Η χθεσινή ημέρα δεν ξεκίνησε καλά, νέος σεισμός 5,3 ρίχτερ ξύπνησε τον κόσμο
Η χθεσινή ημέρα δεν ξεκίνησε καλά, νέος σεισμός 5,3 ρίχτερ ξύπνησε τον κόσμο

Ο Εγκέλαδος δεν κοιμάται και μαζί του ξαγρυπνούν και οι Κρητικοί, κυρίως οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου και των γύρω περιοχών. Η αρχή έγινε την Δευτέρα το πρωί με τα 5,8 Ρίχτερ και το θρίλερ των δονήσεων συνεχίζεται με αδιάκοπους ρυθμούς! Λίγο μετά τις 12.30 τη νύχτα της Δευτέρας σημειώθηκε σεισμική δόνηση έντασης 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η δραστηριότητα συνεχίστηκε καθ΄ όλη την διάρκεια της νύχτας ενώ χθες το πρωί το ξύπνημα ήταν έντονο.

Ο σεισμός των 5,3 Ρίχτερ στις 7.48 το πρωί, με επίκεντρο στα 22 χλμ. ΝΝΑ του Ηρακλείου και εστιακό βάθος τα 13,3 χλμ ήρθε να αποτελειώσει ό,τι είχε μείνει όρθιο… Στο Αρκαλοχώρι, τον Κουδουμά, την Επισκοπή και δεκάδες άλλες περιοχές οι κάτοικοι μετρούν πληγές και η χθεσινή ημέρα ήταν ακόμα πιο δύσκολη από την περασμένη Δευτέρα. Είχαμε μικρούς και μεγαλύτερης έντασης μετασεισμούς με την καρδιά του κόσμου να δονείται σε κάθε χτύπημα του Εγκέλαδου.

Ο σεισμός 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ανησύχησε τους Κρητικούς χθες το απόγευμα
Η χθεσινή ημέρα δεν ξεκίνησε καλά, νέος σεισμός 5,3 ρίχτερ ξύπνησε τον κόσμο

Μεταξύ άλλων, σημειώθηκε νέος σεισμός στις 9:44 το πρωί μεγέθους 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, 18 Χλμ. ΒΔ του Ηρακλείου με εστιακό βάθος 39,5.

Πανικός επικράτησε και τις απογευματινές ώρες, αφού στις 6.13 είχαμε μία έντονη σεισμική δόνηση εντάσεως 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αναθεωρημένη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Ο σεισμός σημειώθηκε 1 χλμ. δυτικά του Αρκαλοχωρίου και σε εστιακό βάθος 14,5 χλμ.