του κ. Στυλιανίδη αναφέρει: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και σε όλους τους εθελοντές και πολίτες που από την πρώτη στιγμή είναι δίπλα στους κατοίκους στην Κρήτη βοηθώντας με κάθε τρόπο για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες του Εγκέλαδου».