Οργανώσεις συγκεντρώνουν χρήματα για τους σεισμόπληκτους
Οργανώσεις συγκεντρώνουν χρήματα για τους σεισμόπληκτους

Συγκινητική είναι η προσφορά του κόσμου που επιθυμεί να δώσει από τρόφιμα μέχρι ρούχα και κλινοσκεπάσματα στους δοκιμασμένους από τον σεισμό κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Αρκαλοχωρίου.

Σύλλογοι από την Κρήτη όπως η «Αποστολή Αγάπης» και το «Χαμόγελο του Παιδιού», από την υπόλοιπη χώρα, αλλά και απλοί πολίτες όχι μόνο από το νησί και τη χώρα, αλλά και από το εξωτερικό επιθυμούν να δείξουν εμπράκτως τη στήριξή τους στους ανθρώπους που ξεσπιτώθηκαν και δεν μπορούν να επιστρέψουν στα κατεστραμμένα σπίτια τους.

«Ηλιαχτίδα»

Η Ηλιαχτίδα εναρμονισμένη με τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε τις τελευταίες ώρες αποφάσισε να συμβάλει στο έργο των Δήμων Ηρακλείου και Μινώα Πεδιάδος για τη στήριξη των συνανθρώπων μας που επλήγησαν από το σεισμό της Δευτέρας.

Οργανώσεις συγκεντρώνουν χρήματα για τους σεισμόπληκτους
«Έπειτα από συνεννόηση του Δ.Σ. και συγκεκριμένα της κυρίας Καλογεράκη Ρένας, μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου Ηλιαχτίδα και κατοίκου Αρκαλοχωρίου, με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, εκτιμήθηκαν οι πρώτες ανάγκες και προχωράμε σε στοχευμένη και συντονισμένη κάλυψη των αναγκών των σεισμόπληκτων συμπολιτών μας. Συγκεκριμένα η Ηλιαχτίδα θα συγκεντρώνει τα παρακάτω είδη:

• Κλινοσκεπάσματα

• Κουβερλί

• Ελαφριά στρώματακια (γυμναστηρίου).

Τα παραπάνω είδη θα συγκεντρώνονται στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου – Μπεντεβή Ηρακλείου και ώρες 10.00-12.00 16.00-18.00.

Εκεί για την παραλαβή θα βρίσκεται ο εθελοντής μας και εφημέριος του ναού, π. Στυλιανός Καλαϊτζάκης.

Παρακαλούμε τα κλινοσκεπάσματα να είναι καθαρά και συσκευασμένα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ. 2813405409 & 6971821914. Για τυχόν νέες ανάγκες θα υπάρξουν νέες ενημερώσεις μέσω των κοινωνικών μας δικτύων. Site: www.iliahtida.org

Facebook: https://www.facebook.com/iliahtidacrete/

Instagram: @iliahtida_pancretan_ngo» αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου

Δαμάστα

Σύσσωμοι οι φορείς και η κοινωνία της Δαμάστας, το Τοπικό Συμβούλιο Δαμάστας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαμάστας, ο Αθλητικός Όμιλος Δαμάστας, η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δαμάστας, η Ενορία Αγίου Γεωργίου Δαμάστας και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Δαμάστας, έχουν αναλάβει πρωτοβουλία για την παροχή βοήθειας, στους σεισμόπληκτους συμπολίτες του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Οργανώσεις συγκεντρώνουν χρήματα για τους σεισμόπληκτους
Οι φορείς της Δαμάστας σε πρώτη φάση θα προχωρήσουν στη προμήθεια/αγορά ειδών πρώτης ανάγκης και απευθύνουν έκκληση στους Δαμαστιανούς και σε κάθε ενδιαφερόμενο, να δείξουμε έμπρακτα ανθρωπιά και αλληλεγγύη προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης όπως:

•Φαρμακευτικά είδη (φυσιολογικός ορός, παυσίπονα κ.ά.)

•Τρόφιμα μακράς διαρκείας (γάλα εβαπορέ και βρεφικό γάλα, μακαρόνια, ρύζι, τυποποιημένοι χυμοί, κονσέρβες, αρτοσκευάσματα, μπισκότα κ.ά.)

•Είδη ιματισμού και προσωπικής υγιεινής (κουβέρτες, σεντόνια, πάνες κ.ά.)

Σημεία συλλογής:

Δαμάστα: Πολιτιστικό Κέντρο Δαμάστας (κ. Τριγώνης Βασίλης: 6940834423)

Κοινοτικό Κατάστημα Δαμάστας (κ. Μαυράκη Κώστα: 6977666782)

Ενορία Δαμάστας (Αρχιμανδρίτης Άνθιμος Ζηδιανάκης: 6984475704)

Γήπεδο Δαμάστας (κ. Πολυχρονάκης Γιώργος: 6947070456)

Γάζι: Ελευθερίου Βενιζέλου 156, κ. Τριγώνη Μανώλη: 6978127579

Προθεσμία για παράδοση των ειδών, έως την Κυριακή 03 Οκτωβρίου 2021.

Χερσόνησος

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού του Δήμου Χερσονήσου αφουγκραζόμενη τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες βρέθηκαν οι συνάνθρωποί μας στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, βρίσκεται στο πλευρό των σεισμόπληκτων συμπολιτών μας συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν, μπορούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, όπως:

Οργανώσεις συγκεντρώνουν χρήματα για τους σεισμόπληκτους
1. Φαρμακευτικά είδη (φυσιολογικός ορός, παυσίπονα κ.ά.)

2. Τρόφιμα μακράς διαρκείας (γάλα εβαπορέ και βρεφικό γάλα, μακαρόνια, ρύζι, τυποποιημένοι χυμοί, κονσέρβες, αρτοσκευάσματα, μπισκότα κ.ά.)

3. Είδη ιματισμού (κουβέρτες, σεντόνια κ.ά.)

Συγκεκριμένα, από την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 έως και την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021 και ώρες από 8:00 π.μ έως και 13:00 μ.μ, τα παραπάνω είδη θα συγκεντρώνονται στο Δημαρχείο στις Γούρνες, στο Δημοτικό κατάστημα Λιμ. Χερσονήσου και στους κατά τόπους Πολιτιστικούς Συλλόγους.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Δημαρχείο Γούρνες: 2813404641

Δημοτικό κατάστημα Λιμ. Χερσονήσου: 2897340012

Η συνεισφορά όλων μας είναι πολύτιμη.

Γυναικεία Σωματεία

Ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου» θέλοντας να συνδράμει στη στήριξη των ανθρώπων της περιοχής του Δήμου Μινώα Πεδιάδας που έχουν πληγεί από τους καταστροφικούς σεισμούς, οργανώνει ομάδα ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ, η οποία θα βρίσκεται στην περιοχή.

«Καλούμε όποιον ή όποια Ψυχολόγο ή Κοινωνικό Επιστήμονα επιθυμεί να συμμετάσχει, να μας καλέσει στα τηλέφωνα 2810 242121, 6974301011, ώστε να ενσωματωθεί στην ομάδα μας.
Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, ας δείξουμε την αλληλεγγύη μας και ας γίνουμε όλοι ένα βοηθώντας τον συνάνθρωπο» αναφέρει ο Σύνδεσμος.